Отговори
# 360
Катя, съжелявам, че не мога да натисна няколко пъти вдигнатия палец.

# 361
За Аби и аз нещо не успях да му схвана на пълно драмата   и за сега не ме докосва.Но в сцената дето легна в гроба ме разчуства ,като говореше на майка си и чистеше гроба беше много тъжна гледката.  Cry  Аз още не съм гледала  с превод и не разбрах на пълно  всичко свързано с майка му и татко му,но май майката е умряла в катастрофа ,но Абидин не вярва ,че е било случайно.На Халис ага още един грях му се записва ама да видим какво точно е станало първо ,но както и да е сигурно майката чак пък толкова не е заслужила и тя да умре ако наистина не е била инцидент катастрофата.Но Абидин както седна начело на масата и взе да тропа по нея като Халис  си личи ,че хич не вървят на добре нещата .Ще е интересен сблъсъка между Абидин и Ферит ,дали ще си запазят добрите отношения или ще станат врагове  и двете сестри как ще действат и коя на коя страна ще застане това също е интересно.Дано Аби да не стане лош и да не се съюзи със Синан ,защото той за сега няма финансова мощ ,за да се противопостави на Корхан ,а мухъла пък има и пари и омраза към Ферит така че като нищо ще се съюзят срещу Ферит и Корхан.И на края да не стане така ,че Аби ще вземе имението и марката на Корхан ,а Ферит и Сейран най--накрая ще са свободни да създадат тяхната марка СейФер.Thinking

# 362
Еве,тогава нито Сейран,нито Ферит допускаха,че Сейран сама ще вземе решение да "отиде на другия край на света" доброволно и да осъществи общите им мечти с друг мъж.Тук Ферит и обеща,че никой няма да може да я отвлече насила на другия край на света,имайки предвид Кязъми,Таръци и сие и той не го допусна.Но в този случай са взети "еднолични" решения от Сейран,която "самосиндикално" е решила края на брака и връзката си с него.Ще повторя думите от една моя много любима песен:"Много съжалявам,много съжалявам,знам че любовта не е да те притежавам,да те притежавам,просто се надявам,просто се надявам  да те задържа,но явно полудявам,просто полудявам..."                                                                                                                                                     
Кате,първо благородно ти завиждам,че си имала търпението да изгледаш няколко пъти последната сцена.Не знам как да изразя възхищението си от прочита на емоциите по мимики и движения на героите.Страхотен анализ.Адмирации.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 23:31 от mimi 65

# 363
Понки, Дияр е Пелин не номер 2, а на квадрат. Тя е по-лоша и по-опасна. Ще натвори много злини, а Ферит не знае какво куче ще го хапе.
Да го изяде дано! След тази серия (това го казвам след всяка серия от този сезон, но тук вече и дъното започна да копае Ферит бей), след тази последна сцена, аз хич и не виждам какви СейФер ще има. Искам само Сейран да се избави от Синан и да започне да работи за себе си. Оная сбирщина в имението не само наема да не могат да платят, но и храна да не могат да си купят. Мисля, че е редно кака да ги настани всички в хотела на дядо си. Нали е заможна мома.

