Отговори
# 105
Nikki, а и всички останали, съветвам ви да не чакате направления а да си заведете бебоците възможно най скоро на ортопед. Имам опит с голямата ми дъщеря която сега е на 5 и слава богу няма проблем. Като се роди в родилния дом неонатоложката ми каза да я заведа на ортопед като стане на 3 м, а и аз нали исках всичко да е наред се съгласих. Добре че беше сестра ми която доведе неин близък ортопед в къщи да я види като беше на 7  дни. Веднага и сложи лонгетки а след седмица и гипс на крачетата. Оказа се че има някакви изкривяване ( Пес еквиноварос) което на мен не ми направи впечатление и което може да се коригира и от самосебе си , но може и да не стане така  Sad Не искам да си и помислям а и да споделям какво би било ако това не стане. Според ортопеда, всеки един ден в гипс в новородена възраст се равнява на 10 в по-горните месеци и след годинката. Имайте предвид че до 3-я бяхме с гипс , а до 6-я все слагахме лонгетки. В крайна сметка като си помисля няма нищо страшно и толкова трагично (тогава не мислех така) , стиха проблема да се овладее на време.
Не ви плаша , разбира се при вас няма да има проблем, но все пак струва си да се консултира човек отрано.

# 106
Леле изобщо няма да го чакаме нашето педи, грабваме се на лекар тогава, благодаря за съветите  Hug. и без тва ме ядоса с Пентаксима, влизаме ние той вика пригответе ръчичката, викам ква ръчичка, тука пише средната част на бедърцето, той вика да да то и ние сега ги почваме едва тия ваксини. Викам си хубаво де ама прочети кво са казали хората, не си говори наизуст моля Crazy. После тръгваме и аз го питам ама за кво ли го питам да давам ли Панадол той вика не се очаква температура, абе тоя човек кьорав ли е #Crazy или просто не му се чете. Елате да видите какво ни споходи след 5 часа, Кристиян явно взе да вдига и го споходи следния страничен ефект - неутешимия плач, леле настръхнаха ни косите с татка му  Cry той никога не беше правил така, слава богу беше за кратко. Ама педито ми е вече на мерника което хич не е добре за него  Naughty
и аз съм с дневника да пиша отцъствия на "старите " мами айде.....
Цункам ви бебоците и хайде на хубавото време юруушш

# 107
Nikoi ne mi napisa kolko tejat bebocite wi..I kolko sa daglgi. Sad

# 108
Момичета, да попитам, платен ли е прегледа при ортопед?
Ние сме с час за Военна болница и по точно при др. Драганов, но забравих да попитам дали прегледа се заплаща  Embarassed

Лек ден и слънчеви разходки на всички  Heart Eyes

Спициално за Весито ние преди две седмици бяхме 5 кг и 57см Simple Smile)
Утре сме пак на преглед за нови мерки Simple Smile)

# 109
Момичета, да попитам, платен ли е прегледа при ортопед?
Ние сме с час за Военна болница и по точно при др. Драганов, но забравих да попитам дали прегледа се заплаща  Embarassed
Mnogo blagodarja..Taka pridobih po-dobra predstawa,4e wsa6nost malkata ne slabee,na naprotiw.. Stop

Лек ден и слънчеви разходки на всички  Heart Eyes

Спициално за Весито ние преди две седмици бяхме 5 кг и 57см Simple Smile)
Утре сме пак на преглед за нови мерки Simple Smile)

Mnogo blagodarja..Taka pridobih po-dobra predstawa,4e wsa6nost malkata ne slabee,na naprotiw.. Stop

# 110
  • София
Tani@ прегледа е платен ако ходиш без направление.detelini и на нас вчера ни сложиха Пентаксима и слава богу нямаше никакви странични  ефект само където спа цял ден Алекс ама и ние цял ден бяхме на вън а той на вън все си спи Rolling Eyesдобре че бързо се е оправило твойто зайче Rolling EyesЧестито на всички месечинки,да са ви живи и здрави Heart Eyes  Весе ние в момента сме 59 см и 5 кг Crazy

# 111
Поли Жекова едно голямо БЛАГОДАРЯ! Hug

ВЕСЕНЦЕ, МОЕТО БЕБЧЕ Е ВЕЧЕ 62 СМ И ТЕЖИ 6100 АБЕ ЕДРИЧКИ СМЕ Wink

# 112
Бързо да се разпиша,
Pontes -че аз съм на 5 мин.от парка,само кажи кога и в колко си там и аз ще дойда,трябва само да изкача байра.
За Весито-последният път бяхме 54 см.4650 гр.В петък сме за ваксина и ще ни кажат новите мерки.
polijekova   в петък съм до 17 ДКЦ до парка Заимов между 15-16ч,може да се срещнем ако е готино времето.

