Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 380
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, в общи линии какво се поема от застрахователя (ДЗИ) по отношение на бременност при наличие допълнително здравно осигуряване?
Зависи от договорът който е сключила фирмата ти. Обади де във фонда и питай директно.
За съжаление на мен не ми покриват нищо, макар, че пакета ми е лукс. 3 пъти звънях. На Булстрад съм. Като бяхме на фи хелт имахме в пакета и бременност, но….
Така, че зависи.

Не е възможно. Аз съм лукс пакет на Булстрад и ми покрива бременност, както и раждане 2000 лв.

# 271
  • Варна
Здравейте, в общи линии какво се поема от застрахователя (ДЗИ) по отношение на бременност при наличие допълнително здравно осигуряване?
Зависи от договорът който е сключила фирмата ти. Обади де във фонда и питай директно.
За съжаление на мен не ми покриват нищо, макар, че пакета ми е лукс. 3 пъти звънях. На Булстрад съм. Като бяхме на фи хелт имахме в пакета и бременност, но….
Така, че зависи.

Не е възможно. Аз съм лукс пакет на Булстрад и ми покрива бременност, както и раждане 2000 лв.
За това 3 пъти звънях. Просто пакет бременност не е включен при нас. Останалото лукс. Нито раждане, нито престой в болница, нито патологична бременност, нищо…. нищо не поемат. Освен на Hr-ката ( яйчарката 😂 както ѝ казваме) да звъня да питам защо? Иначе нагледно това ми е лукса.

# 272
  • София
Различни неща включват пакетите в зависимост какво е договорено от работодателя. В нашата фирма също сме с лукс пакет и това са част от покритията

# 273
Така, че зависи.

За това 3 пъти звънях. Просто пакет бременност не е включен при нас. Останалото лукс. Нито раждане, нито престой в болница, нито патологична бременност, нищо…. нищо не поемат. Освен на Hr-ката ( яйчарката 😂 както ѝ казваме) да звъня да питам защо? Иначе нагледно това ми е лукса.

Аз като лежах в Токуда и двата пъти ми покриха разходите. Явно е индивидуално зависи от фирмата и какво е включено

# 274
Здравейте, момичета. Аз днес бях на преглед при проф. Димитрова във Фемина. Реално всичко е наред (шийка 3.5 см), с изключение на контракциите. По време на прегледа не отчете, но като станах от стола вече, получих спазъм, пипна ми корема и каза, че е контракция.
Каза най-добре утре да ме приемат в МД за вливания. Супер много се притесних и реших, че ако ще ме приемат, да е в Токуда, а и при такава шийка, чак да ме приемат.
В Токуда ме прие д-р Росица Колева. Беше вече към 19 часа. Много бърза организация през спешното. Прегледа ме, каза че шийката си е същия размер като преди месец и не вижда да има проблем. За контракциите също не се появиха по време на прегледа. Но като и обяснявах как ми се изкривява коремът и тя ме пита - Ама ти така ли си го пипаш и натискаш корема? И аз - Да, ръката постоянно ми е там. Каза, че вероятно това ми ги стимулира и да не се пипам повече или да лежа на страна, която притиска корема (защото тогава много ми се стимулират) ,както и ако се свивам много и ставам рязко. Тя обаче каза, че не вижда причина да ме приемат в болницата и да продължа с 3*2 Магнерот, 2*1 Алеракт, 3*2 Но шпа и 2*1 Диаспорал.
Мисля сега да почивам тези дни, да пия вода повече, ще внимавам с движенията и дано се успокои тази матка. Хич не искам да влизам в болница, а и като чета от страничните ефекти от вливанията, аз съм с пролапс на митрална клапа на сърцето, ниско кръвно, пулсът и без това си ми играе, склонна съм към тахикардии, стават ми и екстрасистоли и със сигурност ще ми се отрази зле...

Момичетата, които сте били приемани за вливания - имали ли сте промени в шийката на матката или просто повече контракции и затова са ви приели?

# 275
Аз скоро бях в болница няколко дни за вливания. Имах само поносима болка и стягания, които все още си ги имам..
Шийката ми си е наред, пу пу. Преди болница 4.2,След болница даже следящия измери максимума 5.
Аз пък отново съм будна, корема ме схвана, обаче май са черва. От най - леката болка се панирам и почвам да треперя..
А да ви попитам малко странен въпрос, от вчера имам като боцкане, пулсиране вътре във влагалището. Не е болезнено, но  е странно, като се изправя сякаш нещо натежава вътре и почва да пулсира, но не постоянно 🙄. Има или сред вас някоя с нещо подобно?
... А ръката ми имам чувството, че е залепена за корема, постоянно искам да усещам и да опипвам..