# 364
ФИ,отново няма да се съглася с теб.Може би повече си плакала отколкото гледала последната сцена.На Ферит отдавна му е ясно,че Сейран не е щастлива.Няколко пъти се опита да я провокира за да си признае,но уви.Сейран можеше още вечерта,в хотела да каже на Синан,че не го обича и не е готова да бъде с друг мъж и трябва да се разделят.Още след тази вечер трябваше да си събере куфарите и да отиде при мама Есме,независимо дали ще се събере след това с Ферит или ще продължи живота си сама.Да не говоря,че трябваше да направи това още при първата лъжа на Синан,на когото толкова вярваше,че семейството му няма да е пречка за тях.Но нейсе.Може би пренебрегна тази лъжа заради болестта на майка му.Но в хотела вече трябваше да се реши окончателно да спре да мъчи себе си и него.Но отново не!Разгада плана на майка му,разбра,че за всичко в бъдеще тя ще е "основния заподозрян" за всички така наречени беди,сполетяващи "любимия съпруг",но се върна в къщата на "свекървещицата" и продължи да търпи психическото насилие.Да,с чиста съвест мога да кажа,че всички в тази къща и нанасят "психически тормоз".Ако за някои това е нормален семеен живот,то трябва да си мазохист.И какво направи?Вместо да си признае пред Ферит истинските мотиви заради които не иска той да се жени,без значение дали той ще я отхвърли или ще и помогне,му предложи да се срещат тайно.Какво да направи Ферит в случая?Да се съгласи на "малката лъжа"   или като знае,че тя е под заплаха да я отвлече?Той вече не може да направи нищо,защото тя е омъжена, в законен брак.Не е нито насила сгодена,нито омъжена за него,когато я отвличаше и крадеше.Нека все пак всички имаме респект към законно сключения брак и брачната институция.Това,което и каза последно беше точно,че ако все пак се реши да прекрати този брак,който може да се окаже опасен за нея той ще я подкрепи,въпреки Дияр.Въпреки болката си той прие и уважи нейното решение да е Кантарджи,уважи брака и като отказа да "лъжат" Синан,а тя не може да приеме неговото решение да бъде ако не щастлив,то поне малко спокоен.Защо?Нали всичко правеше в името на неговото щастие?Защо прие предложението му за работа?За да  си отмъсти на Синан за неговата лъжа,напук.И думите и,че всичко било наред до момента в който Ферит не я придумал да работят заедно.Значи Ферит е виновен,че мама  все още иска да дундурка синчето и синчето няма нищо против,а мама не харесва и одобрява новата снаха?Дали щеше да и е добре ако Ферит не се беше появил пред нея?Как мислиш.
Мими, хич за нищо не е виновен Ферит джим (може би това се пише като една дума, но не съм сигурна).Той откри жената на живота си, пасват си в леглото и извън него, обича я вярно и всеотдайно, не може да си представи Дияр да я няма (и вече нея ще отвлича, ако дядото не му я даде), така че нека бъде мноооооого щастлив! Ей, тука на мига се съгласявам с нашето тролче, че това е най- правилната жена за Ферит. Това, което тя е постигнала с него, никоя друга не успя. Аз само се чудя, ако и за Сейран така трепереше и правеше и невъзможното за да не я разстрои (това бяха точните му думи: "не можем да се срещаме, защото Дияр се разстройва"), дали щеше да се стигне до първия развод?! Сега да побърза да я заплоди, че биологичният й часовник тик- така и трябва да си имат едно ново поколение от егоисти, лъжци, лицемери и мерзавци, каквито са всички Корхан.
Прави ми впечатление как фенките на Ферит бързо- бързо обърнахте плочата. Докато любимецът ви изневеряваше на Сейран, нямаше никакъв проблем да се нарушават брачните клетви (не се сещахте за думи като етика и морал), дори оправдавахте всяка негова постъпка. Човекът просто търсел покой, нежност и любов при любовницата си (цитирам по памет).А сега го изкарахте морален стожер на фамилия Корхан, понеже не искал да компрометира Сейран и сакън, тя да не вземе да наруши тази свята институция- брака. Така ме напушва смях като чета такава дивотия. Човекът, дето встъпи в брак с ясното съзнание, че ще поддържа и любовница, сега го изкарахте радетел на брака и семейните ценности. Хайде, моля ви се, усетете се, че освен смешни има и още един епитет за хора с двойни стандарти. И сега не можете да се измъкнете и с това, че той и Сейран не бяха консумирали брака си, затова тичаше да си вземе дозата с Пелин, защото бракът на Сейран и Синан също не е консумиран. Разбира се, не подценявам въображението ви и с интерес ще видя какво ще измислите, за да омаловажите единия брак за сметка на другия, за да изкарате Ферит един дълбоко етичен човек, а Сейран аморална, безнравствена и безпътна. Ама как въобще си е помислила да има ТЯХ с Ферит, щом е омъжена?!
И да ти кажа, нямам никакъв проблем да топя сълзи и да чета, така че може да си спокойна за правилното възприемане на сцената. Наречи го професионално изкривяване, ако щеш, но четенето с разбиране го упражнявам от десетилетия и все си мисля, че поне до някъде съм го овладяла.
Ще допълня само още нещо. Когато си събираше куфарите и си тръгваше, все я гледахте все едно извършва най- голямото предателство спрямо свети Ферит. Този път решава да остане и да не събира никакви куфари, макар че видя, че и този е лъжец, и сега пак виновна. Сейран по презумция е виновна. Най- голямата и вина е, че се е родила момиче и то в страна, където уредените бракове са практика и убийствата на честта не са табу.
Ферит въобще не и е казвал, че ще я подкрепи, ако се разведе, въпреки Дияр. Каза й, че ако се почувства зле в онази къща, ако Синан... и тук тя довърши изречението му, иронизирайки го и казвайки му, че ще се обади на Дияр. Да не би и ти да си плакала и да не си го прочела добре?

