Минзухари и кокичета цъфтят, а АПРИЛчетата скоро ще се появят

• 15 310
  • 307
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Абе и на мен ми стана странно от къде решихте, че бебчето е момиченце, щото никъде не прочетох такова нещо  Joy
Иначе аз съм изпрала всичко, но нищо не съм гладила, а и хич не обичам. Майка ми като дойде първите 10-тина дни да помага, да глади- каква и е работата  Crazy Повечето неща са групирани и прибрани по чанти, щото още не сме купили шкафа- чакаме да го пуснат на промоция, че е с 20 лв. по-евтин  Blush

# 241
  • София
Тоновете, има разлика между запис и случане - записът е поне 15-20 мин опакована с едни колани и излиза на хартия като ЕКГ; докато слушането е само да се намери къде е сърчицето с една слушалка намазана с гел за УЗ и се засичат колко удара в минута са  Peace.
Честотата, доколкото знам, с влизането в 9-ти месец трябва да ни викат всяка седмица за слушане до раждането, а в случай на преносване - всеки ден  Wink.

Ая, много добре си го обеснила, благодаря ти  Hug
Значи, на мен никога не са ми слушали тоновете. Това нормално ли е?  newsm78

А за запис само веднъж съм ходила в Тина Киркова, преди 4 седмици, и тогава трудно намериха тоновете на бебо, защото съм била малка седмица още за такова нещо. То и като гледах бременните около мен, повечето бяха в 9 месец, а аз бях в края на 7 месец тогава.

Ох,P-r-o-l-e-t , като каза за цветята, аз си пресадих част от цветята преди две семици и то най-вече заради коледната ми звезда, която толкова харесвам, но за съжаление, тя май загива  Confused Cry Иначе другите са доста добре, даже бенджамина пуска много нови листенца. Но коледната звезда...  Sick

# 242
  • Пловдив
Момичета, преди час се е родила принцеската на една приятелка Simple Smile
Теодора са я кръстили:)
3,350 кг и 51 см.
Тя не е писала до сега във форума, но не се сдържах да не ви се похваля Simple Smile
Иначе термина и беше на 3 март Simple Smile

Ох, да и е жива и здрава и много да и се радват   bouquet  bouquet  bouquet

# 243
Браво,само новини за родени бебчета!
Да са живи и здрави ,за радост на мама и тати.

Мама Е ,юнакът ви  е голям сладур!Пу-пу-пу!!!

Тонове
и на мен не са ми записвали,а само със слушалка са ги слушали .Смятам,че не е наложително,ако всичко е наред.Вече чак при раждането ще ни ги записват,за да се следят и контракциите и тоновете на бебето.
 sunНасаладете се на слънчевото време,аз отивам на ЖК.

Вече и аз заставам на финалната права-днес влизам в деветия месец!

# 244
Много е сладък бебокът на МамаЕ и изглежда нормално голямо и оформено човеченце.

Аз вчера след обяд ходих да си взема обменната карта и направлението за болницата и докторката реши да ми измери кръвното. Оказа се, че е високо 140/90, като до преди 4-5 дена беше все 110/60. Не ми предписа нищо и ми каза да отида след 3 дена да види дали не е нещо инцидентно и ми пусна изследвания на урина (всичко е ОК). А аз се чувствам добре. Мамите с високо кръвно имат ли някакви оплаквания и дали се чувстват по-различно от нормално? Казаха ми да не ям солено и кисело и да не пия много течности. Някакви други "бабини лекове" срещу кръвното. Иначе тонове на бебето ми ги слушат от 7-мия месец с дървената слушалка всеки път като ходя на консултация. Докторката каза, че в 9-тия месец трябвало да ходя на консултация на 2 седмици веднъж.

Днес пък ходих до болницата, където ще раждам, за да ми направят тестове за алергия, тъй като имам алергии към антибиотици и полени. Докторът само като ме видя и му казах, че вече съм в 9-тия месец, и преди да ми даде думата да му припомня за какво съм отишла, не знам защо реши, че трябва да ме прати на запис на тоновете  newsm78. Туй чудо за първи ми го правят. Изобщо не бях подготвена психически за тази процедура. Вкараха ме в предродилна зала, където една ромка виеше като сирена, но никой не и обръщаше внимание. По едно време, само като я слушах, реших че и аз ще започна да раждам. А иначе е точно както го описва Aya -опасват те с 2 колана, дават ти един бутон в ръката, който трябва да натискаш, когато усетиш движение на бебо. Аз поне лежах 20 мин. и ми дадоха една разпечатка подобна на електрокардиограма. На края докторът като видя записа каза, ами ти мойто момиче си имаш активна маточна дейност (каквото да значи това  Thinking), но в това няма нищо лошо. Каза да спирам всякакви Магнезии, но-шпата, железа и т.н. Независимо, че аз доста често си имам контракции и знам какво е, но докато лежах не усетих нито една. Явно апаратурата е много чувствителна и регистрира контракции, които ние се усещаме. Не знам какво става, ако трабва да регистрира контракция, която усещам или едно от моите класически стягания на корема, което по някога трае и по 10-15 мин.

