на кръстопът

• 6 897
  • 156
  •   1
Отговори
Здравейте,

ще се радвам да чуя странични мнения за ситуацията, с която съм.

От няколко години излизам и поддържам неангажиращи отношения с един мъж. Щом е толкова време ви е ясно, че аз имам чувства, тръпка, той също не е безразличен, но нямам бъдеще с този мъж (никога това не е подлагано на съмнение). Той не е мъж, с който мога да създам семейство, обича свободата си и отношенията ни са такива.

От друга страна се появи мъж, който е много добър, сериозен, спокоен. Мъж, с който бих могла да изградя трайни взаимоотношения и семейство. И идва проблема, не изпитвам нищо към него. Излизаме вече месец и малко, но на мен нищо не ми трепва. Покани ме да вечеряме в тях, сега предстои да отида, но в душичката ми е празно.

Какво бихте направили вие, какво бихте избрали? Не мога да съм и с двата естествено, трябва да избера.

Ще съм благодарна на всеки коментар.

# 1
С нито един.

# 2
Нито единият, нито другият са ти вариант за щастливо бъдеще.
Слагаш точка на подобна загуба на време и енергия, остани сама известно време и си дай сметка какво и кого искаш в живота си за постоянно присъствие. След това тръгваш по нов път🍀

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 09:03 от ccvet

# 3
Аз съм била сама доста дълго време. Обмисляла съм много какво искам и как го искам, но мъжете които срещам и то свестните такива не са особено много. А този новия наистина е много стойностен човек, на който може да се разчита, отговорен.

# 4
Още един глас за "нито един".

На първия няма какво да му се избира, след като той очевидно не иска да бъде избиран, а да си е свободен електрон. Simple Smile
Вторият "избор"  също е грешен. Много малко вероятно е "някаква тръпка" да се появи с времето, особено щом има друга тръпка и реалния човек винаги ще бъде съпоставян с неизживяната фантазия. В един момент  ще те дразни само с присъствието си и с това, че диша. Отделно, че му отнемаш възможността да бъде щастлив и обичан с някоя друга.
Компромисните връзки, от чиято и страна да е компромиса, не носят щастие. Човек ако си постави за цел, може да "се бори" и "да постигне" връзка с всеки човек, но в много малко случаи усилията си заслужават, и крайният ефект е разочарование и неудовлетвореност.

# 5
Дори да смяташ, че първият човек е неподходящ, ти не си прекратила отношенията си с него окончателно, поне с такова впечатление оставам от написаното. Поддържаш емоционална обвързаност. По този начин ще ти е много по-трудно да изградиш отношения с когото и да било.

# 6
Аз съм била сама доста дълго време. Обмисляла съм много какво искам и как го искам, но мъжете които срещам и то свестните такива не са особено много. А този новия наистина е много стойностен човек, на който може да се разчита, отговорен.
Звучи като кандидат за работно място Simple Smile
Ако няма химия в началото, не я чакай да се появи. Не знам как се прави семейство с мъж, към когото не изпитваш любовно и сексуално привличане. Ако приемем, че с времето или ще започнеш да го уважаваш, или ще го намразиш, спрямо него - редно ли е?

Възможно е да ти е скучен, защото не търсиш спокойствие в една връзка, а адреналин, което ти осигурява другият мъж.

# 7
Здравейте,

ще се радвам да чуя странични мнения за ситуацията, с която съм.

От няколко години излизам и поддържам неангажиращи отношения с един мъж. Щом е толкова време ви е ясно, че аз имам чувства, тръпка, той също не е безразличен, но нямам бъдеще с този мъж (никога това не е подлагано на съмнение). Той не е мъж, с който мога да създам семейство, обича свободата си и отношенията ни са такива.

От друга страна се появи мъж, който е много добър, сериозен, спокоен. Мъж, с който бих могла да изградя трайни взаимоотношения и семейство. И идва проблема, не изпитвам нищо към него. Излизаме вече месец и малко, но на мен нищо не ми трепва. Покани ме да вечеряме в тях, сега предстои да отида, но в душичката ми е празно.

