Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 797
  • 828
  •   1
Отговори
# 765
Ели, би следвало да са ти качили и заповедта за отпускане на помощ, там пише до коя дата ще ти ги изплатят. На 01.11 подадох документите, на 05.11 имах заповед, в която пише, че до 30.11 ще ги изплатят. Още нямам превод.

# 766
Ели, би следвало да са ти качили и заповедта за отпускане на помощ, там пише до коя дата ще ти ги изплатят. На 01.11 подадох документите, на 05.11 имах заповед, в която пише, че до 30.11 ще ги изплатят. Още нямам превод.

Да и на моята пише до 30.11

# 767
  • София
Аз още не съм получила такава заповед, а съм подала заявлението на 07.11 🤔 Освен утре да ги прозвъня 😀

# 768
Момичета, имам питане за еднократната помощ, доколкото разбирам в декларацията се записва егн на бебето, демек трябва да се изчака акта за раждане. Нали правилно съм разбрала, за да не се окаже, че съм изпуснала някакъв срок ако има Grinning

# 769
Miss, да, така е.
Няма да изпуснеш срока, не знам колко е, но е дълъг. 😃

# 770
Miss, да, така е.
Няма да изпуснеш срока, не знам колко е, но е дълъг. 😃

Благодаря Hug

# 771
Момичета първия болничен който е от деня на раждането 40 или 45 дни беше не помня,  изплаща ли се от нои, защото на мен в системата ми показва че не подлежи на изплащане 😕

# 772
За 42 дни е.
Преди термин ли си родила? Най - вероятно се е получило застъпване на дните между раждането и предполагаемия термин. Не подлежи на изплащане за периода, който се е застъпил, защото този период са ти го платили с предния болничен. И при мен е така. Скоро ще ти излезне информация за следващия период, него ще ти го изплатят. Дано го обясних разбираемо. 😃

# 773
Аз още не съм получила такава заповед, а съм подала заявлението на 07.11 🤔 Освен утре да ги прозвъня 😀

Много странно. Аз имам спомен, че до 14 дни трябва да се изплати, но не помня календарни или работни и освен нещо да не бъркам аз. Преслушай ги за всеки случай.

# 774
  • София
Днес звъннах, киселата лелка ми се накара, каза плащания до 15-ти декември, а защо аз не съм получила такава заповед като вашата не ми даде отговор 😀

# 775
Дами, здравейте, вие зимно чувалче за количката ще купувате ли/ купихте ли? Предвид, че коша е закрит, има ли нужда от чувал? Като гледам всички чувалчета са по-скоро за седалките на количките, тъй като там краката на детето са открити. В коша не е ли по-удобно с едно хубаво одеало тип порт бебе/пелена?

# 776
  • София
Аз съм взела, но защото имаше намаление в Jukki 😀 Засега не го ползвам, движим с космонавт при по-студени дни или с поларно одеалце.

# 777
Аз имам чувал, че ми беше подарък и си го ползвам вече. Като го сложа в коша, заема цялото пространство и е уплътнено отвсякъде, ама май може и да се прескочи тази покупка. Мойто малкото много си го харесва, обича да е на топличко. 😃

# 778
ParaSiempre, какво взе от Jukki? Може и аз да взема оттам.

# 779
  • София
Ето такъв - https://jukki.bg/shop/%d0%bf%d1%8a%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd … dge-black-winter/

Уж става и за столче за кола, и за летен кош, но не съм тествала. Качеството е много добро обаче, аз много им харесвам нещата, гледам, че и още са намалени 🙂

Общи условия

Активация на акаунт