"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 551
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 120
а в какво събирате боклука вкъщи? В торби, или директно в кофа, която миете всеки път?

ей това ми е голям проблем, не искам да събирам в найлонови торби, но като е по-удобно... от дете мразех ходенето до коша и връщането с празната кофа... сега минаваш хвърляш и заминаваш. Сега друг метод: изсипвам разделно събраните боклуци и си прибирам пликчето, а този боклук, който го хвърлям в общия контейнер е в торбичка... оооф

# 121
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Гори трябва да се засаждат и да се забрани производството на пластмаси ..... и ТЕЦ- овете .... и се решава проблема  Mr. Green

# 122
монтирането на вятърни перки над Балчик и как ще се намери някой да обясни "Кое за вас е по-важно, да запазим климата или птиците!"!

А какво им става на птиците от хелиолените?
Тук е пълно с такива, но за първи път чувам да имат въздействие върху птиците?

Знам, че хората живеещи в непосредствена близост се оплакват, че им вдигат шум и загрозяват

# 123
Знам, че хората живеещи в непосредствена близост се оплакват, че им вдигат шум и загрозяват

За мен не са грозни, радвам им се. Виж за шума не мога да кажа нищо. А и не съм чувала, че вреди на птиците. Ако е така става малко "от трън та на глог"...

За боклука - и аз събирам в пликчета, защото после така или иначе всичко се балира. Когато живеех в една друга държава, която рециклираше имахме отделни кофи за кутии и т.н., но те не цапат, така че няма нужда да миеш контейнера всеки път. А био-боклука пак отиваше в пликче така или иначе.

# 124
монтирането на вятърни перки над Балчик и как ще се намери някой да обясни "Кое за вас е по-важно, да запазим климата или птиците!"!

А какво им става на птиците от хелиолените?
Тук е пълно с такива, но за първи път чувам да имат въздействие върху птиците?

Зависи къде са поставени перките. По нашето черноморие минава втория по големина миграционен път на птиците. Прелитат около 500 000 птици, много едри птици като щъркели, пеликани , а и много други видове... Ако ги монтират там се сещате какво ще стане...

# 125
тези перки не се движат бързо като вентилатори , за да убиват птици .....

# 126
# 127
В крайна сметка енергия се добива и от вълните, слънцето, топлината на земята ...а тези перки могат да ги сложат извън пътя на птиците

# 128
 сикрет, нали трябва вятър за тези перки....

# 129
сикрет, нали трябва вятър за тези перки....

вече имало много чувствителни....

# 130
nadq, не знаех за това, не че не е логично всъщност.
Жалко Sad

# 131
Надя, като каза за перките реших да проверя
В Гуглето излизат и доста много сериозно изглеждащи мнения (включително и на природозащитни организации),
 че перките не влияят на миграциите ни птиците

Явно няма единно установено мнение по въпроса

Това, което ми се струва неоспоримо,
е че няма икономически изгоден начин
 при днешното ниво на потребление на енергия
да се заменят енергоизточниците с природосъобразни

остава ни избора след години
- да плащаме много много по-скъпо за енергията
-  да се развият нови технологии
и основното да почнем да консумираме по-малко - по възмоност СЕГА, а не утре

# 132
 Рали, не съм ровила в гугула за инфо. Аз писах за перките в Бг и мястото , където много искат да ги сложат, а за там е 100% сигурно 4е има миграционен път.
Съгласна съм с теб, че нивото на енергопотребление е много високо за да се мисли, че може да се замени с природосъобразно начин на добиване на енергия, за съжаление.
И с извода съм съгласна!

# 133
Рали, не съм ровила в гугула за инфо. Аз писах за перките в Бг и мястото , където много искат да ги сложат, а за там е 100% сигурно 4е има миграционен път.
Съгласна съм с теб, че нивото на енергопотребление е много високо за да се мисли, че може да се замени с природосъобразно начин на добиване на енергия, за съжаление.
И с извода съм съгласна!

Напротив, не е толкова високо...България може спокойно да премине изцяло на природна енергия, според изследвания на Грийн Пийс, но тогава няма да можем да изнасяме.... което за мен не е проблем, но за политиците ни е.....

# 134
И с извода съм съгласна!

Напротив, не е толкова високо...България може спокойно да премине изцяло на природна енергия, според изследвания на Грийн Пийс, но тогава няма да можем да изнасяме.... което за мен не е проблем, но за политиците ни е.....

сикрет, дай линк да про4етем

Общи условия

Активация на акаунт