Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 385
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета имам въпрос ,разбрах че трябва да спя на ляво ,за по добър кръвопоток и да ,за да не притискам бебето много,обаче вечер явно се обръщам нещо и се събуждам на дясно,а си лягам на ляво,мисля,че не цялата вечер спя на дясно ,но всепак опасно ли е много ,не знам как се случва наистина старая се да спя на ляво но.
И другия ми въпрос е като стана или вечерта ако се обърна нещо имам едно като придърпване в корема ниско долу ,той там си ме и рита най-често през деня ,получавам едно като болка такава и ми дърпа вечер преди да заспя и сутринта като се обърна по гръб също,най е често като се обърна по гръб,знаете ли от какво е,всяка,вечер вече като легна и имам придърпвания там и като се обърна по гръб също и лека болка.В 22ра седмица съм
Благодаря ви предварително

# 286
  • България
Абсолютно не се гали и пипа корема, когато си имал или имаш контракции

И тук го дискутирахме и се оказа, че има доза истина. Но когато нямаш такива оплаквания, ми е странно.

# 287
Здравейте момичета имам въпрос ,разбрах че трябва да спя на ляво ,за по добър кръвопоток и да ,за да не притискам бебето много,обаче вечер явно се обръщам нещо и се събуждам на дясно,а си лягам на ляво,мисля,че не цялата вечер спя на дясно ,но всепак опасно ли е много ,не знам как се случва наистина старая се да спя на ляво но.
И другия ми въпрос е като стана или вечерта ако се обърна нещо имам едно като придърпване в корема ниско долу ,той там си ме и рита най-често през деня ,получавам едно като болка такава и ми дърпа вечер преди да заспя и сутринта като се обърна по гръб също,най е често като се обърна по гръб,знаете ли от какво е,всяка,вечер вече като легна и имам придърпвания там и като се обърна по гръб също и лека болка.В 22ра седмица съм

Ми спи ти се на дясната страна, нормално, и аз спя понякога на дясно, и аз съм 22ра. И при мен придърпва, понякога при наместване съм имала болки, които са били направо спиращи дъха (Отстрани). По-добре да се спи на лявата страна, защото стомахът ти е от ляво, понякога ми се е изливало стомашно съдържимо в хранопровода и нагоре само от седене на дясната страна под 30 секунди. Аз не смятам, че е фатално да се спи на дясната страна.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 14:01 от The_Black_Hole

# 288

Няма нищо страшно да се спи на дясната страна. Аз вече съм 36 гс и ако съм надясно, леко се замайвам, та не мога, но ако няма такъв проблем (все още), не е проблем надясно

# 289
Момичета здравейте отново
Днес пак бях на преглед
И отново попитах
Понеже ми излезе и втората микробиология
На която имам само Кандида
А преди това и август месец имах и стрептококи.
Попитах дали има риск за бебето като сам имала през бременността
Казаха ми че щом са излекувани и няма на контролната микробиология не би следвало фа са проблем
Само при прием за раждане
Да го спомена отново
За да може неонатолозите да изследват бебетп за всеки случай и съответно да предприемат някакви мерки ако сметнат за необходимо.
А някъде бях чела
Че слагат венозен антибиотик по време на раждането на майката, а на мен ми казаха че щом са излекувани не представлява проблем.
Има ли някой минал през подобно нещо

# 290
Аз скоро бях в болница няколко дни за вливания. Имах само поносима болка и стягания, които все още си ги имам..
Шийката ми си е наред, пу пу. Преди болница 4.2,След болница даже следящия измери максимума 5.
Аз пък отново съм будна, корема ме схвана, обаче май са черва. От най - леката болка се панирам и почвам да треперя..
А да ви попитам малко странен въпрос, от вчера имам като боцкане, пулсиране вътре във влагалището. Не е болезнено, но  е странно, като се изправя сякаш нещо натежава вътре и почва да пулсира, но не постоянно 🙄. Има или сред вас някоя с нещо подобно?
... А ръката ми имам чувството, че е залепена за корема, постоянно искам да усещам и да опипвам..

Аз имах боцкане във влагалището онзи ден като остро пробождане и спира за секунди. Бях на лекар. Казаха че може инфекция да е и взеха микробиология. Още я чакам. Вече нямам такива пробождания само един ден бяха, та може и нещо моментно да е.

КPP два пъти съм била в болница- промяна в шийката не съм имала от вливанията.
Ако продължат контракциите говори да ти сменят магнерота.
Аз преди бях на магнерот 3х2 и нищо не ми действаше. В момента съм на коринкер и е доста по добро и ми действа
Беше ми изписало едното АГ коринкер, но то си е лекарство за кръвно, а аз така или иначе съм с 100/60 и ще взема да заприпадам...