А относно тестовете за алергия съм доволна, че ги направих, макар че ми направиха само за упойки без обезболяващи и антибиотици, защото ми обясниха, че ги правили в отделението, в случай, че се наложи да ги прилагат. Оказа се, че имам алергия към 3 от 10 упойки, от които едната била много широко използвана в гинекологията спорд думите на лекарката. Каза ми да отида и утре, за да отчете реакцията на организма след 24 часа.

# 245
Здравейте,

как ви се радвам на тези които вече са в 9ти месец  Party аз на 8ми излизам в болнични, а как ми омръзна вече да съм бременна и ми се иска да си гушна малкото вързопче вече, дано само всичко да е наред  baby_neutral  Praynig

Може ли да попитам какво мислите по един въпрос и да споделите по курсовете какво са ви казвали, става въпрос

за водата за бебо аз мисля да си давам вода от началото ако детето си иска така процедирах и със сина ми. Знам че има мнения за това че ако е на кърма детето нямало нужда от вода но аз не мисля така. Та тези от вас които също мислят да дават вода да ги попитам каква вода ще давате и как ще я изварявате. Аз със сина ми взимах трапезна вода и я изварявах на котлона, но сега мисля в кана, от тези където им е скрит нагревателя да ползвам, харесах си такава на Ронсон, но вчера в един магазин видях вода за бебета на HIPP, беше в бутилка като минералните води от 1,5 литра и струваше 3 лева. Та се чудех струва ли си  newsm78

Вие какво мислите?

Лек ден на всички  Sunglasses

# 246
Ауа, подготвяш ли се? Аз нощес като не спах се сетих и за тебе и си представих какво е да знаеш, че ти остават само 3 денонощия до събитието!
Много странно е усещането - хем почти непрекъснато само за това мисля и броя минутите дето се вика, хем в същото време не съм сигурна, че осъзнавам точно какво ще се случи, защото като се случи да си представя двата чифта очи в кошарките ми преминава една треперлива вълна от корема до гърлото и се чудя какво ще ги правя и дали ще мога да го правя Mr. Green  Crazy.

Аз тестове за алергия така и реших да не правя - не съм проявявала никакви до момента от лекарста, но и не са ми правили сложни манипулации от друга страна  newsm78. Затова се споразумяхме с анестезиолога, за да ми е по-спокойно, да пия Ениос 3 дни по 1 таблетка преди операцията  Simple Smile.

# 247
Ларесен, честито ти `последно бебче`  Hug.

Пепа К, аз мисля да предлагам вода - на училището изришно попитах и ми казаха, че най-новите тенденции били да не се дава вода, дкоато се кърми, но те препоръчвали да се предлага, а детето ако иска ще си пие  Peace. Смятам да сварявам в такава бързонагряваща кана, оставяйки да ври активно известно време. Не смятам да купувам специална - струва ми се излишно  newsm78.

# 248
Хей, най-накрая открих тема с по-малко от 15 страници, за да се включа и аз! Толкова се радвам на тази епидемия от бременни и малки българчета, само така ще оцелеем-с много любов (и секс покрай нея, иначе не става...)  Laughing  Blush ! Очакваме нашата Беболинка на 4 април по план, но вероятно ще я посрешнем в края на март, заради секцио. Но тя си знае, че винаги е добре дошла, каквото и да реши. Ние сме от Пловдив, 26год. и това ще ни е първа рожба...
Благодаря на Ауа - с трите сърца, да странна "аномалия", но скоро ще я "излекуват" и въпреки това ще си остане добър и сърдечен човек... Успех , миличка ! Heart Eyes

# 249
  • София
Добре дошла на Фло!!!
Кана за вода - аз имам нещо като чайник AEG. На собствен котлон и е иноксов. Страхотна работа върши и за нула време сварява водата! Нямам идея колко струва, понеже ми е подарък за сватбата... Вече съм пристрастена към него и горещо го препоръчвам.

