на кръстопът

• 6 889
  • 156
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Нито единия, нито другия.
Дай шанс на втория, но аз съм скептична, честно казано.

# 16

Само искам да добавя, че тръпката след известно време изчезва, дори и мъжа, който сте срещнали, да е принцът от Вашите мечти в началото. Не разчитайте на тръпката като определяща дали отсрещният си струва за партньор. В такъв смисъл, давайте шанс за повече от 1-2 срещи (стига да не са катастрофални/плашещи, разбира се), в хода на опознаването може тръпката да се появи със закъснение 😁

Ето затова искам да дам шанс на втория, питам се дали тръпката може да се появи със закъснение. Именно защото не бяха катастрофални първите срещи.

Принципно може. Много бракове по сметка (защото браковете са или по любов, или по смета, а при вас любов няма) са си щастливи. И много жени си вземат мъж по рационални причини, а не по любов и после си живеят. Може да не е безумно щастие, но си живеят. А и както ти казаха, пламенната любов не трае дълго. Твоя приятелка, омъжила се преди три години по любов, може в момента да е на същия хал. И какво, ще се развежда ли? И в литературата има много примери за късно разпалена обич. Но това са тънки моменти и сама трябва да прецениш. И има риск да се влюбиш в друг в последствие, това също не пропускай.

# 17
Ето затова искам да дам шанс на втория, питам се дали тръпката може да се появи със закъснение. Именно защото не бяха катастрофални първите срещи.
При жена на 40 с дете от предишен брак въпросът с избора вече има доста различни параметри от този при необвързана жена на 30, например. Ти какво очакваш от евентуалния си партньор? Срещи само за секс, забавления, почивки и приятни емоции или заживяване заедно в общо домакинство и съвместно отглеждане на твоето дете? Или нещо друго? Въпросите са много, а отговорите им не зависят само от теб. Това, какво искаш ти, и какво иска човекът отсреща очевидно не е изговорено на този ранен етап, и както са споменали по-горе, кръстопът няма.

След като вече имате уговорка, пробвай го. Ако прави извънземен секс и те разтърси из основи с множество оргазми, току виж ти трепнало нещо Simple Smile Ако не, освободи човека да търси щастието си другаде, и не го залъгвай.

# 18
Авторке, къде ги срещна тия двамата? Някои жена на 40 не могат да намерят никого, пък ти въртиш двама. Сподели къде си ги срещнала, та да се поучат жените.

# 19
Авторке, къде ги срещна тия двамата? Някои жена на 40 не могат да намерят никого, пък ти въртиш двама. Сподели къде си ги срещнала, та да се поучат жените.

Аз също срещам трудно мъже, затова така с лека ръка не искам да оставам пак сама.

Конкретно на въпроса - единия офисите ни бяха непосредствено един до друг. Вторияте от компанята на мъжа на една моя проятелка. От около година е разведен.

# 20
Секс бъдито бих го разкарала скоропостижно, явно е, че от този мъж няма да получиш каквото искаш, а оставайки във връзката само си губиш времето.
Още повече, че имаш и дете и не може да го представиш като партньор, защото е ненадежден - днес го има, утре го няма.

С втория мъж бих си дала шанс, ако поне малко го харесвам или поне намирам за интересен. Аз не оставам с такова впечатление от описанието, което си направила.
Скептична съм за връзка, но нищо не пречи да опиташ. Клин клин избива.
Успех!

ПС: Сега видях, че от около година е разведен . Много наши приятели в момента са в развод или току-що зад гърба им и според мен е минало малко време за мъжа. Жените като че ли са по-събрани и фокусирани в бъдещето.

# 21
Аз мислех, че си в късните 20, честно казано.

Сега ще ме нападнат, обаче щом си на 40 с дете, твоето дете трябва да е приоритета.

И трябва много да внимаваш кой пускаш в дома си.

Дългогодишния безотговорник не изглежда толкова зле.
Забавлявате се и после всеки в тях си. Няма да мислиш как ще приеме детето ти, то дали ще го хареса. Ще има ли конфликт с баща му.

Също да пуснеш нов човек в дома си трябва да е много проверен. Че в някои случаи и да го изгониш става трудно.

Има ли дете в картинката, любовните приключения трябва много, ама много  внимателно да се подбират.

# 22
Имаше тема 50 страници за секс-бъдитата, не знам заключиха ли я вече или просто е изпаднала надолу като неактивна.
Може да ти е полезно да прочетеш там какво пишат жените, които имат такива "необвързващи връзки" - доколкото това не е оксиморон.
Според мен това, че имаш един ти пречи емоционално да се пробваш с друг. Сърцето ти не е свободно.

