"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 748
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 330
                   Мда, за това бях забравила: и при мама водата от пералнята минава през тоалета, а от съдомиялната - директно в мивката - малко неудобна ситуация, но пък мивката се измива самичка и перфектно от горещата вода  Peace.

# 331
Не си спомням вече, тук беше ли споменавано нещо за препаратите на Дионис, че почти съм решила да си взема нещо тяхно.
Една приятелка еколог направо ме "зарадва" с мнението, че биоразградими продукти просто няма.

# 332
Ауу, тези много ми харесват...приличат на детски Party Подметката шие ли се? Т.е. как се навива сплетената плитка? А какъв е материала? Май някакъв дебел плат...

Предполагам е от стари тениски и се шие.
Ето и килимче от нарязани стари тениски:
http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=416173

# 333
Maktub, ето тук можеш да добиеш представа как са правени.

тити, страхотно се е получило! Вдъхнови ме, ще плета кошница-торба за зеленчуци от торбички Grinning.

# 334
Май темата преминава в друга една от "Хоби" Mr. Green

Никой ли няма да ме посъветва за препаратите на Дионис?

# 335
Абе хора, да вземем да ви дадем всички насъбрани излишни пликчета а? Аз съм много зле с ръцете и то при майка много добра шивачка и баба много добра плетачка. Но така по картинки абсурд да се науча. Ако някой ми покаже може и да се справя с липсата на търпение да ръкотворя... ooooh!

За любителите на Вегетарианския ресторант - за жалост затварят, може би е за известно време, със сигурност се местят в края на месеца, но май не се знае къде. Това информация от една приятелка.

# 336
Кой вегетариански? Vegi home li?

# 337
За препаратите на Дионис- ползвам пастата и съм много доволна. Аз съм алергична към някои препарати, но с тази паста нямам проблеми. Много добре чисти, по-лесно се  маха следващо замърсяване, а и мирише добре.Бих искала да ползвам и други продукти скоро, защото от този съм доволна.

# 338
Вижте какви идеи имат в нашия град.Цитирам статия от местен вестник :

Цитат
уважаеми съграждани, а вече и всички селяни сте свидетели как изглеждат паркове, градини, зелени нивя и оредели горички. На накачулени с дрипи просяци. Жалко, тъжно и безутешно. Милионите торбички, които се развяват из "китното Лудогорие" ще останат тук стотина години, докато се разградят и то, ако престанем веднага да ги употребяваме. С пластмасовите бутилки нещата са още по-трагични. Душата те заболява, като видиш резултатите от поведението на най-разумните същества на планетата, особено в бистрата вода на каскадите и язовирите в Родопите.
Откъде да се започне. Всеки от своята къща, своя квартал, своята махала и своето село.
В тия безумни години на "демокрация", в които никой никому не може нещо да нареди, едва ли областният управител може да издаде заповед за забрана на употребата на найлонови торбички в магазини, складове и пазари. Но всички общински съвети могат да вземат такова решение. Добре обмислено, с преференции за всички търговски обекти, които първи или примерно до три месеца преустановят използването на полиетиленовите опаковки. Предприемачите в областта да поемат задачата присърце и да решат доставката или производството на книжни торби и текстилни чанти за многократна употреба.
Пластмасовите бутилки, които са разпилени по гори и паланки, да бъдат събрани и изгорени, ако не стават за претопяване. А "Екопак" вместо да пълни улици и тротоари с пластмасови кофи, които никой не ползва по предназначение и които една и съща кола събира заедно с другите отпадъци, да стимулира отново търговците. Примерно, разказват, че във Франция не можеш да си купиш минерална вода или някаква друга напитка, ако не върнеш в магазина съответния брой и вид пластмасови бутилки.
По-добре е колите на "Екопак" да минават два пъти на ден по търговските обекти, отколкото да събират или поставят нови контейнери.
Сигурно първата реакция на всички, от които зависи осъществяването на подобно начинание, ще е най-малкото пренебрежителна - в смисъл лесно се дава акъл, ама трудно се прави. Трудно е, но не е невъзможно и най-важното това е единственото решение да запазим природата си чиста.
Сега и в града, и на село, и в гората, и на Пчелина, и до "Вълчите ями", и зад "Габъра", и до каменните кариери към Ушинци, и под скалните пещери край Топчии и Дряновец... навсякъде имам усещането, че живеем на бунището или близо до него.
Могат ли всички общински кметове и всички председатели на общински съвети да се споразумеят по този жизнено важен за всички хора въпрос. Изгответе една наредба от максимум две страници, а не от двеста, така че всички да я проумеят и да я спазват. Измислете стимули, а след това наказания. Нека да включим и децата, за да им оставим на тях и на техните деца чиста и жизнена природна среда.
По програма "Околна среда" на Европейския съюз в България ще влязат един милиард и половина евро. Сигурно може да се разработи и спечели финансиране по някой от проектите за производство на книжни опаковки примерно. Четете, мислете и предлагайте, господа управници! Най-лесно е да кажете - това не може да стане.
Докато от известно време размишлявах по този въпрос и то най-вече заради реакцията на тези, които трябва да предложат решение на проблема, преди няколко дни в една от информационните програми на телевизията изтече информация, че управата на Сан Франциско е взела решение за забрана на употребата на найлонови торбички. Направих справка в атлас, издаден преди три години, в Сан Франциско живеят близо 800 000 души. Щом те могат, защо да не можем ние?

Янка ОБРЕТЕНОВА

И да ви кажа , че като цяло градът ни е доста чист, жените от "Чистотата " по цял ден метат и чистят,садят се цветя и се поддържа.

# 339
bubito, тъкмо вчера се прибрах от Разград в София и щях да кажа колко е чист града и как ме радва Simple Smile Жалко, че не мога както някога, да идвам по-често и да си пълня душата.

# 340
Буквално съжалявам,че чак сега отварям тази тема! HugБлагодаря,че я има!
Аз наскоро си изгорих окото от една капка препарат за печката "Медикс",за щастие ми се размина  без сериозен проблем.Преди няколко дена ходих до друг квартал в нашия град и видях,че имат контейнери за разделно събиране на отпадъци и им завидях.Незнам защо не ги поставят навсякъде,добре ще е да научим и децата си да събират боклука така.Иначе и аз се старая да правя каквото мога-изключвам уредите,спирам водата докато си търкам зъбите,изгарям в камината хартиените отпадъци,а пепелта използвам за тор на цветята,купувам си домашно мляко и сама си го подквасвам,цветна козметика почти не използвам,а що се отнася до миенето на косата-слагам в 200гр шампоан(който не е екологичен де) по 10 капки газ за блясък-това за тези,които си мият косите с жълтък или нещо друго и се оплакват,че нямат блясък.  bouquet

# 341
И аз да се включа и да кажа ,браво  за страхотната тема.Човек може да взема страхотни идеи от вас.Жалко е обаче ,че в нашия град Варна все още няма разделно изхвърлане на отпадаците и хората там имат ужасен навик всичко да изхвърлят от тераси,прозорци без да се съобразяват ,че ти минаваш отдолу Sick-това им е практика.А да не говорим по плажовете каква е мизерия,но искат 3 лева като отидеш на плаж,а там пълно с фасове и какво ли не.Смятам да пиша до общината да помислят да сложат поне кофи за разделно хвърлане.направо ви завиждам, че си имате.
И още един въпрос От къде може да се закупи Фрош(може този въпрос да ви се стори глупав,но не съм в Бг от 9 месеца,а като се върна смятам да изхвърла всички препарати Simple Smileи да я карам екологично.иначе вече пестим водата.Кранчето ни капе и я събираме в кофа,а след това поливаме дърветата навън.
продължавайте в същия дух Peace Heart Eyes newsm

# 342
Фрош има по разни малки магазин4ета за дома6ни потреби.Ли4но аз съм си купувала препарати мин. година от пазара на 4аталджа.Недостатъка е,4е цената им е доста по-висока отколкото ги намирам в Германия.
cveti77,не знам там където си ти дали има индийски орехи за пране.Ако има ти препоръ4вам да си купи6-100% еко.

# 343
Да се включа и аз към хубавата ви темичка. А също така, видях, че по-назад са писали за дионис. Не знам за фрош, но дионис са екологично чисти и вършат идеална работа. Дори за грим мога да ви препоръчам кърпичката, която е 3.90, но изчиства супер и то само с вода. А с малко сапун на ръка се измива и самата кърпичка (ръкавичка по-точно) (е, не знам как е с водоустойчивите спирали, не използвам грим, а когато го правя е рядко, но пък се гримирам без притеснение, че ако се прибера късно ще спя с грима, защото за 1мин изчиствам всичко с вода и лягам свежа Simple Smile )

# 344
  • София
И още един въпрос От къде може да се закупи Фрош(може този въпрос да ви се стори глупав,но не съм в Бг от 9 месеца,а като се върна смятам да изхвърла всички препарати Simple Smile

(в София) във Фантастико има, също и в повечето големи супермаркети.

Общи условия

Активация на акаунт