# 276
Zuchero, коя седмица си? Аз такова боцкане във влагалището имам, откакто бебето падна ниско и явно натиска някой нерв/самата шийка. Като при цистит, но е моментно усещане. АГ ми каза, че е нормално, ако стане вече съвсем като постоянна тежест да и звъня, че явно някой е тръгнал да излиза.

# 277
Доста му е рано да пада надолу 😵‍💫
В 23г.с съм. Сега се притесних. При условие, че шийката е наред, възможно ли е подобно нещо? 😒

# 278
Рано ти е,да,аз от 34гс съм така.
Не се шашкай, по-скоро тогава матката се разтяга, за да направи място за бебето. Питай АГ-то на следващия преглед. Щом ти а нред шийката, бъди спокойна!! Всякакви придърпвания и временни дискомфорти са нормални по време на бременност, тялото се адаптира.

# 279
Аз скоро бях в болница няколко дни за вливания. Имах само поносима болка и стягания, които все още си ги имам..
Шийката ми си е наред, пу пу. Преди болница 4.2,След болница даже следящия измери максимума 5.
Аз пък отново съм будна, корема ме схвана, обаче май са черва. От най - леката болка се панирам и почвам да треперя..
А да ви попитам малко странен въпрос, от вчера имам като боцкане, пулсиране вътре във влагалището. Не е болезнено, но  е странно, като се изправя сякаш нещо натежава вътре и почва да пулсира, но не постоянно 🙄. Има или сред вас някоя с нещо подобно?
... А ръката ми имам чувството, че е залепена за корема, постоянно искам да усещам и да опипвам..

Аз имах боцкане във влагалището онзи ден като остро пробождане и спира за секунди. Бях на лекар. Казаха че може инфекция да е и взеха микробиология. Още я чакам. Вече нямам такива пробождания само един ден бяха, та може и нещо моментно да е.

КPP два пъти съм била в болница- промяна в шийката не съм имала от вливанията.
Ако продължат контракциите говори да ти сменят магнерота.
Аз преди бях на магнерот 3х2 и нищо не ми действаше. В момента съм на коринкер и е доста по добро и ми действа

# 280
За контракциите също не се появиха по време на прегледа. Но като и обяснявах как ми се изкривява коремът и тя ме пита - Ама ти така ли си го пипаш и натискаш корема? И аз - Да, ръката постоянно ми е там. Каза, че вероятно това ми ги стимулира и да не се пипам повече или да лежа на страна, която притиска корема (защото тогава много ми се стимулират) ,както и ако се свивам много и ставам рязко.
Привет!
Не че ми се спори с лекар, но ако докосването на корема стимулира контракции, нямаше ли така да раждаме?
А сега сериозно!
Контракциите са естествени. Организмът пробва, наглася, за да е готов, когато трябва!
Не са ми забранявали да си пипам корема, моят ставаше като ръгби топка, без да съм го пипала.
Не е достатъчно ясно какво кара хипофизната жлеза да освобождава хормона окситоцин, който стимулира стягането на матката.
Пробвай с не галене и пиши Blush

# 281
Когато лежах за задържане мо забраниха да си галя корема  точно за да не предизвиквам контракции галенето подтиква бебето да мърда и от там са контракциите така ми обясниха във Вита

# 282
  • България
Мисля, че бях писала в едната тема, че и на мен една от акушерките в Майчин дом ми се скара като лежах. Не пипай корема, че ще си докараш контракции...

В момента бебчо си мърда когато си иска без значение дали ми е ръката там или не.

# 283
И на мен лекарката ми каза да не си пипам корема заради контракциите, но и при мен много често се случва да го погаля и след това директно да се стегне. С чувствителна матка съм.
КРР, пробвай да лежиш повече и си взимай лекарствата, ще ти се отрази добре. Аз също бях на косъм от прием в 23 г.с., но при мен имаше 40% скъсена шийка. Вече съм 31-ва. Успех! 😊

# 284
Абсолютно не се гали и пипа корема, когато си имал или имаш контракции

Общи условия

Активация на акаунт