Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 323
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Никой нищо не мери. Четях и пишех в темата и най-вече исках да видя личен опит за раждания, упойки, болки, дали пълна, дали спинална, дали друго, мен това ме вълнуваше и реших да напиша личния ми опит, ако и друга мама търси да чете нещо по тези теми.
Естествено, че всеки случай е индувидуален, така започна и публикацията ми. Има си и доктори за всичко!
Всеки различно нещо го притеснява и му е непознато.

Хайвер не бих яла. Ама всеки си знае. Simple Smile

# 466
Хайвер може ли да се яде? Предполагам че не, ама да си питам Wink

Аз хапнах веднъж, много ми се прияде.

# 467
Малката много обича хайвер и покрай нея активно си хапвах като бях 4-5 месец по една филийка на ден.

# 468
Ако хайверът е пастьоризиран, може, суров - не

# 469
Здравейте мацки, със сигурност е коментирано, ако не в тази, в някоя от предишните теми, извинете ме, ако съм го пропуснала.
На кратко, след два аборта съм, онзи ден разбрахме, че съм бременна отново, вчера ходих на преглед, не се видя нищо, според АГ е рано още, според датата на последния цикъл съм в 4та седмица ... Нормално ли е да не се види нищо ??
Не ми е първа бременност, имам доста голямо дете, а което не бях я такава паника и ужас ама то си беше и преди доста години и не бях миналата и два аборта съответно ...
Вчера ядиг ах температура, качва се 37'5, обаче аз я усещам повече, пуснах ПКК, ЦРП и ЧХГ. На ПКК левкоцити и гранулоцитите са леко завишено и според АГто най вероятно има някаква инфекция някъде, което мен ме побърка. Изписа витамини за бременни, биозин мама и Оспамокс 500 2х1, за да овладеем инфекцията, каквато и да е тя. ЧХГ от своя страха расте уж нормално, вчера 1747, днес 2454, което си е добре.
Аз обаче съм в паника, в страх ама зверски страх и колкото и АГто и мъжа ми да ми повтарят да съм спокойна, да мисля позитивно и да се успокоя, аз не мога. Отделно имам и някакъв лек сърбеж, вагинален, не знам за него пък каква е причината, според АГ са някакви гъбички безобидни ... На мен обаче нищо не ми е безобидно в главата.
При разговор с АГ тази вечер ми каза директно, че шанса е 50/50 ... Пия си хапчетата, лежа си и чакаме ... Това ме смазва ама наистина ме смачква зверски. Чудя се на всяка болка в корема и кръста дали е нормална, дали кръста ме боли от нерва, които така и така си ме боли вече два месеца, дали болката в корема си е онази, нормалната болка, дали всичко е наред, дали наистина си се е хванало където трябва и дали всичко наистина ще е наред и дали в други ден на прегледа ще видим нещо и дали ще е там, където трябва да е ... Дълго и драматично стана, извинявайте, просто имам нужда да си го кажа на някой, а знам, че тук ще срещна разбиране

# 470
Нормално е в 4 гс нищо да не се види. Най-рано в 5 гс може, и то само с вагинален ехограф

# 471
  • Телиш/Плевен
Ще попитам и в тази тема, притеснително ли е бебето да отговаря на две седмици отгоре.
Сега съм в 17та, а по измерванията на ехографа го изкарват в 19та.
Когато ходих в 15та, излизаше че е в 17та.
Доктора не каза да има нещо притеснително, но все пак не ми се струва нормално.
Щом лекарят не е казал нищо, значи няма защо да се притесняваш. А той не е казал, защото подобни отклонения са напълно нормални и допустими. Никой не може да знае с точност кога е станало зачеването, затова и термина го изчисляват на база последна менструация, а оттам идват и разминаванията. Има жени с по-ранна овулация, както и такива с по-късна, а и не при всяка жена цикълът е на 28 дни. Ако продължава да върви и занапред така, може да ти сменят датата на термина, но това е преценка на лекаря, не всички го правят.

