Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 29 940
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, момичета. 🤗 В средата на 5тия месец съм. По принцип имам хипофункция на ЩЖ. Пия Л-Тироксин 50, като за 1 месец Т4 изобщо не иска да се вдигне от долна граница, а ТSH се е покачило. Чакам АГ за коментар, но май трябва да вдигна дозата на 75. Някоя от вас има ли подобни резултати? Също и какво желязо приемате?

# 676
Относно приема на Биозин мама - предписан ми е по едно хапче дневно, но в случай, че съм болна, трябва ли да пия по две на ден?

# 677
Относно приема на Биозин мама - предписан ми е по едно хапче дневно, но в случай, че съм болна, трябва ли да пия по две на ден?
Сутрин и вечер по 1 тб. ☺️

# 678
Момичета скоро разбрах,че ще ставам майка.Часът при лекаря ми е след 2дни но днес поддържам температура , дали е нормално ? И тя варира 37.2, 37.0, 37.5 след малко 36.9!

# 679
Температура до 37.5 е нормална в ранна бременност. И аз имах такава.

# 680
  • Телиш/Плевен
Нормална е леко завишената температура, стига да не е съпроводена с отпадналост и/или главоболие.

# 681
Нормална е леко завишената температура, стига да не е съпроводена с отпадналост и/или главоболие.
Имам леко главоболие да,  а и преди да установя бременноста бях хремава преди 10днк като все още имам лека кашлица.И всичко това ме притеснява

# 682
Ако няма болки и зацапване, няма повод за паника. И аз помня, че в началото вдигах 37 и нещо

# 683
Момичета скоро разбрах,че ще ставам майка.Часът при лекаря ми е след 2дни но днес поддържам температура , дали е нормално ? И тя варира 37.2, 37.0, 37.5 след малко 36.9!

Нормално е, ако тръгне към 38, задължително пийте парацетамол, че високата температура е опасна за бебето. Но вие нямате висока температура

# 684
  • Телиш/Плевен
Имам леко главоболие да,  а и преди да установя бременноста бях хремава преди 10днк като все още имам лека кашлица.И всичко това ме притеснява
Спокойно, вследствие на болестта е и важното е, че преминава. Написах го с идеята, че самата температура не е повод за притеснение, но ако е придружена от други симптоми, може да е вирус и е хубаво да се направи консултация с лекар в този случай.

# 685
Спокойно, вследствие на болестта е и важното е, че преминава. Написах го с идеята, че самата температура не е повод за притеснение, но ако е придружена от други симптоми, може да е вирус и е хубаво да се направи консултация с лекар в този случай.
Благодаря

# 686
Аз вчера бях по спешност на преглед и всичко беше ок(28гс) .Изписа ми допълнително 500мг магнезии ,а аз вече пия 3000 и от снощи съм редовна през 2ч. в тоалетната.Дали се дължи на магнезия? Всъщност хапнах и една съмнителна принцеса с кашкавал и сирене но егати съвпадението ще е ако е от нея тъкмо,когато увеличихме магнезия . Вие как се справяте със стомашните проблеми?

# 687
Аз вчера бях по спешност на преглед и всичко беше ок(28гс) .Изписа ми допълнително 500мг магнезии ,а аз вече пия 3000 и от снощи съм редовна през 2ч. в тоалетната.Дали се дължи на магнезия? Всъщност хапнах и една съмнителна принцеса с кашкавал и сирене но егати съвпадението ще е ако е от нея тъкмо,когато увеличихме магнезия . Вие как се справяте със стомашните проблеми?

Аз не съм имала проблем, които мога да свържа с увеличение/намаляване на магнезия. Има много такива вирусчета, дето с един ден диария минава. От време на време мъжът ми ми донася по някой, първо той има проблеми, на следавщия ден аз.

# 688
  • Пловдив
Магнезия разхлабва. Аз обаче явно си свикнах на дажбата 3х2 магнерот и вече не ми действа.

# 689
Магнезият отпуска гладката мускулатура и оттам разхлабителния му ефект. Тялото ще се адаптира след известно време.

Общи условия

Активация на акаунт