Аз като мъж, ако бях свободен и си търся жена, не бих се занимавал с такава, която има секс-бъди. Е, ако е за нещо неангажиращо - няма проблеми, ако ще и трима да си има. Но ако си търся сериозна връзка, аз да я каня на срещи и да се опитвам да я впечатля, докато тя ходи у Гошо 1-2 пъти седмично уж просто за секс (но е развила чувства!) - не е за мен. На това му се вика "Юнак вино пие, бунак лозе копае". Не искам аз да съм бунака.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 10:30 от chris78

# 23
Поради тази причина, че имам дете и то беше приоритет последните 12г. не съм допускала никой в дома си (считам за голяма грешка). Детето ми е вече по-голямо, с нея водим доста сериозни разговори и бих й споделила, ако мъжа си заслужава и няма да има драма.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 10:39 от yana_marinova

# 24
Авторке, не те познавам, но някак ми стана симпатична от раз. Не, че има значение, но да си кажа.

По въпроса ти - ако искаш да получиш, трябва първо да отвориш шепата си и да оставиш онова, което е в нея, да си отиде, за да освободи място за онова, което ще ти се даде. Докато си блокирала място в сърцето/ума/леглото си за онзи, безперспективния, няма да можеш да се отдадеш изцяло на друг. Даже, де да знам - тук гадая само - може с тоя втория да има тръпка, но подсъзнанието ти да я блокира, понеже я сравнява с онова, което изпитваш към първия. Не знам за другите, но на мен не ми се е случвало да ме вълнуват еднакво силно двама мъже едновременно. Единият като вземе превес, работата на другите вече е отекла. Това поне ми е бил личния опит.

Със сигурност разкарай първия. Знам, че не това искаш да чуеш, но ето, казвам ти. Симпатична си ми, аз това бих направила на твое място. Разкарай първия, седни сама със себе си и реши искаш ли да дадеш шанс на втория. Ако не, пусни го да си ходи - звучи като свестен човек, нека си търси щастието. Ако да, дай му, нищо не губиш. Вземи, каквото има за вземане от тези отношения, дай, каквото си в състояние да дадеш, и след някакво време вече ще видиш как се развиват нещата, и как се чувстваш ти. Може и той да не е точно такъв, какъвто го виждаш сега, и може да те изненада - приятно или не. Но подходи' към тези отношения с отворено сърце, ако ще ги почваш, иначе не е честно. И недей да си с единия крак извън вратата.

# 25
  • Out of the Mix
Има много жени като теб, с дете, сами, искащи точно това - секс бъдито, който да не иска ангажираност и да им се "пречка" 24 ч. в тяхното, "общо" домакинство.

Компромис със сигурност ще направиш. Както и Станцията казва - много хора просто си живеят, без кой знае каква тръпка. Реално тръпката си си я изживяла с бащата на детето, станала си майка. Сега то ти е приоритет, не мъж.

Другото, което е, почти невъзможно ще ти е да намериш ~40-45 годишен, адекватен за теб, който да иска да ти се намества в живота, защото той самият моментът, в който намери "по-добрата" партия, разбирай 28-35 годишна самостоятелна, без дете, ще те зареже. Помисли и над това. Дори и детето да не му е приоритет.
Аз в такава връзка никога не бих се забъркал, сам ми е по-добре.

Този, с който си в момента и то години, както казваш, и двамата ви е устройвало. Ако не те е, отдавна да си прекратила, и осводобила "слот" за някой друг.
По същия начин и той - какво му е? Неангажиращо, живее си в тях си, вижда се с някаква за секса, лека раздумка, и кой откъдето е. Нито ти издържа и плаща разходите по домакинството и детето, нито влага кой знае какво. Пито, платено. И правилно, то си е твое, не негово, или общо.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 10:36 от Revoker

# 26
До някакъв момент връзката с първия ме устройваше, но от доста време искам да прекратя отношенията си с него, тъй като това което искам е семейство. Естествено, тъй като аз му доставям някакво удоволствие той е доста упорит и независимо от опитите ми да го отхвърля намира път към мен. Прави и невъзможното за да запази "връзката", опитвайки се да ми угоди всячески. И понеже не е имало някой друг и подвластна на страха от това да остана сама връзката си върви.

# 27
  • Out of the Mix
Не е ясно, както и ти самата не знаеш какво искаш.
Ти имаш семейство - ти и детето.
Какво искаш от "принца"?
Давай с параметрите и конкректиките.
Мога да подшушна - перфектен в секса, да се грижи и приеме детето, като свое, да плаща масрафа, екскурзийки това-онова, да те разбира, изслушва, сродна душа, послушко?
За какво ти е? Thinking
Замисли се защо да го прави за теб, а не за жена доста по-млада и "без багаж".
Багажът не е само по себе си детето, което може да е много възпитано и кротко, а целият обем ангажименти покрай такова домакинство и семейство, връзка, отношения.
Сам човек не виждам причина защо да се набутва в това, като може да си изживее "тръпката" от-до с друг сам човек. Wink
Не ми допада да се "прескачат" етапи и юруш на черешата с всичкия стрес, нерви и "обслужвания".

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 10:49 от Revoker

# 28
Не е кръстопът, единият не те иска, другия не го искаш.
Вторият щом е разведен само от година, можеш да се окажеш просто в ролята на rebound връзка, т.е. да си лекува травмите с теб. Каква е причината за развода все пак, знае ли се?

# 29

Какво искаш от "принца"?
Давай с параметрите и конкректиките.
Мога да подшушна - перфектен в секса, да се грижи и приеме детето, като свое, да плаща масрафа, екскурзийки това-онова, да те разбира, изслушва, сродна душа, послушко?
За какво ти е?

Да, бе! Партньор му се казва. И има достатъчно мъже, които се грижат за деца по-успешно от биологичните им.

Общи условия

Активация на акаунт