Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 29 951
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, мами! Включвам се с едно питане.
Знам, че имам право да си сменя следящия гинеколог, обаче ако направя такава смяна трябва ли да го уведомя по някакъв начин доктора, за да спре направлението, или трябва да си взема ново направление от личната лекарка и направо да ходя при новия АГ, който съм избрала?

# 661
Мисля, че няма задължение да се уведомява, а само взимаш ново от ЛЛ, поне на мен така ми бяха обяснили.

# 662
В 28-ма гестациона  седмица съм и усещам болки ниско долу в корема свкаш иммам “дъно”и то боли. Не са концентрирани в някоя от страните,  но често ги усещам по-силно, когато лежа на ляво и обърна таза си надясно. Болката не е постоянна, но ме притеснява. На какво може да се дължи според вас?

От разтягането на матката

# 663
Благодаря ти, Rimmona. Още по-добре.

# 664
Здравейте, искам да попитам какво приемате при болки в стомаха освен ношпа? В 15 г.с. съм и от няколко седмици имам спорадични болки, които локализирам на различни места, но най-често са около пъпа, което е по-скоро стомах или черва, не толкова матка, но съчетани с болки в кръста, които също се появяват, ми напомнят точно като преди цикъл. Възможно ли е да се е обострил някакъв гастрит? При прегледите ми казват, че всичко с бебето е наред и шийката е високо, но тези болки понякога не ме оставят и продължават с дни, а ношпа все едно въобще не съм го пила. Притеснявам се, тъй като покрай тази болка понякога усещам и спазми в матката, но ми е трудно да определям кога кое ме боли, а на последния преглед АГ спомена, че имам контракции, но не е ли прекалено рано за тях и това притеснително ли е.

# 665
Пия спазмалгон, когато ме заболи. Имах един случай, в който ме болеше много на слънчевия сплит и след изпит спазмалгон и после талцит ми се оправи. Явно са били киселини, просто по-силни от всякога..

# 666
Здравейте, от известно време мислим за втора бременност, бях решила по това време, в края на годината, да започнем опити.
Но, се оказа, че имам проблем със зъби и сега ще изчакам да си оправя зъбите, за да нямам проблеми по време на бременност.
Въпроса ми е, предстои да си направя панорамна снимка, имате ли информация колко време след рентген може да се забременее? Има ли такъв срок ?
Ще питам и на място, най-добре ще знаят.
Малко ми е криво, че трябва да чакам, ама какво да се прави, човек не бива да си прави сметки без кръчмар (така май беше израза).

Имам съмнение за гранулом, за сега по-скоро стоматоложката казва, че няма, но ще изчакаме снимката, та ако има вероятно и това ще отложи опитите .... Много ми е криво!
Има ли момичета с опит с гранулом преди или по време на бременност. До сега не съм имала и не знам какво да очаквам.

# 667
Аз правих 3D скенер без да знам, че съм бременна. На следващият ден разбрах новината.  Зъболекаря и лекаря ми казаха,  не е проблем. А и те те обличат в специални облекла. Ако предупредите за опити ще направят допълнителни настройки на уреда и вероятно няма са е нужно са се отлага. Но по-добре се консултирай с лекаря си.

# 668
  • София
Задължително се консултирай, за да не те подведе дори без да иска някой. Аз например знам, че се слага оловна жилетка в такива случаи, но не гарантирам колко съм права.

# 669
Не слагат ли оловна жилетка винаги?

Не се притеснявайте толкова за рентгеновите снимки. Дозата е минимална. Избягват ги по време на бременност по-скоро за всеки случай, а пък преди бременност съвсем.

# 670
  • София
Възможно е. Затова и казвам, че човек най-добре да си пита специалистите, за да не го подведе някой с грешно запомнена/разбрана информация.

# 671
  • София
Слагат жилетки. Но най-добре да се направи консултация, защото аз лично не знам за колко време се изчиства организма.

На мен ми правиха снимка на рентген след раждането. Знаеха че съм кърмачка. Навлякоха ме.
Не помня дали пропуснах кърмене.

# 672
Аз не бих отложила за такова нещо, нито бих променила нещо в начина си на живот (освен, разбира се хранене и спорт, ако преди това не са били ок). Понякога опитите продължават с месеци и години, така че просто спирате да се пазите, живеете си живота и каквото Господ даде вече Simple Smile

Докато ние бяхме в този период, какви ли не неща съм правила - и рентгенови снимки, и лекарства съм пила, и ботокс съм слагала. Бебчо се развива като по учебник пу пу Има жени, които вземах наркотици и пак раждат здрави деца Simple Smile А и зъбите си правих също, даже два пъти за по месец някъде лечение, може и повече да беше

# 673
Аз пък не мисля, че месец пропуск е такъв проблем. Бих си направила манипулациите на зъбите декември и януари може да започнете опитите.

# 674
Ами там е работата, че един рентген също не е проблем

Общи условия

Активация на акаунт