"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 590
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 150
Toва с торбичките е върхът!!

Исках да питам някой купи ли си новият брой на списание "1", което е посветено точно на глобалното затопляне. Доста се зачудих има ли какво ново да ми кажат и ми се досвидяха 5 лв  Embarassed Rolling Eyes Иначе има и книжка със "Зелени идеи" вътре.

Мисля, че още в първия постинг на авторката има линк към Зеления жокер на сп.Едно- можеш да си го изтеглиш и да си го четеш на компа.  Peace   Аз още чакам да дойде на работа, че нас ни снабдяват, но си го и свалих де. От книжно тяяло обаче ми е по-добре да чета. Ето още един начин да се пести хартия - да се чете основно от електронни носители. Ама отива хубавата романтика и интимност на книгата... Тва е положението.

# 151
Забравих - споделете за парочистачките - какви, има ли различни модели, как се работи с тях... Само не ме карайте да си купувам от телешопските, че всичко ми изглежда много паянтово там.  ooooh!

# 152
Поздравленияза темата!

Дъщеря ми е гледала предаване за глобалното затопляне и от тогава употито ходи и гаси всички крушки, които светят когато не е нужно.

Всяка година садим дръвчета - вярно, в градината на село, но и това е нещо, нали.  Joy

# 153
  • София
От книжно тяяло обаче ми е по-добре да чета. Ето още един начин да се пести хартия - да се чете основно от електронни носители. Ама отива хубавата романтика и интимност на книгата... Тва е положението.

LaughingИ аз така. Заболява ме главата и ако не мога да си подчертая важните моменти не ме свърта на едно място. Като си спомня само колко хартия съм хабила на работа. Между другото в офиса ни караха, ако печатаме нещо за "неофициални" нужди да използваме гърба на вече използвана веднъж хартия.
А за парочистачката- моята е на Цептер, но не съм сигурна, че си заслужава цената- 500евро. Честно казано сега си мисля, че може би има достатъчно добри и по- евтини варианти.

# 154
А тези чехли от найлонови торбички как точно се изработват, аз съм много добра в ръцете и много пъти съм си мислила да си направя някаква чиния или килимче от найлонови торби, но именно тези възли какви са... има ли някой идея?!

# 155
няма възли. плете се на една кука, ходилото е елипса, като в предната половина се оплита един допълнителен ред, за да стане по-широко. После от ходилото се заплита горната част. ето как се нарязват торбичките: http://www.marloscrochetcorner.com/bag%20cutting%20instructions.html
сандали не съм плела, но съм пробвала други неща, не е сложно, приятно е.

# 156
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
http://www.bgfactor.org/index_.php?ct=9&id=10414

http://www.bgfactor.org/index_.php?ct=35&id=10411

# 157
Искам и аз такива сандали, може и от нещо друго. Или поне някой да ми покаже как става... Аз имам едни с две-три кожички само, такива тип библейски малко.  Иначе в един от броевете на Браваказа от миналата година имаше различни идеи за оползотворяването на пликчетата, например табуретка, беше симпатична.

# 158
deshtovidi, 10х за линка, изтървала съм го  ooooh! Аз пък определено предпочитам електронното четиво пред хартиеното. И пестенето на хартията е само допълнителна екстра  Peace

# 159
  • София
Забравих - споделете за парочистачките - какви, има ли различни модели, как се работи с тях... Само не ме карайте да си купувам от телешопските, че всичко ми изглежда много паянтово там.  ooooh!
Моята е Таурус - испанска май  newsm78. Купувана е преди три години от Технополис за около 80 лв.

# 160
# 161
# 162
Наскоро в едно "зелено" заведение (изключително приятно място!) ми попадна едно специално издание на сп. 1 - ЗЕЛЕН ЖОКЕР. Поздравления за редакцията - много добра работа! Освен разяснения на досъпен език за проблемите на околната среда, изобилства с полезни "зелени" идеи. Изданието в pdf-формат можете да си изтеглите ето от ТУК.

# 163
  • Пловдив
Наскоро в едно "зелено" заведение (изключително приятно място!) .....
казвай му името бързо, такива заведения трябва да се рекламират Simple Smile

# 164
Наскоро в едно "зелено" заведение (изключително приятно място!) .....
казвай му името бързо, такива заведения трябва да се рекламират Simple Smile

Веднага си признавам - Вегетарианска къща. намира се в едно безистенче на бул. Патриарх Евтимий малко след Дънкин Донатс и кафето Гарбо (сега май се казва по друг начин).

Има страхотни неща за хапване и невероятен асортимент чай. Цените са умерени. За това, което предлагат, даже са отлични.

Общи условия

Активация на акаунт