Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 698
  • 828
  •   1
Отговори
# 795
А, не, сигурно е български, от тук го купих.
Скрит текст:

# 796
Честито на мама Миа, жива и здрава да е бебка и бързо възстановяване на мама!

Моят Малчо си ака по 3 пъти на ден горе-долу, нормално на цвят и консистенция. Но мисля,че и ако 2 дни не ака,не бих се притеснила, аз бях чела някъде,че изхождането оредява с времето и може да пропускат дни. Стига да не е сухо, като барабонки, и странен цвят,не е проблем 2 дни да пропусне.

Относно сънят, ей богу, през деня спи като пън, нощем се кокори. Много ми е зор да му оправя циркадния ритъм още,хем му показвам слънчицето всяка сутрин (ако го има)... Снощи съм спала само 3 часа, взимах го при мен в голямото легло даже уж да го успокоя - няма, той просто не иска да спи. Мъчи го е коремчето,и се чуват газовете доста сериозно. Милото човече. И тея капки сякаш никаква не я вършат (Био Амика)... Чудя се еали да не пробват други. Пие от седмица.... Вие ползвате ли нещо за газове/колики?

Бебетата преди три месеца нямат циркаден ритъм, та търпение трябва. Макар че сега моята се справя по-добре, като купихме нощта лампа и нощните хранения са на много малка светлина. Е, пак се проявява на моменти, но явно не се разсейва толкова от светлините

# 797
  • София
И аз си имам лампи в спалнята и хола, за приглушена светлина. Добре ни е.

Относно коликите,  вижте в темата за родени октомврийски бебета

# 798
Привет на всички!

Добре дошла на Анастасия! Да бъде жива и здрава, щастлив и светъл живот й желая. И бързо възстановяване на мама! 🎁🥳❤️

Ние сме едва 13 ден и още нямаме налични колики, но по препоръки знам, че действа най-много Лефакс (не се продава по аптеките, а само в сайтове за хранителни добавки тип фитнес добавки), една друга позната пък каза, че и Лефакс, и Колииф, и още нещо си действали по една седмица и минават на другото. Пробвайте и успех!😊

# 799
Ох, моята дивачка наближава 6 седмици, когато казват, че е пикът на плача и недоволството и се скъса да реве предната вечер, докато се опитва да яде. Ама такъв глас извади. Нищо не я успокоява, та казах на татко и да пусне прахосмукачката. Е, ами тя направо в транс изпадна, почти веднага спря да плаче. Чак не очаквах. Та пригответе си сешоар или прахосмукачка наблизо за когато бебето реве неудържимо без видима причина

# 800
Момичета, водихте ли/ще водите ли бебетата на ортопед? Приемам препоръки за лекар в София, няма значение къде е.

# 801
  • София
На 16-ти декември ще го водим малкия, при д-р Олег Младенов.

Иначе го водихме и на кардиолог за контрола миналия уикенд при д-р Маринов.

# 802
То кога беше първото водене на ортопед, че личната още не в казвала нищо 🫤

# 803
  • София
6-8 седмица най-добре.

# 804
  • София
Привет и от мен, след 3 дни у дома.
Пропуснах да поздравя Филип, Анастасия и майките им. Много радост да ви носят.
Нас ни изписаха във вторник, по план, бебе кротко, яде всичко, от всеки вид шише. И от гърда дърпа, но хич не му стига и дохранвам. ще се боря сега за повече кърма.
Първата нощ вкъщи (в болницата не спеше при мен) сигурно няма да ви изневадам, че ставах да го слушам дали диша.

# 805
Аз и досега го правя това с дишането, даже си слагам пръста на носа някой път да усетя диша ли.😃

Ние днес бяхме на лекар, хъркането, което мислех, че идва от нослето, е всъщност лек рефлукс. Доктора каза, че мъничко е изгорено гърлото от рефлукса, не бил силен. Въобще не подозирах, детето не повръща. Засега каза, че не е необходимо да минаваме на АР мляко, само да я държим под наклон. Поръчах някаква подложка, която държи бебето под наклон, ще видим дали ще свърши работа. А аз се чудех защо тази сутрин детето плачеше, като я оставях да легне, само на ръка не плачеше. Миличкото.

Иначе вече е почти 4 кила, качила е ~1.200кг за 40 дни. Множко ми се вижда, доктора каза, че е добре. По едно време наддаваше със скоростта на светлината, сега малко забави темпа.
Нашия лекар е айляк, с памучен гащеризон и не много дебел, пухен гащеризон отгоре ми се скара, че съм я сварила. Навън е 5 градуса. 😵

# 806
  • София
И нашият е с тих рефлукс, от днес включваме полека АР мляко, също не иска да лежи и през деня го размятам в слинг, не знам кога ще му се види края на тея мъки с газове, рефлукси. 🫠

Иначе е над 4 килца вече, изписан 2830гр 😀 Хапва си момчето, макар да бедства с това коремче.

# 807
ParaSiempre, как ще го включите АР млякото? Че на мен доктора ми каза ако до седмица не спре хъркането, да давам да кажем 90мл нормално АМ и 30мл АР накрая на храненето, че да "затапи" и да не излиза.😃

# 808
  • София
Ами аз с гастроентеролог се консултирах и тя каза първия ден на всяко ядене по 1 мерителна лъжичка АР мляко и 3 стандартно мляко, втори ден по 2 лъжички АР и 2 стандартно и така, докато не минем изцяло на АР мляко. Идеята е да се следи да не се запече/разстрои от него и да е постепенно. Доста ми харесва обаче и хрумката на твоя лекар със “затапването” 😀

Не знам, трудничко ми е да ви кажа, момичета, гледам да съм позитивна, но ми идва малко нанагорно на моменти. Идват баби да помагат уж да мога да дремна през деня, но малкия само в мен и в слинга се успокоява от коремчето, та те просто се въртят около нас 😀 Поне е някакво разнообразие за мен де, таткото като е на работа. Ни активна гимнастика правим обаче, ни нищо, той не стои легнал. Слагам му поне черно-бели карти на повивалника, та по тях се заглежда, докато не ревне от смяната на памперса и мократа кърпа 😀

# 809
Добре дошли на двете бебчета- Филип и Анастасия Simple Smile и бързо възстановяване на мамите.  Дано не пропускам някого.
И моето бебе похърква като го сложа легнал след храна и се чудех от какво може да е. Още не сме ходили на лекар, понеже е отпуска, но другата седмица ще направим първото посещение. И през ум не ми е минавало, че може да е от рефлукса или че има рефлукс, който не се вижда. Той връща понякога малко мляко, основно като го боли коремчето и се напъва, но не съм го приемала за нещо по- сериозно. Опитвам се гръбчето да му е изправено/на една права линия с главата като се храни, главичката да е по- високо от крачетата, държа го да се оригне после и още малко за всеки случай, но въпреки това  си връща по малко.

Общи условия

Активация на акаунт