Днес положението е доста по-добре. Не се пипам, гледам да не мисля, да не ставам рязко и като цяло, решила съм 3 дни повече да лежа. Правих си снощи медитации за успокояване на матката и мисля, че от тях има най-добър ефект. Сякаш се поукроти. Днес още не съм имала контракции, дано е така и занапред. Болницата наистина ми е последния вариант, според мен вляза ли там, още повече ще ми се увеличат контракциите от стреса, ще искат да ми слагат и гинипрал, ще ми станат тахикардии, кръвно и ще се травмирал супер много, което означава влизане в порочен кръг до края на бременността.
Ще ходя сега през седмица две да следим шийката, ще правя медитации и повече ще почивам, ще си намирам други занимания, за да не го мисля и според мен нещата ще са ок. Вече ако, недай си Боже започне шийката да се скъсява, ще влизам в болница, няма какво да правя.
Стискайте палци да не мърда, докато не и е време и аз стискам за всички други с проблем Heart

# 291
Аз скоро бях в болница няколко дни за вливания. Имах само поносима болка и стягания, които все още си ги имам..
Шийката ми си е наред, пу пу. Преди болница 4.2,След болница даже следящия измери максимума 5.
Аз пък отново съм будна, корема ме схвана, обаче май са черва. От най - леката болка се панирам и почвам да треперя..
А да ви попитам малко странен въпрос, от вчера имам като боцкане, пулсиране вътре във влагалището. Не е болезнено, но  е странно, като се изправя сякаш нещо натежава вътре и почва да пулсира, но не постоянно 🙄. Има или сред вас някоя с нещо подобно?
... А ръката ми имам чувството, че е залепена за корема, постоянно искам да усещам и да опипвам..

Аз имах боцкане във влагалището онзи ден като остро пробождане и спира за секунди. Бях на лекар. Казаха че може инфекция да е и взеха микробиология. Още я чакам. Вече нямам такива пробождания само един ден бяха, та може и нещо моментно да е.

КPP два пъти съм била в болница- промяна в шийката не съм имала от вливанията.
Ако продължат контракциите говори да ти сменят магнерота.
Аз преди бях на магнерот 3х2 и нищо не ми действаше. В момента съм на коринкер и е доста по добро и ми действа
Беше ми изписало едното АГ коринкер, но то си е лекарство за кръвно, а аз така или иначе съм с 100/60 и ще взема да заприпадам...

Днес положението е доста по-добре. Не се пипам, гледам да не мисля, да не ставам рязко и като цяло, решила съм 3 дни повече да лежа. Правих си снощи медитации за успокояване на матката и мисля, че от тях има най-добър ефект. Сякаш се поукроти. Днес още не съм имала контракции, дано е така и занапред. Болницата наистина ми е последния вариант, според мен вляза ли там, още повече ще ми се увеличат контракциите от стреса, ще искат да ми слагат и гинипрал, ще ми станат тахикардии, кръвно и ще се травмирал супер много, което означава влизане в порочен кръг до края на бременността.
Ще ходя сега през седмица две да следим шийката, ще правя медитации и повече ще почивам, ще си намирам други занимания, за да не го мисля и според мен нещата ще са ок. Вече ако, недай си Боже започне шийката да се скъсява, ще влизам в болница, няма какво да правя.
Стискайте палци да не мърда, докато не и е време и аз стискам за всички други с проблем Heart

Аз също съм с ниско кръвно 90/60. Коринкера не ми е повлиял

# 292
Момичета в 20г.с. съм и за втори път ми се случва да ме заболи кръста, като ходя и често до малка нужда. По принцип съм си с контракции, но сега не са толкова чести, но болките в кръста са от няколко часа. А днес бях на фетална и всичко беше супер и шийката също.
Звъннах на док и ми изписа Цистостоп рапид да пия няколко дни, сега ще го започна.

Има ли друга с болки в кръста и дали е нормално това?

# 293
Здравейте,

Стойност на прогестерона от 11.7 ng/ml твърде ниска ли е за начало на 5та седмица? Обяснено ми е че тъй като се приема вагинално (утрогестан), концентрацията в кръвта не отразява реалната абсорбция от лигавицата...и че прогестеронът идва само от утрогестана защото няма жълто тяло, което да отделя прогестерона, тъй като не е естествена бременност а с инвитро

# 294
Здравейте ,
В коя седмица преди раждане спряхте магнезия и другите добавки?

# 295
Здравейте ,
В коя седмица преди раждане спряхте магнезия и другите добавки?

На мен ги спряха при влизане в 36г.с

# 296
  • Пловдив
Момичета, мога ли да си самоназнача магнезий и вагинален пробиотик някакъв?
Преди два дни бях на ЖК, но забравих да питам. 🤦‍♀️
19+1 г.с съм

# 297
Аз си взимам на своя глава Лактажин, той е само с лактобацили и при предната бременност добре ми повлия при повтарящите се гъбични инфекции.

# 298
Аз съм ползвала ГИНОФИЛУС

# 299
Аз си самоназначих биозин феме, пих го един месец, после лактофлор пре + пробиотик. Сега ги редувам, с една две седмични паузи.
Изобщо за пробиотик не се притеснявай и не чакай от лекар, повечето доктори назначават пробиотици само при антибиотично лечение.

Общи условия

Активация на акаунт