Моля за разяснение на резултатите от очен преглед

• 632
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
Моля, за разяснение на резултатите от очния преглед. Докторът ми направи рецепта за диоптрични очила. Имам оплаквания от присвиване на очите, когато съм пред компютър или телевизор и сърбеж. Понякога виждам номерата на колите в далечината размазано или някой надпис, който преди съм виждала без проблем. Иска ми се да чуя мнение от хора, които са запознати, никога не съм носила очила и за първи път ходих на очен преглед.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 16:15 от Не се сърди, човече

# 1
  • София
Това са показания от машината.
Къде е рецептата от доктора?

# 2
Това са показания от машината.
Къде е рецептата от доктора?

Това е + антирефлекс.

# 3
  • София
Рецептата е за очила за близко виждане (четене, ръкоделия и пр.). Ако оплакванията са при далечно виждане (не виждате добре отдалечени предмети, телевизия, кино, шофиране), повторете прегледа.

# 4
  • София
Милинка, сори, обаче е леко далекогледство за далеч. Типична рецепта при такива проблеми.

# 5
  • София
Възможно е, аз съм късогледа и изходих от оплакванията - телевизия, табели в далечината и пр. Заради това се учудих, че са изписали очила за далекогледство.

# 6
Интересна рецепта... какво се опитва да направи лекаря с това... да уеднакви зрението на двете очи ли? Защото според машината дясното е късогледо, а лявото далекогледо.

# 7
Рецептата е в противоречие с показанията на рефрактометъра. Но неговите показания не са достатъчни, за да се предпишат очила. Те са един ориентир. Следващата стъпка е гледане на таблицата с всяко око поотделно и определяне на стъклата. Трябва да виждате с всяко око предпоследния ред на таблицата идеално. Възможно е със стъклата да се получи, ако без тях не става. Рефрактометърът е показал и астигматизъм, но често хората виждат по-добре без астигматичната корекция.

# 8
  • София
Почти всички хора има естествен астигматизъм около 0.25. Мозъкът го коригира.

Общи условия

Активация на акаунт