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 13:01 от Fi79

# 365
Фи,мила,ако имаше опция за ръкопляскане,щях да те аплодирам поне 15 минути.Винаги когато те чета,се радвам на разбора и точния анализ,мила Heart Аз съм от тия които виждат и добро във Ферит,но да,той копае дъното в последния епизод и напълно си заслужава кака...

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 07:37 от Милена Тодорова 756835

# 366
От толкова емоции вчера, не мога да спя...Гледах малко от епизода със субтитри. Направи ми впечатление  че фамилията на майката на Аби е Йълмаз 🤔 .....Фамилията на Пелин беше Йълмаз.
 И Мистери права си- Ферит в последната сцена е блед, с бледи устни..Ферит е като мъртвец...Може би Емрулах е прав и достигнахме крайната точка...Да видим как ще се събуди Ферит...Дали ще пострада Сейран или друго ще се случи, което ще бъде катализатора...Циала (момичето с теорията за комата) е писала и тя...Да видим...
Но пак ще кажа...Каквото и да са измислили...Как ще забравим последните два епизода😭😭...За мен беше наистина прекалено това издевателство над фандома...Натегнаха нещата до край, дано не се скъса въжето 🤕😵‍💫.
Годежа е равен на смърт...Ферит не иска да живее, защото смята, че най-лошото се е случило със Сейран....Да си спомним, че втори сезон завърши с "Тя не диша..."
Наистина, силно се надявам да са го измислили добре и логично ❤️.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 05:13 от Dichkata

