Отговори
# 240
  • София
Daria, macko, успокоихте ме малко. При нас къпанията, при които не сме ревали се броят на пръстите на едната ръка Close А не е ревливо бебе, май това му е единственото реване...та затова се чудех какво му е! Баща му цяла теория е развил как му става студено като го извадим от водата, пък го било страх и тем подобни дрън дрън...при масажа я млъкне я не и при обличането вече - ужас ooooh! Ще се радвам и другите майчета да споделят как са след баня. И също - преди хранене ли ги къпете или как?!

Fiffi, Томи одрал на баща си кожата Party

# 241
Понтес, досега мислех че Кристиян реве след баня щото е гладен, но се оказа че не е така - явно не му харесва извън водичката, прилича на мама и тати накуп заедно  Mr. Green. Къпем преди ядене затова мисех че реве от глад.А ти какво слабееш като двайсетгодишна след раждане ей #Crazy, при мене преди една безъснна нощ резултираше в хлътнал корем, сега трети месец безсънни нощи и коремчето едвам го прибирам в едни джинси  Crazy.
ИваБебе, аз исках пентаксим защото и в Щатите я бият а опита ми е показал че там знаят какво правят и защото е мъртва а не жива ваксина, от нея няма документрани изцепки за разлика от живата. това е  Hug
Данил, смучем яко, като мога давам цица  Mr. Green

# 242
ЧРД на КрисДиМар !
Понтес,и нашата Вики реве много, но чак на обличането. Иначе по време на масажа мълчи и се кефи, ама дойде ли обличането - рев, рев и това е. Напоследък има няколко случаи да не реве, или да се усети по-късно по време на процеса. Това ми дава надежда, че може постепенно да престане. Гледам да правя смешни физиономии и да й говоря и пея - не знам до колко помага.
Само да добавя, че пробвахме да я къпем и преди или след ядене - определно след като е яла по-добре протича процедурата с къпането. Но това е при положение че не повръща бебето - при нас е така - храна не се хаби Wink

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 14:53 от tini-mini

# 243
И нашата хубавица реве като ужилена щом излезе от водата. От начало с баща и си измисляхме куп причини като: реве от шапката, студено и е, става и много топло като я обличаме и т.н. Накрая в една дебела книга за бебоци прочетох, че е нормално явление. Бебетата се сърдят като ги извадим от топлата водичка, защото там им харесва и с времето ще се научат да го приемат по-спокойно. А иначе мъжа ми се прави на маймуна за да я умилостиви...ама не помага много.

# 244
Pontes ние в началото се деряхме ужасно по време на баня и докато се обличахме. После обаче почна да му харесва. Сега дори се кефи. И докато го обличам гука. Къпем се преди хранене щото иначе ще повърне всичко.

# 245
Pontes и ние след баня ревеме....но като че ли напоследък нещо взе да се укротява.....не знам от какво е,но имаме и спокойни дни.Определено масажа и харесва, но когато започнем да се обличаме оревава блока Mr. GreenИначе се къпеме преди да се нахрани.До сега не съм опитвала да я къпя след ядене,защото си мисля че ще повърне.

# 246
  • Русе
 newsm37Понтес ,не се тревожи  Grinning ,ние след баня рядко си мълчим.Пробвали сме какво ли не за да не плаче ,но чак като лапне цицата се успокоява.На пръсти се броят случаите след баня да не се плаче.Аз му правя гимнастиката и масажа преди баня ,а след,го мажа и обличам набързо .Иначе по време на баня няма проблеми.Рядко е плакал.
Аз да се похваля.Нашето момче ми отказва мляко от биберон и започнахме от цица.До сега бяхме на изцедена кърма,щото не наддаваше,но след дъжд качулка малкия жабчо реши да се храни само от цица. Grinning Чудя се дали му стига ,но след седмица кантара ще покаже.
Дария ,добре дошла! Hug
КрисДиМар nbirthday smile3525

# 247
Pontes благодаря за поканата- ще разпитам къде се намира по-точно вашия парк и може да ви посетим някой ден. А иначе, аз без кола нямам шанс да се разхождам в парк понеже живея в Левски-Г, а тук е хубост на разходка. Едно дърво няма да се скрие човек на сянка лятото. Качвам си бебо на колата и си обикаляме София за паркове. Дори днес в Заимов образувахме Chicco мафия- събрахме се 3 мами с еднакви колички, а и те се оказаха декемврийки, но не толкова активни във форумите- та познайте за какво си говорихме .. за ядрена физика ! ... шегувам се- то се знае, че темата е една-единствена или поне основна.

А що се отнася до смученето на ръцете, аз не намирам нищо обезпокоително, дори го оставям да се наслаждава на самозаниманието- така поне не се нерви, когато му падне залагалката. Само дето се дави почти в опита си да си налапа целия юмрук  Shocked

Ето и нашите мерки за сравнение, макар да е малко нелепо да се сравняват децата. Все пак развитието си е строго индивидуално.
Дани, два дни преди за стане точно на 3 месеца е 6.350 кг и 63 см.

Честит рожден ден на КрисДиМар с пожелание за много настроение, смях и забавление!

# 248
ЧРД на КрисДиМар!
Момичета, ние днес бяхме на консултация при д-р Драганов. Препоръчвам го на всички, които не са го посетили още. Бебката ни е ОК, а докторът е прекрасен.  В тази връзка по отношение на смученето на ръцете - ми той каза, че е добре, че си ги смуче - опознавала света и т.н. и беше доволен като казах, че не обича биберона, и че това да не й давам да си лапа ръцете било старо схващане. То и без това едва ли ще мога да й попреча.
Хайде, че моето не е ангелче като на Понтес. Дере се в креватчето, хич не стои самичка като е будна, все на ръце иска.
Приятна вечер на всички!

# 249
Мами да ви питам има ли някой който да храни или дохранва с Миломил? По колко милиграма давате?На опаковката пише че за дете на 2 месеца се приготвя 170мг. Ние ядем 130 по принцип. Просто се притеснявам да не би ханителните стойности да са по-малко ако му приготвям по 130.Някой има ли опит с това мляко?

# 250
  • София
Ние сега се прибираме от разходка. На мама й се смръзнаха мартинките, а малката госпо'ица си спа непробудно през цялото време.
За къпането- и ние не обичаме процеса на обличане. Ако е гладна или й се спи - още по-малко. Много обича гимнастиката и масажа. А снощи започна / или поне аз сега разбирам, защото майка ми я е забелязала и по-рано/ да се придвижва по гръб  #Crazy. Вече никакво оставяне сама и с възможност за "бягство", че баткото ми падна така от леглото.
Моята красавица не иска приспиване , а само да я оставя в леглото й на тъмно и сама заспива. Ако е светната лампа се сърди  smile3521. И баткото не обичаше да го приспиват.
Добре дошла Дария  Hug!
Бебешок, и ние сме на Милумил, когато не иска да суче. Приготвям й 120 или 150 мл. Не винаги ги изпива. А това ,което пише на опаковката е само пожелателно, не задължително. Детенцето си знае колко може да изпие. Не се притеснявай. Hug Баткото трябваше да пие по 210 мл на годинка - година и половина, но никога не е пил повече от 180 мл.

# 251
  • София
KrisDiMar, Честит Рожден ден!   smile3525 smile3525 smile3525 smile3525
ива бебе колкото ваксината е по-валентна, против толкова повече болести е. пентаксима е петвалентна и натоварва повече имунната система на бебето. аз така знам. на ния сложиха пак убита за дтк и полио, но поотделно. кой както си прецени Peace

# 252
  • София
pontes, я как си се вталила! - помниш ли какво ти разправях аз?! А за къпането и моята беба реве след като я увием в хавлията, малко се успокоява по време на мазането, и при обличането пак рев с пълна сила! Храня я и преди и след баня, но пак реве, но не повръща, въпреки че е с рефлукс.

елица-елица и моята мома ака по 4-5 пъти на ден, понякога дори и след всяко хранене. И понеже и на мен ми се струва, че този процес пречи на храненето, след като й сменя памперса й давам пак да посуче. Като гледам как масово се оплакват от запек, мислех на следващата консултация да питам педиатърката нормално ли е толкова често акане?! Rolling Eyes

Майче ще я вземем активната гимнастика, но на твоя отговорност! Wink Дано само успеем да я опазим от баткото, че като гледам само какъв фен е на въртележката над леглото - скоро май ще й види сметката!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН КрисДиМар!

# 253
pontes и ние имахме същите проблеми с къпането близо 3 месеца.......до момента в който моя мъж поради мързел не направи малко по-хладка водата за къпане.Това беше разковничето за края на плача ни.Оказа се,че детето иста точно 37 градуса и нито градус повече.Аз преди това пробвах с лакъта водата и водена от идеята да не настине детето го къпехме в вода с температура повече от 37 градуса. Затова детенце се дереше от рев. беше голям ужас. Сега меря с термометър бодата и нямаме проблеми. Много се кефим на къпането и масажа след това.  Така се справихме ние с проблема.

# 254
ЧРД на КрисДиМар!

Понтес, добре, че отвори дума за къпането! И аз се бях притеснила, даже се оплаквах на Ники Иванова преди няколко дни. Ужас е някакъв след баня. Всички се изпотяваме докато я сложа на гърдата. За масаж и дума не може да става, гимнастиката я правим преди къпане. Само я мажа набързо. Толкова реве, че някога не може да се успокои и да захапе гърдата. newsm45
bla_bla ние хавлията се изхитрихме и я държим на парното докато я къпем.

Общи условия

Активация на акаунт