Термин Ноември 2024 - тема 4

• 39 326
  • 828
  •   1
Отговори
# 390
Момичета на вас правиха ли ви преглед за рсзкритие?
Аз бях на преглед и на тоновете излезнаха контракции, решиха да ме прегледат, но няколко часа след това ми падна тази тапа с кървави нишки и сега се чудя може ли да започне и раждането.
В 39седмица съм

# 391
Може и да започне, а може и да си откараш няколко дни с паднала тапа преди да почне раждането.

# 392
А всъщност този преглед за разкритие задължителен ли ? Confounded

# 393
  • София
Ако си за естествено, да и то нееднократно. Мен искаха да ме преглеждат в деня на приема преди секциото и аз отказах, то просто нямаше смисъл в този случай.

# 394
Мен ме раздвижиха девет часа след секциото да отида до тоалетната. После пак. Движението е важно, но имайте предвид, че под движение се разбират доста ограничени движения и по малко.

Яжте неща с повече фибри, вземете си сушени сливи. Запекът е голям проблем след секцио. Аз понеже бях яла много фибри и с всяко ядене си поръчвах сок от сушени сливи и ми дадоха и лекарство за омекотяване на изпражненията, нямах този проблем, но пак си беше странно да се ходи по голяма нужда за пръв път. Вземете всички обезболяващи, които ви дадат. На мен сега вкъщи дексофен ми помага.

Вземете си колан за след секцио. Аз чак вчера си взех и има голяма разлика. Трябваше по-рано, определено помага, на моя колан могат да се слагат топли компреси, голямо облекчение е

# 395
Зимк, благодаря! А какъв е този колан? Може ли да качиш твоя?

# 396
  • София
След секциото ми помогна много,  че станах да се раздвижвам още на сутринта, бавно ходене в стаята,  без резки движения. Купи си Профенид за болките и Диклофенак дуо, защото се появява една болка и  в гърба,  за нея.
Много вода трябва да пиеш.
Колан имам,  но не съм го носила много. Знам че трябва да се носи като си в движение и по 2-3 часа.
Ако имаш затруднения с ходенето до тоалетна,  поискай от лекарите свещички, действат почти веднага. Иначе вкъщи - Дуфалак.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 08:49 от Mamamishka

# 397
Зимк, благодаря! А какъв е този колан? Може ли да качиш твоя?

https://a.co/d/awMbmGP

Ето този, нз дали го има в България. Тази сутрин успях да стана от леглото с минимални болки благодарение на него. И даже и се закашлях ей сега и не боля толкова, иначе кашляне, кихане и прочее си е ад

# 398
О, да, кашлянето и кихането са ад, буквално. Денят след секциото ме хвана задната хрема, гласът ми беше станал като на дърта пушачка, няколко дни не можех нито да си прочистя гърлото, нито да се изкашлям като хората, нищо. 😳

# 399
Мами, някоя да е имала гъбична инфекция Кандида? Откриха ми го сега, точно на финалната права и ми изписаха свещички Макмирор за 12 дни. Според Аг дори и да тръгне раждането, не е проблем за бебчо. Четох,че е доста срещано при бременни жени. Ще се радвам да споделите мнение как е минало при вас лечението и дали е опасно за бебчо?

# 400
Zimk, благодаря! Нещата на Фрида мам ги няма в бг,но ги има в немския амазон и с прайм поръчката идва до 4 раб. дни до вкъщи.

# 401
Здравейте, момичета, днес в 13:00ч. се роди нашата дъщеричка 3170гр., 51см.
Естествено раждане. Всичко мина и сме добре.
Чувството е неописуемо❤

# 402
Честито, да ви е жива и здрава и много да ви радва!!

# 403
Здравейте, момичета, днес в 13:00ч. се роди нашата дъщеричка 3170гр., 51см.
Естествено раждане. Всичко мина и сме добре.
Чувството е неописуемо❤

Честита принцеска. Да расте здрава, щастлива и много обичана! Бързо възстановяване ❤

# 404
Честита рожба! Жива и здрава да бъде! 🥰

Общи условия

Активация на акаунт