Минзухари и кокичета цъфтят, а АПРИЛчетата скоро ще се появят

• 15 312
  • 307
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.Варна
Колко съм отнесена и забравих да отбележа,че съм очарована от бебока на МамаЕ:)  bouquet
Абе Кайл не е ли мъжко име??? Shocked

# 226
Здравейте мамета Simple Smile
Весе, смятах да ти предложа да вземете такъв сушилник като на Бенита, хем не заема място и хем можеш да си го изнасяш на терасата и да го прибираш бързо ако завали... иначе няма постигане нито на щипки нито на място Wink аз ползвам 2 такива нон стоп само спалното бельо слагам на простира щото е голямо Wink

аз имам такъв, но мисля да го ползвам зимата и когато нямам нясто (и сега нямам, но то е защото трябва да се изпере всичко наведнъж) , но мисля че на терасата за момента е по удачно защото дрехите са по високо и слънцето пече точно на тях и ще изсъхнат много бързо. за дъжда няма да вали поне не и тази седмица  Laughing нали за това са прогнозите за времето Simple Smile
все пак благодаря за саветите 10x

# 227
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
И аз съм се отдала на пране и гладене. Всичко мина през пералнята. Ходих до Илиянци да гледам детските колички и кошари на Кенгуру - и останах изключително разочарована - нищо не харесах. Иначе бебешорски дрешки има на доста сносни цени /аз вече се напълних с дрешки за новородено и забраних да се купуват повече  Laughing/. Взех си  и един детски комплект спално бельо - 14 лв. 100% памук - малко наопъки , че още нямам легло за бебето  Grinning Joy Ама си начесах крастата.
Смятам да се отдам на дълги разходки днес предполагама и всички свободни майчета, така че лек и слънчев ден

# 228
Здравейте!
MamaE, детенцето ти е голям сладур, да ви е жив и здрав bouquet

P-r-o-l-e-t, скоро не се бях смяла така, както на твоята случка, особенно на момента с излапаното бебе hahaha hahaha

За слушането на тонове никой нищо не писа, задължително ли се прави или по преценка на лекаря?!

# 229
  • София
[За слушането на тонове никой нищо не писа, задължително ли се прави или по преценка на лекаря?!

Да, и мен това ме интересува. Трябва ли да се слушат тоновете на бебето всяка седмица в 9 месец (не знам защо съм си го внушила това) или това се прави само ако има някаква необходимост (и аз не знам каква  newsm78). Нека някоя от майките, които са влезли вече в 9 месец да споделят, моля  Praynig

# 230
Здравейте!
MamaE, детенцето ти е голям сладур, да ви е жив и здрав bouquet

P-r-o-l-e-t, скоро не се бях смяла така, както на твоята случка, особенно на момента с излапаното бебе hahaha hahaha

За слушането на тонове никой нищо не писа, задължително ли се прави или по преценка на лекаря?!

не съм много компетентна по този въпрос, но щом никои не пише ще ти кажа каквото знам

запис на тоноев на мен са ми правили само в болницата защото лежах в патологична бременност. затова си мисля, че тази процедура се прилага когато има проблем. от ЖК само чуват тоноевте без запис. запис се прави задължително по време на контракциите когато жената ражда

# 231
  • Пловдив
На мен док ми каза, че за деветия месец трябва са се видим поне 2 пъти.
аз мисля да отида на 10-ия ден и после ако каже на всяка седмица

# 232
И на мен лекарката ми каза вече да ходя на всеки 2 седмици. Последните пъти, когато ме гледа на видеозона, всичко беше наред и може би затова не е ставало дума за запис на тоновете преди раждането. Иначе в предродилна зала на всички им правят.

