Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 379
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
При мен не отшумя напълно и бях на кардиолог, за да ми смени терапията за кръвното. Но аз съм с мн висок риск от прееклампсия и с предната бременност почнах да вдигам също кръвно, така че не съм пример.

Страничните ефекти от кормагнезина горе долу седмица си ги влачех след изписването

# 256
Елънче не е проблем. Аз също повече от месец чакам за свободен час и ми дадоха час за фетална в 24 г.с. Лекарят каза, че не е проблем.

# 257
От спането предимно на лявата страна, усещам някакви болки в костта някак на бедрото отстрани.. като набито ми е, особено днес така доста силно го усещам като легна на тази страна. На някоя случвало ли ѝ се е? Нали е най-подходящата позиция, но при тези болки дето си създадох, май ще сменя.
Здравейте! И аз се включвам в темата. Първа бременност ми е, тази седмица влезнах в 5ти месец и вече ми се показа коремчето.
И аз имам този проблем от скоро. Отдавам го по-скоро на неправилна поза. Пробвах с възглавница между краката, боли ме кръста. 😅
Бих искала да чуя вашите преживявания и за други неразположения. Като се обръщам нощем от едната на другата страна е доста странно усещането. И при вас ли е така? Може би съм очаквала, че това ще се прояви по-натам, в месеците с голям корем. Също така вечерно време усещам доста опъване и натиск на корема, не знам дали е след цял ден седене на стол на работа или след цялата храна през деня. Гледам да се движа активно и да не прекалявам с порциите, даже съм качила само един килограм.

# 258
Кормагнезин със сигурност оказва влияние и вдига кръвното. Аз качвах до 145 в болницата с него.
Когато аз бях на кормагнезин в болницата, кръвното ми падаше много рязко надолу. По скоро оказва влияние върху пулса, защото го забавя. Все пак си е до човек, но пак казвам, че при мен падаше кръвното, а на екг се виждаше и лека аритмия, заради забавения пулс.

# 259
Ами нр знам, моето се вдигаше и имах много силно главоболие и виене на свят. Всички  в болницата казаха, че е от кормагнезина.

# 260
И при мен от кормагнезин с първата бременност кръвното рязко падна и ми стана много лошо.

# 261
По принцип е окей да е до 6%. Най-добре е да се отиде на ендокринолог и да ви посъветва за хранителен режим без сладко и бързи въглехидрати.
Благодаря за съвета. С това сладко се получи леко двусмислие, защото обикновения хемоглобин ми е под норма и ми бяха казали да хапвам повече сладко, а сега пък това излезе. Иначе като килограми съм качила само един от началото на бременността, ако има някакво значение.

За обикновения хемоглобин гледат и желязото. Каква му е стойността напоследък?

Иначе гликирания хемоглобин обхваща средно стойностите последните 3 месеца.
Желязото е в норма - 13,9, от норма 6,60 - 26,00.
Хемоглобин 111, от норма 120 - 160.
Еритроцити 3,59, от норма 4,10 - 5,50.
Хематокрит 0,328, от норма 0,35 - 0,50.
Тези единствено са ми под норма, ако има някакво значение.

Дух, напълно възможно е, в моята стая също имаше момиче с високо кръвно. След ходене заедно на кардиолог и на двете ни каза, че е от кормагнезина 😄, но най-много влияние оказва върху пулса.

# 262
  • България
@Анонимна, тогава определно е хубаво с АГ и ендокринолог да се направи консултация. Високите захари обикновено водят до по-големи бебета, някои аномалии, предразположение към диабет тип 2, прееклампсия пък за майката..  Въобще не е приятно, но докторите ще ви помогнат да го овладеете.

# 263
@Анонимна, тогава определно е хубаво с АГ и ендокринолог да се направи консултация. Високите захари обикновено водят до по-големи бебета, някои аномалии, предразположение към диабет тип 2, прееклампсия пък за майката..  Въобще не е приятно, но докторите ще ви помогнат да го овладеете.
Разбира се, ще направя консултация. Интересното беше, че бебчето върви със седмица назад, а не е по-голямо, както се предполага.
Отново благодаря за мнението, ще споделя какво се е случило след консултацията. 😊

# 264
Не знам дали е от този  кормагнезина, обаче преди да отида в болница за вливките си бях без никакви такива оплаквания. Сега направо , някакъв супер дискомфорт. Гледам кръвното играе към 120/130 на 80. Пулсът ми се учестява. Не знам колко време да изчакам евентулано да отшуми ? Обаче вероятно е от тези вливки и инжекции иначе е невероятно съвпадение.

# 265
Не знам дали е от този  кормагнезина, обаче преди да отида в болница за вливките си бях без никакви такива оплаквания. Сега направо , някакъв супер дискомфорт. Гледам кръвното играе към 120/130 на 80. Пулсът ми се учестява. Не знам колко време да изчакам евентулано да отшуми ? Обаче вероятно е от тези вливки и инжекции иначе е невероятно съвпадение.
Защо не споделиш на АГ, може да ти намали дозата или да те прати на консултация с кардиолог.

# 266
Здравейте, в общи линии какво се поема от застрахователя (ДЗИ) по отношение на бременност при наличие допълнително здравно осигуряване?

# 267
Здравейте, в общи линии какво се поема от застрахователя (ДЗИ) по отношение на бременност при наличие допълнително здравно осигуряване?

Питай човешки ресурси.

https://www.dzi.bg/attachments/Product/43/download/IPID-Compleks … inska-Pomosht.pdf

По сайта им не се покрива нищо. На други компании е смешно. На мен ми покриха 300 лева (в друга) и ми казаха, че съм достигнала подлимит. Питай човешки ресурси.

Всичко зависи от това какъв пакет е направил работодателя. Нищо не пречи и да се обадиш на телефона им и да ти дадат сведения. Длъжни са.

# 268
От него е. На мен на 50 тия час може би, не помня вече кога ми го спряха, точно заради кръвното и главоболието. Останах още едно денонощие за наблюдение. След седмица и малко се освестих.

# 269
  • Варна
Зависи от договорът който е сключила фирмата ти. Обади де във фонда и питай директно.
За съжаление на мен не ми покриват нищо, макар, че пакета ми е лукс. 3 пъти звънях. На Булстрад съм. Като бяхме на фи хелт имахме в пакета и бременност, но….
Така, че зависи.

Общи условия

Активация на акаунт