"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 588
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 135
Aз лично съм убедена, че ако всеки пести по малко ток (дори да го прави заради личната си сметка!) сумата, която се събира и съответно ползата никак няма да е пренебрежима. В това се опитвам да убедя хората около мен. Че и отделният индивид може да еот значение!

# 136

Напротив, не е толкова високо...България може спокойно да премине изцяло на природна енергия, според изследвания на Грийн Пийс, но тогава няма да можем да изнасяме.... което за мен не е проблем, но за политиците ни е.....

ами ако се газифицира навсякъде, протреблението на ток ще спадне доста, и на дърва би трябвало, щото вече всеки втори се топли на дърва, а не е препоръчинелно

# 137
Запис  Sunglasses
И освен всичко, което вече сте написали, днес малко преди да вляза в темата се сетих за праха БамбиноМио, за който пише че е безопасен за околната среда... и бебетата.
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=167&products_id=1950 Само дето е скъпичък...
За Фрош-а... веднъж бях взела препарат за чинии, но главата директно ме заболяваше от миризмата ooooh! Трябва да пробвам другите им продукти... дано не миришат по същия начин.
Рецептата за сапуна силно ме привлича и някой ден ще се наканя да си направя. А тези сапуни, които продават на Рефан например дали са само с растителни мазнини?

# 138

Напротив, не е толкова високо...България може спокойно да премине изцяло на природна енергия, според изследвания на Грийн Пийс, но тогава няма да можем да изнасяме.... което за мен не е проблем, но за политиците ни е.....

Сигурно зависи от това кое се води "природна енергия" newsm78

Аз друго в България освен ВЕЦ, не се сещам да има като възобновяеми източници?
ВЕЦовете определено не са достатъчни за да се покрие потреблението.

А, че в някой момент, най-късно когато свършат петрола и газта, ще трябва да се премине към друга енергия е ясно

За икономиите на енергия имаше на скоро тема
Доста потребители бяха убедени, че е много изгодно да не си спират парното и климатиците независимо от това дали са в къщи или не

# 139
За икономиите на енергия имаше на скоро тема
Доста потребители бяха убедени, че е много изгодно да не си спират парното и климатиците независимо от това дали са в къщи или не

Да, което е голям проблем Sad

# 140
  • Sofia
Сещам се за един надпис в тоалетна "Като станем повече, ще видим тогава кои ще са обратните!"  Mr. Green
Та и с мен така.. преди 5години ми се подсмихваха като събирах хартиите в къщи отделно  Mr. Green Радвам се, че много хора вече са със зелено мислене, четейки Ви тук разбирам, че съм доста назад с материала, но наваксвам ..  Peace

# 141
Има много противоречиви мнения за птиците и енергията от вятъра. Доколкото знам в изискванията за Натура има такова да не се правят такива "въртележки" /не знам как се наричат/ в места, където има миграция или местообитания. Тоест засега официално прието е, че тези неща убиват птици.

# 142
# 143
Момичета, браво за темата!
Да ви върна към почистването на дома.
Някой по-горе беше писал за парочистачката, но като че ли не обърнахте внимание. Аз от 5 години я ползвам и чисти прекрасно - подове, плочки, дограма, огледала, електроуреди - всякакви повърхности, които търпят влага. Работи само с вода, без никакви препарати. И е много бързо и лесно , не изисква никакви усилия, търкане и т.н.
Силно я препоръчвам.

# 144
# 145
Много хубава тема, момичета! Поздравления!
Включвам се и аз - почвам да мия чинии и зъби със спиране на водата по време на търкането, ще засягам всички лампи, когато не са необходими, ще изключвам зарядните от контакта, мисля, че ще си взема парочистачка...
За препаратите Фрош не знаех, че са биоразрадими, ще се снабдя с такива.
И да не забравя за нещо, което видях на предишните страници - миенето на подове с оцет във водата - НЕ го правете за мрамор, ще се повреди.

# 146
  • София
Момичета, браво за темата!
Да ви върна към почистването на дома.
Някой по-горе беше писал за парочистачката, но като че ли не обърнахте внимание. Аз от 5 години я ползвам и чисти прекрасно - подове, плочки, дограма, огледала, електроуреди - всякакви повърхности, които търпят влага. Работи само с вода, без никакви препарати. И е много бързо и лесно , не изисква никакви усилия, търкане и т.н.
Силно я препоръчвам.

Аз я ползвам отскоро, та може и още да не съм й свикнала, но хич не е бързо и лесно. Всъщност единствената разлика, която откривам е, че не се ползват препарати и че килимите ми са по- чисти отпреди. Но прозорците, плочките, дограмата, електроуредите- пак си е толкова трудоемко. Все пак радвам се, че няма да ми се налага да купувам разни химии.

# 147
оползотворете найлоновите торбички, които така или иначе са се натрупали у вас:
http://img411.imageshack.us/img411/7764/san1dt5.jpg

# 148
Toва с торбичките е върхът!!

Исках да питам някой купи ли си новият брой на списание "1", което е посветено точно на глобалното затопляне. Доста се зачудих има ли какво ново да ми кажат и ми се досвидяха 5 лв  Embarassed Rolling Eyes Иначе има и книжка със "Зелени идеи" вътре.

# 149
Хубава тема!Поздравеления!
За миенето  на косата-яйце, мед и сок от лимон.Косата придобива  блясък и обем.
Ето тук рецептата,както и много други(на немски оба4е):
http://www.geocities.com/sabrina_cd/naturkosmetik.html

Ето и малко за зелените спасители(цветята).
http://www.margaritta.dir.bg/2004/yan/01rastenia_spasiteli.htm

За премахване на котления камък-оцет.Той служи и за омекотител,оба4е прането мири6е:((

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 00:23 от Omega

Общи условия

Активация на акаунт