uraЧестита трета месечинка на десетимата бебоци - много здраве и усмивки !  ura

# 113
Ох!идва ми да удуша някой smile3511 smile3514 само нерви-разправии в социалната служба,разправии с докторката,разочарование от близък приятел -много тъпо и неприятно.Всеки си гледа интересите и на никой му не пука за другия #2gunfire Banghead  Искам да попитам(мойе и да е тъпо)ама къде е тоя бутон редактиране,той ми излиза след като публикувам вече съобщението newsm78

# 114
  • София
Здравейте:-)
Бети тук сме "старите" мами, ама напоследък едвам смогвам да ви изчета Wink
Една тортичка за 3тата месечинка:

Благодаря за пожеланията мами, на всички бебенца навършващи 3 месеца честито, да са мн здрави и щастливи  Hug
На 03 март бяхме на сватба в Троян, а баба и Евка се гледаха в София...ама мн хубаво си изкарахме, танци, смях, веселба.
Понтес на мен също ми е удобен парка на Редута, ама не ходя там всеки ден, може да се разберем някой път Wink
До скоро мами Wink

# 115
detelini ей ся я убих нашата педи!!! #Cussing out
На нас в ръчичката ни я биха Пентаксима. Лелеее.....
Ние направо от аптеката при нея и не съм чела упътване, абе предполага се, че знаят какво правят....

# 116
  • Русе
Честити месечинки на всички празнуващи мами и бебовци !
Ние днес му направихме една хубава разходка.Като чета по нагоре май всеки с по нещо е недоволен от педиатъра си? Аз направо ще откача от бяс.С тоя антибиотик ,кадето му го изписа  Sad никакъв ефект нямаше ,само кадето си отровихме детето с химия.Май всички са един дол дренки ,преписват го за щяло и нещяло.Презастраховане! #Cussing out Горкото ми дете.То си губи апетита ,а акитата и пишканото миришат на аптека.Иначе си е един усмихнат и в настроение.(е не постоянно,но за него си е в нормалното състояние).Мамите с повечето опит и деца:Имали ли сте проблем с пресипнал глас и хрема?И ако ДА,какво сте давали (без антибиотик)?
За пишлето.Аз го заголвам по малко от самото начало всяка вечер след банята.И незнам дали е хубаво или не ,но снощи се заголи напълно, всичко си стана естественно и може би по добре ,защото се беше насабрало секретче под кожичката.Почистих го с отвара от лайка.
Весито-ние преди седмица бяхме 6 кг. и 60 см.
Спирам ,че се събудихме .Ще му дам чайче. Simple Smile

# 117
Честито тримесечие на 10-те бебока Simple Smile

Преди малко се прибрахме от разходка и направо не мога да повярвам,че тук има толкоз много бебета, едвам се разминавахме по центъра  Laughing

# 118
И ние имаме моменти на сръдливост и безпричинен плач до преди 2-3 дни ,в някои книжки пише че към 10 -12 седмица сме в усилен период на разтеж и бебчо е неспокоен.

Пишлето го забелваме от втория месец по малко и на всяка консултация доки го забелва по още малко.
Ние също мислим да ходим на ортопед във Военна болница при Драганов.но след 15  март /тогава сме на консултация/.
А с размерите сме: 6 кг. и 61 см.аз го меря в къщи но доки винаги го изкарва с 100-200 гр. по -малко.

Има ли сред вас мами които се разхождат в северния парк в Надежда ако да пишете да си компанираме.
Исках и да питам понякога спят ли бебетата при вас?/почти през цялата нощ/ newsm09

# 119
  • София - Дружба 1
ЧЕСТИТО НА 3 - МЕСЕЧНИТЕ БЕБОЦИ И ТЕХНИТЕ МАМИ!  bdbaloni
Ние не сме писали отдавна, но се надявам да поправим тази грешка. Нашето педи ни каза, че в четвърти месец ще ни даде направление за ортопед, но мисля, че е по-добре да си платиш. Много са трудни за даване на направления.
Пишлето му го забелвам, откакто се е родил, но нещо не виждам резултат. Сигурно нещо бъркам.
Относно спането при нас - когато е неспокоен спи цяла нощ при нас.
До скоро

Общи условия

Активация на акаунт