# 367
Дано не греша, но Ферит спеше с Пелин преди да консумира брака си със Сейран, а след това не можеше да бъде с друга. За първата им нощ той казва "За първи път съм с жена, в която съм влюбен." Затова аз поне не го приемам като изневяра. Разбирам ситуацията, Ферит е жертва на принудителния брак, както и баща му. Но Ферит се влюби в жена си и след като бракът стана действителен, той бе верен. Затова сега не мога да му простя Дияр. Може би са разведени и е свободен, но любовта не е по документи. Той изневери не толкова на Сейран, а на тяхната любов. Той се промени (виновни са сценаристите).
Когато се разведоха и се сгоди за Пелин, той се държеше грубо с нея, а сега с Дияр не е така, но мисля, че не я обича. Просто се страхува да не е сам и да започне да мисли за Сейран. Намерил е физически заместник на Сейран или си отмъщава на Сейран. Ако обича Дияр, то вече няма и не може да има СейФер. Сценаристите явно искат да обърнат нещата и сега Сейран да "отвлече" Ферит (затова са паралелите). Красноречиво Ферит изигра скритата си любов към Сейран. Сега тя трябва да спаси СейФер.
Но все още се чудя на приликата между Дияр и майката на Аби. Родителите на Дияр също са починали при катастрофа.
За Гюлгюн ще кажа, че не е добра майка. Тя не познава сина си. Тя не обича никого освен себе си. Защото беше близка със Сейран, живяха заедно. Уж я обичаше, но щом се раздели отново със сина й и край. Тя не подкрепи истинските чувства на сина си (любовта му към Сейран), а го подтиква към Дияр. И когато той имаше нужда някой да му каже, че каквото и да става любовта е най-важна и да бъде с човека когото обича, тя го насочи към Дияр.
Не съм съгласна, че Дияр е спасила и променила Ферит. Тя го дрогира и манипулира. Припомням, че за лекарства никой не споменава, а само Дияр. Никой освен нея не говори, че Фирит се е пропил. Той пиеше и преди. Нали Дияр го спасила от алкохолизма и т.н., а как се запознаха - във фитнеса, и как изглеждаше Ферит - чудесно, весел, жизнен. Това е лъжа, в която Дияр го е накарала да повярва, за да се чувства зависим от нея.
За раздялата на СейФер са се погрижили доста хора. Използвали са желанието на Сейран, Ферит да не става свидетел на смърта й (това го знаеше само Суна!!!!, а Ифакат я мразеше от дъното на душата си, защото Сейран я познаваше добре и не позволяваше да бъде манипулирана) и са спретнали тази ситуация в болницата. Синан (той получава снимки от някого, семейството му има минало с Корнаните) и Дияр са поставени лица. Но Дияр е харесала Ферит (ами неустоимо е нашето момче), сега когато има опасност да се събере СейФер, тя го манипулира, изпозвайки страха му от изоставяне. Тя дори не обърна внимание на вика на Сейран. Когато Пелин и Ферит се караха, Сейран ги прекъсна. Но Дияр е с лошо сърце, тя се интересува само от себе си, не я вълнува, че в съседната стая жена е насилвана.
Ще се радвам, ако избелят образа на Ферит с една кома (досадна ставам, но друг начин не виждам, но може сценаристите да имат по-богато въображение от мен) иначе СейФер са омърсени и Сейран доста има да прощава, защото преди Дияр е имало и други може би.
Сейран винаги е прощавала всичко, което Ферит и причиняваше. Вярно в началото вдигаше големи скандали, но тя това е виждала като разговори в къщи. Имало е моменти, когато не е била права, но все пак е жертва на Ферит. Въпреки това го обикна и му е вярна.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 09:48 от ani.zaiche

# 368
И остана да пожелаем Сейран да забрави Ферит,да напусне Синан и да започне новия си живот на чисто.....
Хайде,момиче,за какво ти е този Ферит?
Не разбрах и за какво ти е Синан,ама нейсе,сама си го причини
Хайде Феро,давай!Сам избра този път жената до себе си!
Наслаждавай  се на спокойствието,която тя ще ти донесе....
Само гледай да не остарееш със снимката на Сейран в ръка
Много ми е трудно в момента да оправдавам когото и да е
Колкото и да съм защитавала Ферит,не мога да не призная,че се ядосвам на избора му.
Въпреки,че не знам какво трябваше да направи в тази ситуация?/Може  Фи да каже,тя със сигурност знае/
Колкото и да съм обвинявала Сейран за някои от постъпките и,сега направо ме е яд,че на пук на Ферит се омъжи,сега на пук на Ферит ще иска да спи със Синан
Последната сцена от серията беше и нейният шанс да откаже близост със Синан
Същото и при Ферит.Нейното предложение към него беше последен шанс да прекрати този фарс
Разбира се,че ще имат още шансове,разбира се,че ще ги съберат
Но,трябва наистина да са преминали през Чистилището,за да останат цели и да принадлежат един на друг.
Това,мисля се случва и в реала при двойки,които са се разделили и след време разбират,че не могат един без друг и не трябва да са с други
Ако не досаждам в групата,малко по-късно мисля да се включа още веднъж и с това да спра тези плеади,че май наистина да прекалявам
Хубав ден на всички

# 369
  • София
И Мистери права си- Ферит в последната сцена е блед, с бледи устни..Ферит е като мъртвец...Може би Емрулах е прав и достигнахме крайната точка...