# 250
  • Пловдив
Фло, добре дошла при нас   bouquet
ето, имаме си още една пловдивчанка в отбора. Ама как не се появи 2-3 дно по-рано и да дойдеш с нас на лекцията на 9-месеца да се запознаем Simple Smile
Може на следващата, ако още сме в пълен състав.... Wink

450, колко време е необходимо за да ти потвърдят регистрацията в този сайт за фимчето?
от сутринта се регистрирах, а още не са ми изпратили мейл  newsm78

# 251
Добре дошла в отбора ни , Фло!!!  bouquet 

Момичета,аз сега се прибирам от  ЖК и съм малко ошашавена,защото ми казаха следващата консултация,че е на 23.03 ако до тогава не родя-не трябва ли по-често да ходя сега???Нямам бистър спомен от първата бременност,но май беше по-често в края. newsm78

Дадоха ми вече необходимите документи,казаха ,че бебето не е много едро-да не се притеснявам ,и че не трябва да пия вече Магнерич и всякакви обезболяващи.Правя последен курс на лечение на пустите гъбички и очаквам момента-...............малееееееееее,сякаш не е истина,наближавааааааааааа. breastfeeding

# 252
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
 Здравейте, мами и от нас!  Hug  Hug  Hug
Да ти е много усмихнато бебето Мама-Е!     bouquet
Аз днес съм много щастлива! Днес е моя мартенски ден и времето както разбирам и в България е прекрасно, също като тук в Истанбул! Значи ще бъда усмихната, добра и мила през годината, а не буреносен облак! Как да не съм такава с това чудо в корема!  Joy
Ходихме на доктор днес и бебе е 2500 плюс минус 300гр (грешка) в 32 седмица! Докторката пак вика голямо е, но аз не е бе, аз съм голяма българка, таман си е!  Laughing
Наистина P-r-o-l-e-t страхотно е да минаваш от там и да си мислиш как след по-малко от два месеца там ще има някой!
Днес питах докторката докога да пия магнезия(разтворим) и желязото(хапче), а тя и след като родиш пак си ги пий! Контракции не усещам, освен на 28 февруари, като менструални болки! Та мисълта ми е нищо не е еднакво! Всяка страна е различно, нали Ivalex?
Радвайте се на хубавия ден, после бебе ще се радва на хубавото настроение на мама!  bowuu
За сега чао и много ритничета на всички!
Aya мисля си постоянно за теб и благородно ти завиждам за двата чифта очички! С теб сме до край!

# 253
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Съпругът помага при раждането и държи лампата, за да свети на лекаря. Когато лекарят поема в ръце второто близначе, съпругът изчезва заедно с лампата.
- Приятелю! - провиква се лекарят. - Ела и донеси лампата. Струва ми се, че ще дойде още едно бебе...
- Не, няма да дойда! - отговаря отчаян съпругът. - Изглежда, че тая проклета светлина ги привлича...
Да се посмеете малко!

# 254
  • София
Ларсен, в Шейново моята док ме вика вече всяка седмица (9м). И от следващия път каза, че ще пуска запис на тоновете (това с коланите и лежането по 15-20 мин). Така беше и миналия път.

При мен гъбите се излекуваха, но стрептококите не... И понеже повече АБ не исках да пия - ще ми пуснат венозно по време на раждането. (А аз междувременно ще опитам с хомеопатия да реша проблема Mr. Green)

Бенита, аз през и-нет гледах първия сезон на "Такъв е животът" и сега още ми пазеше името и паролата. Но не помня колко време ме регистрираха... Ако не стане до утре - провери да не си объркала механично меила.

Пепа_к, водата може да вариш според мен в каната - като е с отворен капак не се самоизключва. Поне в началото мисля трябва да поври 5 мин. После може и по-малко.
А за водата на ХИП - и аз я гледах на каква безумна цена е... newsm78 И не мога да разбера - стерилна не може да бъде, тогава какво й е специалното??? Състава ли??? newsm78 newsm78 newsm78
'айде нЕма нужда!!! Wink

А моите цветета... горките.... толкова са онеправдани откакто се роди Ида.... Вече караме на което оцелее... Embarassed
Ама те явно така са свикнали на новия режим с рядко поливане (а за пресаждане да не говорим), че не им пречи много. Живуркат, и даже една орхидея се скъсва да цъфти!!!
Само никое новодонесено цвете не може да оцелее повече от 1-2 седмици... Embarassed

Пролет, хайде сеха кажи си - наши хора сме - ЗАЩО ИЗЛАПА БЕБЕТО???? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт