Винтоверт или Бормашина

• 994
  • 12
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

Искам да взема уред, който да пробива отвори в много настилки, но и да завива винтове. Може да не е на батерии, даже може би по- добре е електрически. За Коледен подарък ще е, така че не мога да се консултирам и питам вас - аз лично не правя разлика, колкото и да чета, не мога да схвана кое точно отговаря на горните. Пробиващите отвори се водят ударни? И във всичко ли могат да пробиват? Стени (бетон), твърди ПДЧ-та и т.н.?
Ударете едно рамо, не съм мислила още за бюджет, тъй като не знам какъв е средният за това, което описвам. Bowtie

# 1
На акумулатор е по-практично за свободна работа на всяко място дори и там където няма изобщо контакти наблизо. Обаче мощността им не е голяма и стават само за малко на брой пробивания и повече завиване/отвиване. За бетон не стават, там се иска повече мощност и да има режим на ударно пробиване което повечето акумулаторни инструменти нямат. Електрическите без акумулатор са дори по-евтини, но изискват кабел и са по-мощни, малко по-големи и по-неудобни за дребни ремонти. Аз имам и двата вида, акумулаторна бормашина и ударно пробивна електрическа бормашина. Не мога да си ги представя заедно и да са без недостатък. Консултант в магазина би ви запознал с най-подходящия модел за това което търсите. Не живея в България и не мога да препоръчам модел.

# 2
Подаръкът за мъж или за жена ще е? Simple Smile Ако е за мъж, както предполагам, според мен не е добра идея да вземеш нещо, за което не се знае дали ще му хареса и дали изобщо му трябва. По-добре подпитай или слушай добре, когато коментира такава техника, за да разбереш какво иска и на коя марка. Може да пратиш и агент провокатор – някой близък, който да го подпита, ако чак толкова държиш да е изненада.
Иначе е все едно мъжът ти да ти подари набор за маникюр или за косата, ама не баш това, което искаш, ами някакви други модели и марки, защото в един форум някой му казал, че е купил такива на жена си. Хем ще си трогната от жеста, хем няма да се зарадваш, защото няма да ти вършат работа. Или пък комплект супер-дупер тенджери и тигани, ако ми схващаш намека...

# 3
Според мен са си нужни и двете. За бетон и стомана истинска бормашина с кабел и голяма мощност и отделно един безкабелен винтоверт за завинтване и пробиване на по-леки неща - дъски, плоскости и прочее. Но ако ще е само едно, тогава ударен винтоверт на батерия е по-универсалното нещо, става за дърво, метал и зидария. Вече за бетон може и бормашината да не е добра, а си трябва перфоратор.

Какъв е бюджетът? Хубав винтоверт е 500 кинта. Но има и по 50.

# 4
Мъжете не сме толкова вманиачени в мода, трендове и ексцентричности. Да е практично и да да не е съвсем менте модела и марката за да не се повреди още преди гаранционния срок. Всеки нормален мъж ще се зарадва на такъв подарък, но има и такива с две леви ръце, които ще се чудят в кой шкаф да го скрият за да не им пречи какъвто и инструмент да им подариш.

# 5
Аз съм жена и за един празник си поръчах винтоверт. Но конкретен. Мъжът ми също като избира си има предпочитания.
Затова, независимо мъж ли е или жена, подкрепям да попиташ какво точно му харесва. Може вече да си е набелязал/а нещо и ако получи друго да не му се зарадва напълно.

Иначе като съотношение цена-качество, ако става дума за домашни дела, не професионално използване, моята препоръка е Parkside. Имаме доста покупки вече, включително ударна бормашина и всичко работи перфектно!
Освен това цените са прилични и може да се вземат 2 отделни уреда. Комбинираният няма да е удобен за винтоверт, защото е тежък. От друга страна за бетон не съм сигурна, че ще стане.

# 6
В момента в брошурата на Лидл ги има и двете за смешни пари, но са слабички. Иначе ще си работят, предполагам. За мен за домашни цели оптималното е зелената серия на Бош. Купували сме няколко и сме доволни. И не са скъпи като синята серия.

# 7
В момента в брошурата на Лидл ги има и двете за смешни пари, но са слабички.
Те имат с различна мощност. Нашите са от по-мощните. Слабите и аз мисля, че не вършат работа.

# 8
Най-добре вземете ваучер от магазина и получателят на подаръка да си избере точно какъв инструмент и модел ще му е от полза.

# 9
Това наистина е по-добър вариант. При нас почти всеки магазин продава гифт карти на различни суми и могат да се ползват за закупуване на всяка стока от магазина, а с доплащане да се купи и нещо по-добро или да се изчака добра промоция на по-скъп модел. Предполагам и в България има нещо подобно.

# 10
Черната серия на парксайд е перфектна. И като цена, и като издържливост.

# 11
  • София
Този е много добър: https://mr-bricolage.bg/akumulatoren-vintovert-v-dewalt/p/1031146.  Важно е ако е акумулаторен, да има две батерии. Докато работиш с едната, другата се зарежда. Освен винтоверт има и функция на ударна бормашина. Патронникът (това на което се хващат битовете и бургиите) е един и е стабилен. Аз имам лидълски винтоверт с кабел и почти двойно по-малък въртящ момент. Уж има допълнителен патронник за бургиите, но е толкова халтав, че бие. Реално го ползвам като бормашина само за меки материали като дърво и пластмаса. За бетон не става, а е и доста тежък, въпреки че е малък. С De Welt-a съм работила лично. Завива 15 см винтове в дебели греди като в масло. Не е мой, на брат ми е. С него сглобихме дървено скеле с над 200 винта. Машинката е супер. Пробивали сме и бетон вкъщи с ударната му функция. Сравя се доста добре и с това.

# 12
  • София
Благодаря на всички за мненията и препоръките, малко ми се изясни. Той има един на Bosch, мога да погледна модела, ако още се вижда, но вече няколко пъти иска назаем. Не знам стар и амортизиран ли е, или слаб.

Разбрах аналогията за комплектите за нокти, да. Просто ми се иска да е изненада. Свикнала съм да избирам много добри подаръци, които хората не очакват, но тук - греда. Може да питам някой негов приятел, но последното предложение на mlv ми се вижда доста добра машинка.
Дейността дори не е хоби, ще се ползва за дома основно, не някакви изчанчени неща.

Общи условия

Активация на акаунт