Какво бихте направили вие, какво бихте избрали? Не мога да съм и с двата естествено, трябва да избера.

Ще съм благодарна на всеки коментар.

Не бих избрала нито първия, нито втория. С първия си загубила години, така сама си си отрязала възможности да срещнеш подходящ за теб човек. Неговата тръпка откъде знаеш на какво се е дължи? На хормони? На виагра?

С втория рискуваш още повече. Какво може да прави една жена с мъж, към когото не изпитва нищо? Още по-голям фал за теб.

На твое място с първия бих прекратила веднага, на втория бих отклонила поканата елегантно обяснявайки, че не е моя човек и не искам да създавам очаквания без покритие.

Все пак и жената трябва да е коректна към един мъж, не само да се изисква това от тях.

# 8
Зарежи ги и двамата. Няма смисъл да хабиш време, енергия и емоции за хора, с които нямаш бъдеще. Единия не те иска достатъчно за да се ангажира, другия не го искаш достатъчно да се ангажираш ти.

В момента, в който освободиш слот за едно идва друго. Понякога по-добро!

Бий им шута и на двамата и ще дойде г-н Подходящ.

Освен, ако подсъзнателно не саботираш връзките си избирайки неподходящи партньори.

Запитай се какво търсиш в една връзка?
Обърни се първо навътре към себе си, за да привлечеш правилния за теб човек.
На колко си години?

# 9
Освен, ако подсъзнателно не саботираш връзките си избирайки неподходящи партньори.

Много пъти съм си задавала този въпрос. Дали привличам мъже, които са безкрайно неподходящи за мен.

На 40г. съм. Разделена съм с бащата на детето ми.

# 10
Как за месец прецени, че вторият мъж е подходящ за семейство, че позитивите му са реални и така нататък? А той дали мисли същото за теб? Не мисля, че още има истински кръстопът, не и с конкретно този мъж, още повече щом те отегчава.

Авторке, желая ти много щастие и любов, убедена съм, че имаш много положителни качества - но имам някакво усещане, че се саботираш сама и то не само заради връзката с първия мъж. Може би подхождаш с твърде сериозни очаквания към новите хора в живота ти.

# 11

Много пъти съм си задавала този въпрос. Дали привличам мъже, които са безкрайно неподходящи за мен.

На 40г. съм. Разделена съм с бащата на детето ми.
Партньорите са наше огледало. За да излезеш от омагьосания кръг, трябва да откриеш причината защо привличаш определени типове мъже. Най-вероятно е свързано с някаква твоя особеност.

# 12
И аз гласувам за "нито един". Първият поне е бил искрен и е казал за намеренията си. Редно е и Вие да сте искрена с втория.

Само искам да добавя, че тръпката след известно време изчезва, дори и мъжа, който сте срещнали, да е принцът от Вашите мечти в началото. Не разчитайте на тръпката като определяща дали отсрещният си струва за партньор. В такъв смисъл, давайте шанс за повече от 1-2 срещи (стига да не са катастрофални/плашещи, разбира се), в хода на опознаването може тръпката да се появи със закъснение 😁

# 13

Само искам да добавя, че тръпката след известно време изчезва, дори и мъжа, който сте срещнали, да е принцът от Вашите мечти в началото. Не разчитайте на тръпката като определяща дали отсрещният си струва за партньор. В такъв смисъл, давайте шанс за повече от 1-2 срещи (стига да не са катастрофални/плашещи, разбира се), в хода на опознаването може тръпката да се появи със закъснение 😁

Ето затова искам да дам шанс на втория, питам се дали тръпката може да се появи със закъснение. Именно защото не бяха катастрофални първите срещи.

# 14
Нищо няма да загубиш, ако опиташ.

Общи условия

Активация на акаунт