Здравейте мацки, със сигурност е коментирано, ако не в тази, в някоя от предишните теми, извинете ме, ако съм го пропуснала.
На кратко, след два аборта съм, онзи ден разбрахме, че съм бременна отново, вчера ходих на преглед, не се видя нищо, според АГ е рано още, според датата на последния цикъл съм в 4та седмица ... Нормално ли е да не се види нищо ??
Нормално е, защото наистина е прекалено рано, съвсем правилно са ти казали.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 23:02 от Лале в дъжда

# 472
Освен това меренето с ехограф след първия триместър не е супер точно така или иначе, та не бих се притеснявала

# 473
Здравейте!
Първо - ако първият път си родил секцио по спешност, след опити за естествено раждане и 9 см разкритие... Ако тръгне нормално раждане вторият път...дали ще е по-кратко?
Друг въпрос - може ли да приемам таблетки на Хималая против разширени вени и хемороиди, някой знае ли?

# 474
  • Телиш/Плевен
Здравейте!
Първо - ако първият път си родил секцио по спешност, след опити за естествено раждане и 9 см разкритие... Ако тръгне нормално раждане вторият път...дали ще е по-кратко?
Друг въпрос - може ли да приемам таблетки на Хималая против разширени вени и хемороиди, някой знае ли?
Никой не може да каже със сигурност как ще протече едно раждане, тези неща не могат да се предвидят. Но имай предвид, че малко лекари биха се съгласили да водят нормално раждане след предишно секцио.
Таблетките на Хималая предполагам са хранителна добавка, но въпреки това преди прием на каквото и да било, трябва да се попита следящият бременността гинеколог.

# 475
На ехограф при мен се видя края на 5г.с, и то само сак и едва едва точица вътре. Но аз нямах търпение и отидох толкова рано.
За вървенето напред в седмиците - аз бях така, с 10-14дни вървеше напред (аг ми каза, че всичко е наред). И постепенно започна да отговаря на седмицата си. Четах в англоезичен сайт, че е нормално до 20-22г.с., плодът да избързва или забавя растежа си. После се нормализира т.е. започвал да отговаря на седмицата (но пак не е нужно да е на 100% така). Споделям какво съм чела, Не Гарантирам за достоверност! Първа бременност ми е доста пъти се допитвам до форума. Просто реших да споделя какво съм чела.

# 476
На ехограф при мен се видя края на 5г.с, и то само сак и едва едва точица вътре. Но аз нямах търпение и отидох толкова рано.
За вървенето напред в седмиците - аз бях така, с 10-14дни вървеше напред (аг ми каза, че всичко е наред). И постепенно започна да отговаря на седмицата си. Четах в англоезичен сайт, че е нормално до 20-22г.с., плодът да избързва или забавя растежа си. После се нормализира т.е. започвал да отговаря на седмицата (но пак не е нужно да е на 100% така). Споделям какво съм чела, Не Гарантирам за достоверност! Първа бременност ми е доста пъти се допитвам до форума. Просто реших да споделя какво съм чела.

Нашият е с 4 дни напред и така си върви почти отначало. При АГ излиза, че си отговаря, на финалните два пъти излиза напред. 😄

# 477
Нормално е в 4 гс нищо да не се види. Най-рано в 5 гс може, и то само с вагинален ехограф

Днес на вагинален се видя нещо съвсееем малко, според АГто е точно това, което трябва да видим, но каза да изчакам, да се успокоя и ще видим следващата седмица ... Аз обаче продължавам да съм в страх и притеснение и се моля всичко да е наред този път, ама докато не ми каже Спокойно, всичко е наред, ето го ... Няма да мога да дишам спокойно най-вероятно

# 478
Ами така си е в началото, все притеснения. И аз така бях, все на тръни. Като почнах да я усещам, бях уж по-спокойна, но лесно се панирах, като няколко часа не ме е ритала. Сега пък пак треперя да не би нещо да и стане. Това е то да си майка.

Но засега при вас изглежда всичко е наред, дишайте спокойно

# 479
Здравейте дами. Това е резултатът ми след 3 дни закъснение и късна овулация. Моля да ми помогнете с разчитането на резултата. Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт