Отговори
# 120
 newsm59 на тримесечните бебешочета.

И ние си направихме една хубава разходка днес ама съм капнала.
Весито ние преди 2 седмици бяхме на консултация и бяхме 59см, 5.200кг.
Като ви слушам и шочвам да се притесявам за нашето пишле.Нащо педи каза да не го пипам и аз слушам ама като чета вие какво пишете  newsm78

# 121
  • Варна
Vessito на 16 Февруари бяхме 5,500кг 58см,сега сме на 21 тоя месец и ще видим,но ми се струва че 6кг ги минаваме  Thinking
di_ във наше село Варна нямало детски ортопед по ЗК  Naughty аз ще ходя при Живков на 19ти - 20лв е прегледа при него (в МД).
liletka след като публикуваш пост горе ти излизат 3 бутона над поста -
keti qncheva  като имаше колики съм спала по цяла нощ с нея че нямах сили да стана вече  Tired иначе сега я взимам от 06:00 до 09:00 сутринта за закуска,ако не съм се наспала  Peace

# 122
ina_nk и аз съм в 17 ДКЦ при док. Жулиета Колева- личен на семейството ни и точно в петък ще ни поставя първия Пентаксим. Но сме предиобяд, а аз обикновено излизам на разходка след 12.30 всеки ден.  Само как ще се познаем ? Нашата количка е синьо/бежова CHICCO със спуснато гюруче отпред. А аз съм височка мама с къса коса и обикновено със слънчеви очила. Sunglasses Ще се радвам ако ме разпознаеш и се обадиш да направим няколко обиколки на парка.  Grinning

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 20:05 от polijekova

# 123
  • Бургас
Привет и от нас  wavey

Честити месечинки на най-продуктивната дата.  newsm51     newsm59

И ние днес бяхме на дълга разходка, то май от сега нататък ще е все така, само че у наше село голем ветер дуеше  #Shocked и при все, че беше доста увит, малко му бяха студенки ръчичките и камбата на наш Петьофи дано не съм го простудила, че утре сме на консултация. Ще ни слагат и ваксината, то аз май съм едниствената дето ще слага по ЗК, оф дано всичко да е ок, стискайте палци.

Пишлето още утре ще питам педи как точно да го забелвам и почвам, щото и на мен ми каза да чакам,ама мен взе да ме хваща шубето.....

На ортопед и аз реших да ида на частно и още тия дни ще запиша час, щото ако чакам педи...... bash

liletka - става въпрос бутона редактирай да се използа, ако се сетите нещо, което сте пропуснали след като сте публикували вече съобщението. Така ще има само един пост, а не два последователни.

keti qncheva - Нашия младеж от известно време не просто спи при мен от време на време, ами си ляга с мен и става с мен  newsm12 Вече взех да се притеснявам, че май лошо свикна и сега се чудя как да го отучвам  newsm12 Чак ми става кофти понякога, като му погледна празното легълце, ама те хората са казали, човек квото сам може да си направи, и врагът не може да го постигне. Та и аз така, сама си я напрайх белята..... абе да ми е жив и здрав, пък се надявам като спре нощното хранене сам да се отучи от позата "заспивам цоцкайки"

Vessito нашите параметри ги има в подписа ми, утре ще добавя и новите.

# 124
Днес така се прекарах  smile3511.Едно слънчево и топло ми се стори,че се поразголих малко, а то един студен вятър като задухал.....и сега леко ме тресе....ейййй мартенско време си е.....ама кой да мисли smile3538 ....дано ми се размине разболяването Praynig....но сега имам 37.6  smile3518.....и ми е малко притеснено заради кърменето.Обадих се на док и той каза че можело...дали да рискувам?.... newsm78
Ние предния месец бяхме 5.500 и 61см...тоя месец още не сме ходили.

# 125
НЕВМЕНТЕ,  как може да се подлъжеш, че то в Добрич ако не друго, то постоянно духа  Joy Аз бях на гости преди седмица, понеже съм добричка снаха. Е, издуха ме тоя ваш вятър. Но поне може да му се признае, че не позволява да е толкова често облачно, както в София по принцип. А иначе пак един добрички доктор (д-р Накев) предписа на моя близка, която също кърми РАМАТИДИН с превантивна цел, когато и тя като теб беше лекичко настинала (пак от вятъра  Joy). Но все пак това си беше при нейния случай.

# 126
  • София - Дружба 1
Ние се изкъпахме, наядохме се и заспахме. Но се сетих да Ви питам, Вие давате ли сок от ябълки и моркови? newsm78 Нашият педи каза, че на тази възраст трябва вече да пият по 30 г, но незнам... cheers

# 127
Здравейте и от нас.
Ние днес бяхме на разходка на Витоша, временцето беше страхотно, даже слънчо е погалил бузките на малката мишорана  grinning039.
danil аз давам на малчо сокче от ябълка вече близо месец, педито ми каза да дам и круша но аз не ги харесах тези които се продават и я караме само на ябълки, че са ми домашни, давам по около 30-40 грама. Даже имахме проблем с акането и с ябълкит вече е решен.

# 128
Веси, на последната консултация бяхме 5 600 и 59 см.
Moonlady, едва ли е фатално че е в ръчичката стига да е дълбокомускулно, но просто е много плащешо че не четат указанията егати поне този труд да си правят. и ние от аптеката направо при педито, но аз по пътя прелистих основното.
Вашите дечинки спят ли през деня  newsm78 имам предвид като са вътре. нашето зайче в къщи спи по за 15 минути и то лек сън, върти очичките нагоре надолу. Но елате да ни видите като излезем, още от двора и се включва бутона заспиваме  Laughing спим като луди и се събуждаме веднага щом мама ни постави, уж внимателно  Rolling Eyes, на дивана в хола  Joy.
Моите цомби се регулираха по следния начин, сутрин към 6 и вечер се пълнят много, бебчо се наяжда много бързо и е доволен, през другото време са слаба работа много странен случай съм. Но за всички които се чудят как се разбира ако ти намалява кърмата, честно казано ами то е просто супер ясно, поне за мен, чувството дори когато бебето суче на празно и пълно е коренно различно, вече имам опит.
Да ви се оплача, нещо ни е мътно едното оченце и излиза малко секретче, слагах му кърма, ама май утре ще ни види педито.офффф, то пък едно педи  Shocked  Хайде лека ви нощ   bouquet

# 129
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала но все не ми остава време, от време на време хвърлям по един поглед да видя как сте! Превърнала съм се в жалко подобие на робот. Сутрин ставаме  тръгваме на разхотка и се прибираме чак вечерта, при добро време разбира се. Не ми остава време да наготвя нито да изчистя, случвало ми се е да пускам прахосмукачката в 12ч., да се къпя в 1ч. Започнах и да чета за държавния изпит и то нощем и познайте дали спя!
Незнам защо Влади отказва да сучи- дърпа се , плаче и не иска и минахме изцяло на адаптирано мляко, само сутрин в 5 в просъница сучи.
То голяма хамалогия с тея шишета, изваряваш -праиш- истудяваш ужас! И като заседна и някое сокче и чай да правя, то режа изцеждам, прецеждам, отиде половин час.
Вече сме 6,500кг и 65см! Растем много!
Ох това е за сега от мене!
 Цункайте бебоците по дупетата!

# 130
  • София
Моето педи ми каза да давам по 100мл  #Crazy сок от втори месец, но след като почетох малко из форума се отказах и мисля да въвеждам каквото и да е било след 4 месец минимум. Тези теми от кърмаческия може да са ви интересни:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0
Детелини, моят не спи по цял ден, но т'ва си е от доста време-иначе стане ли 20.00 заспива и после будува чак в 7 сутринта- обаче през нощта се буди да яде 2 пъти.
Ние го закъсахме  ooooh! има грапав червен обрив по едната бузка- не е голям, но май ще се окаже , че е атопичен дерматит.  Tired Педито ни даде направление за алерголог и стискайте палци да не е алергия към белтъка на кравето мляко- получавало се, въпреки че сме изключително кърмени- представям си щом сега реагира на разни храни, чиито съставки преминават в кърмата ми  как щеше да реагира, ако бях въвела плодовите пюрета  сокове, които педито така горещо ми препоръчва  #Cussing out
Веси , на 19.02 бяхме 6,700 и 66 см

# 131
  • Русе
Здравейте,момичета!
Чета,чета и почвам да се чудя защо се различаваме от другите бебоци.
Всички се хвалите,че сте станали  6-7кг.,а ние на 2,5м. бяхме 5 кг.
Разходки по цял ден - това даже не си го мечтая.Един час най-много и след това рев и прибиране вкъщи.Нищо,че навън е топло и на мама още и се обикаля центъра.
Кърмаческата стачка при нас няма край.Давам цица цокне 2-3 пъти и рев.Сега съм се принудила да й давам в полусънено състояние.Отворили си очите веднага се кърмим преди да съм сменила памперса.Невменте беши писала,че и те плачкат.Пробвай така ,много е ефикасно.
Е,сега малко да я похваля мойта хубавица.Поне ме оставя да се наспя.Лягаме си  в 20ч.Кърмим се в 2ч.,веднага заспива,после в 6ч.,пак заспива и се събужда в 8ч.През това цялото време памперси не сменям,да не я разсъня.Само,че хубаво й намазвам дупето с крем Здраве преди да заспи.
Цитат
Ще ни слагат и ваксината, то аз май съм едниствената дето ще слага по ЗК, оф дано всичко да е ок, стискайте палци.
Ники и аз сложих от ЗК.
Bla-bla,питаше ме за активната гимнастика.Много хубава,функционална и занимателна играчка.Заслужава си парите.Бебка по няколко пъти на ден си играе с нея.Като я включа също,че е на дискотека - едни мелодии и  разноцветни ,мигащи светлини.

# 132
Невменте - не се притеснявай да кърмиш, даже е задължително, така предаваш на бебето важен имунитет. Аз кърмих и двата пъти като бях болна тази зима, и то страшно болна, вдигах до 39.4 температура. Всички вкъщи боледувахме, а бебката само беше здрава - явно се дължи на кърмата, няма на какво друго.
И ние спим навън като къпани. Иначе вкъщи само предремваме най-много за половин час и пак се будим и искаме компания и на ръце. А за спането - ми ние от първия ден спим с бебката на едно легло, а таткото спи с баткото. Много ми е удобно като се събуди само бутам цицата и тя си похапва и продължава да спи. Ако я вдигам от леглото и после я връщам не знам дали така гладко ще минава.  А и от време на време почна да ми прави номера - събужда се и към 2-3 за ядене, до сега не го правеше, чак към 5-6 се будеше.
Е, хайде и днес е хубаво временцето. Приятен ден на всички и честити три месеца на празнуващите!

# 133
добро утро на всички от мен и Ивайла
Vessito, на 20.02 бяхме 5.750 кг и 57 см, днес я изкарах 6.300 кг и 59 см, 1.500 кг/месец си качва момата, а Вержи казва, че си има слонче, аз какво ли имам  newsm78
danil, педката ни настоя да пием по 30 мл на ден сок от ябълка, пробвах я, но отвращението и беше подобно на това от водата, така че си продължаваме с нашето изключително кърмене, тя така иска и мама я слуша  Hug
Nikki_Ivanova, maiche, след дълго умуване и консулт с педиатри и фармацевти реших ваксината и да е от ЗК, никой не ми гарантира, че пентаксима ще пристигне до Попово съхранен както трябва. По повод въпросната ваксина имате ли образувано топче на мястото, на 20.02 и я сложиха, не  ми е вдигала температура, но седмица по късно неволно го напипах и звънях на педиатърката, нормално било Rolling Eyes
Хубав и слънчев ден ви желая с една дългааааа и приятна разходка  bouquet

# 134
  • сто акровата гора
Здравейте мами!   bouquet
Виждам че обсъждате ходенето на ортопед та да ви кажа какви перипетии преживяхме ние по този повод.  ooooh!
Нашата педиатърка е в 25та поликлиника и ни даде направление на 24.02 когато  бяхме на консултация, препоръча др. Хайвазов в същата поликлиника. Той беше втора смяна на 05.03 така че хукнахме тогава, към 17 ч, че тати да се върне от работа, да не е на тичане.
Отиваме ние и какво се случва, на регистратурата една леля хапва някакви сладки, аз й подавам талона и тя  пръскайки трохи с пълна уста ми казва: Няма какво да търсите при нас, нямаме лимит за ехографии, изчерпахме си го за този месец, търсете си друга поликлиника.  Shocked И ми подхвърля талона обратно, ейййййййййй откачих ви казвам.  #Cussing out  И татито както обича всички тези простотии с каса, талони и прочее като викна...панаир направихме. В крайна сметка ортопеда ни прие, прегледа я, всичко е наред, но съвета ми е, за да няма разправии и нерви да си ходим на частно за такива работи.
 Явно държавата отново се “грижи” за децата и тяхното здраве ама е по-добре тати да работи цар, че и на две места ако може, за да се насмогне със всички “безплатни” прегледи и да си сигурен че с детенце е наред всичко.  #2gunfire
Та това е от нас. Иначе сме добре.
ЗА ВЕСИТО: на 24.02 бяхме 58см, 5,550 кг
Прегръдки  Hug и приятни разходки!  Party

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 12:29 от soseress

Общи условия

Активация на акаунт