# 233
добро утро,момичета

мамма е-бебчето ви е  едно прекрасно и нежно създание,да расте здаво и щастливо!!(уточни моля те,какъв пол е че май някои от нас се бъркат)аз мисля че чакахте момченце Simple Smile..ама като не сме му видели пилето newsm78
христина к,и аз съм като теб 3по1 допегит+магнерот,но важното е  да не го мислим много че пак го вдигаме.казаха ми една рецепта за сваляне на високото-кисело мляко с 1,2 лъж.канела,мн.помагало за смъкване,не съм го пробвала до сега но ако се наложи ще си направя 1 кофичка от микса
за тоновете??? и аз съм чувала че трябва да се мерят вс.седмица в 9-ч но и моя док.ме вика през 2 седмици,явно е преценил че може и така..въпреки че съм с високо кръвно...
на Веси и Бенитта,с многото пране-стягаите се в кръста...колко гладене ви чака ooooh! ooooh! ooooh!аз така като заседнах пред ТV-то,на масата..та по2,3 часа не ми мърдаше..обаче сие голям кеф..въпреки вс.

деня е страхотен,излизаите на разходка,мамчета

# 234
За тоновете - на мен ми ги мериха всеки ден като бях в болницата и един път ми ги записаха. Но това е може би, защото имах контракции и ме изписаха с диагноза - фалшиво раждане  Rolling Eyes. Иначе досега не ми бяха слушали тоновете.

Честито бебче на Петя   bouquet. Много радост и на двамата родители!

# 235
  • Чехия
Ахойки от мен.   bouquet
Момичета я вижте http://ivalex.multiply.com/ може нещо подобно да се направи общия албум..естествено това е само проба така че там ще далече по-готино.

# 236
Здравейте момичета! Вчера ходихме на доктор за консултация. Всичко е наред с бебчо,нормално се развива.
 Най голямата изненада лично за мен е,че той предвижда да е момиченце. Така че запишете ме и мен в отбора на женските майки. Grinning baby_neutral Аз май си се бях настроила за момче и не му вярвам особено на доки, но след месец и половина ще разберем със сигурност.

# 237
Здравейте,

първо да благодаря на 450 за линка към филмчето, защото не можах да го гледам и след това доста се опитвах да го намеря, без резултат Hug
За прането - и аз започнах, прах всичко на 40 градуса в пералната и засега няма поражения, използвах си и центрофуга и двойно изплакване. Така че може би проблема е в качеството на дрехите, а не в пералната. Въпреки че нашите дрехи са повечето на Вис Виталис, т.е. не са от по-скъпите, ама знае ли човек.
За тоновете - досега сме ги слушали 1 път. Док каза, че в 9 месец ще ги слуша 2 пъти. Иначе каза че мога да ходя и на две, дори 3 седмици при нея, ако няма проблем. Така че май всеки лекар си решава индивидуално. Не мисля, че има място за притеснения, може би честотата на записите е според състоянието ни.

# 238
Тоновете, има разлика между запис и случане - записът е поне 15-20 мин опакована с едни колани и излиза на хартия като ЕКГ; докато слушането е само да се намери къде е сърчицето с една слушалка намазана с гел за УЗ и се засичат колко удара в минута са  Peace.
Честотата, доколкото знам, с влизането в 9-ти месец трябва да ни викат всяка седмица за слушане до раждането, а в случай на преносване - всеки ден  Wink.

Момичета, МамаЕ си чакаше момче и си има момче - Кайл е мъжко име  Simple Smile.

Иве, на мен много ми харесва идеята  Hug, само ако може да не е розово, ами нещо по-неутрално, че и момци ще качваме на снимки  Mr. Green

# 239
  • София
Здравейте!
Нищо не ми е ясно с тези тонове... Моят доктор пък ми каза да ходя на запис 2 пъти в седмицата в деветия месец newsm78 Ама не ми е ясно на слушане или на запис... ЩЕ видим - другата седмица съм на консултация.
Ауа, подготвяш ли се? Аз нощес като не спах се сетих и за тебе и си представих какво е да знаеш, че ти остават само 3 денонощия до събитието!
И какво хубаво време е навън! Много ми се излиза, но вече не знам къде да скитосвам - навсякъде съм се разхождала стотици пъти вече... Ходи ми се много на вилата, ама не става - много завои има до там... Ходи ми се и в Банкя, ама пак - няма и кой да ме закара (и да ме докара, ако започна да раждам)... Ходи ми се и по магазините, ама си изгърмях патроните в събота... И ми се садят цветя...

Общи условия

Активация на акаунт