Всъщност на мен това ми направи много голямо впечатление. Честно казано през цялото време очаквах Ферит да припадне.

# 370
Цитирам от Фейсбук

Май започвам да си отговарям на въпроса "защо масово хората все по-трудно издържат да бъдат заедно дълго време - приятели, любовници, семейства, всички", защото объркани от розови романи и глуповати фантазии, си мислим, че близкият човек ни е пратен за щастие - за глезене, потупване по рамото и одобрение. А всъщност близките хора са ни пратени, за да издържим някакъв изпит заедно в този живот, да преборим кармата си и да се извисим. Близките хора са ни пратени да бъдат наши "палачи", за да вървим нагоре по пътя, а това става само когато се нараняваме, когато ни боли, когато сме неразбрани, когато си крещим, когато се бунтуваме.
Близкият човек не ти е пратен, за да ходите на кино или почивка, той е тук за да те отведе до някоя част от самият теб, която не познаваш - може да я харесаш или пък не - все едно, той няма да е виновен.
Разбирате ли - близкият човек има мисия. И тя далеч не се е договаряла с вашите мечти или фантазии. Близкият човек е този, който трябва да приемеш и обичаш, дори когато не е точно онова, което си очаквал, защото отвъд нас има по-висши сили - и те ни пращат хората, чрез които да вземем уроците си и да продължим напред!
Остават заедно не хората, чиито живот е непрекъснато красив, а тези които са осъзнали, че красотата на живота е в умението цял живот да градиш ЗАЕДНОСТ!
Цони Найденов

# 371
Цитирам от Фейсбук

Май започвам да си отговарям на въпроса "защо масово хората все по-трудно издържат да бъдат заедно дълго време - приятели, любовници, семейства, всички", защото объркани от розови романи и глуповати фантазии, си мислим, че близкият човек ни е пратен за щастие - за глезене, потупване по рамото и одобрение. А всъщност близките хора са ни пратени, за да издържим някакъв изпит заедно в този живот, да преборим кармата си и да се извисим. Близките хора са ни пратени да бъдат наши "палачи", за да вървим нагоре по пътя, а това става само когато се нараняваме, когато ни боли, когато сме неразбрани, когато си крещим, когато се бунтуваме.
Близкият човек не ти е пратен, за да ходите на кино или почивка, той е тук за да те отведе до някоя част от самият теб, която не познаваш - може да я харесаш или пък не - все едно, той няма да е виновен.
Разбирате ли - близкият човек има мисия. И тя далеч не се е договаряла с вашите мечти или фантазии. Близкият човек е този, който трябва да приемеш и обичаш, дори когато не е точно онова, което си очаквал, защото отвъд нас има по-висши сили - и те ни пращат хората, чрез които да вземем уроците си и да продължим напред!
Остават заедно не хората, чиито живот е непрекъснато красив, а тези които са осъзнали, че красотата на живота е в умението цял живот да градиш ЗАЕДНОСТ!
Цони Найденов

Вал само ще те допълня,ако позволиш."Най-много ни нараняват не хората кито мразим,а които обичаме."

# 372
Ново 20. Боже, опази ни от некадърни сценаристи. Събуди ги от комата, в която са. Дай им разум.

# 373
  • София
Ново 20. Боже, опази ни от некадърни сценаристи. Събуди ги от комата, в която са. Дай им разум.

Изобщо не разбирам какво искаш да кажеш с тази публикация. Този пост е от вчера сутринта на Емрулах, под деца има предвид Сейран и Ферит и е отговор на друг пост, така качен и то без превод, на никой нищо не му говори.

# 374
Мистери, като виждам колко е точен и той, колко струват сценаристите, като нищо може да става дума за Дияр и Синан, децата да са техни (Боже опази).

Пак от Х -

Дано пък да не измъдрят Дияр да е бременна, тогава връщане на СейФер ептем няма да има.

Съжелявам, но не успявам като теб да получа превода, затова пак е без превод, за което се извинявам.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 10:14 от ani.zaiche

Общи условия

Активация на акаунт