"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 689
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 225
А гледахте ли по телевизията как изпекоха яйце между два мобилни телефона Shocked?Темата беше за вредата от тях и направиха демонстрация.Доказано е ,че в момент на свързване вредата върху возъка е най-голяма и препоръчват докато си търси сигнала да не седи до ухото.След като виддите,че са ви вдигнали от другата страна-тогава си го сложете на ухото и говорете!
Айде приятен   ден от мен!  bouquet

Аз съм чувала, че още по-вредни са клетките предаватели. Най-лошо било за хората, които живеят в блока, на който има поставена такава клетка, както и за тези в близост, които са по-ниски. Също по спомени, не помня  кой и кога ми го е казал - училище във Франция, на покрива му имало такава клетка и след година-две няколко деца се разболели от левкемия.  Sad

# 226
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=322794 - Реките са замърсени с нитрати и отпадни води
Директива на ЕС изисква да се пречистят

# 227
...Защото си мъкна торбички с картонени кутии и т.н. до офиса, защото там имам контейнер (а при дома ми - не) и всеки път се чудя дали съм идиот
               Идиотите сме двама май  Hug... И аз мъкна - и стъклените бутилки, и пластмасовите кутийки, които остават след кетъринга... Само малко още ме е срам да си прибирам пластмасовите чаши от кафе и да си ги нося вкъщи, но определено се замислям. А не мога да си донеса керамична чаша, щото сме със стотинкова кафемашина и тя задължително си пуска...
                Колкото до контейнерите с боклук, аз правя каквото трябва, за да ми е чиста съвестта, те нека си носят тяхната отговорност. Но подозирам, че си я носят  Peace.

# 228
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=322794 - Реките са замърсени с нитрати и отпадни води
Директива на ЕС изисква да се пречистят

Незнам как става пречистването, но миналата седмица разцъквах разни неща и открих случайно поне двадесетина фирми в Бг, които предлагат подобна техника. Имаше и такива, които предлагат услугата. Но честно казано търсех друго и само отгоре-отгоре позачетох, че напоследък се бях замислила каква вода се оттича от вкъщи - всякакви сапуни, шампоани, прахове, агресивни препарати... Почвам да подменям нещата вкъщи, но става малко бавно...
                Иначе двата споменати залива са наистина ужасни (в статията пише защо), а и всеки потънал кораб усложнява положението многократно. За щастие не се случва честно, де.

# 229
Лелеее,това за френското училище е ужасно Sad!На отсрещния блок има предавател!
Аз съм чувала и за тухлите от ютонг.Били много вредни Sad.Както казва Цеко Сифоня
''Ей,сами ще се унищожим ей!''

# 230
А за разделянето на боклука-благодаря за съветите!Ще се пробвам непременно!

# 231

нашите и трите са еднакви, имат кръгли отвори ако искаш да пуснеш нещо малко но иначе капаците им се вдигат ако искаш да пуснеш нещо по-обемисто
              И аз ги вдигам, като отида с торбичките, и направо ръся вътре. Иначе разделното събиране ми е доста практично (може и да се повтарям), защото битовите ми намаляха драстично. Стъкла досега не съм хвърляла, освен счупени. Бурканите ги раздавам на хора, които правят зимнина (има още такива), а в малките шишенца от лекарства си нося продукти (соли, медец, други) в сауната (от Манинил шишенцата са много сладки)... Събират ми много малко място в раницата, а ми стигат за достатъчно пъти  Peace... Абе намират се начини за употреба  Mr. Green.

# 232
  • София
Мда, нищо чудно аз да съм пропуснала момента с вдигането на капака. Днес ще ги огледам по- добре. Мерси. Laughing

# 233
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Лелеее,това за френското училище е ужасно Sad!На отсрещния блок има предавател!
Аз съм чувала и за тухлите от ютонг.Били много вредни Sad.Както казва Цеко Сифоня
''Ей,сами ще се унищожим ей!''

до колкото знам бетона не пропуска радиация .... а Никол твърди, че и излъчванията от клетките не проникват през бетон ....ох много лаишко обяснение .... ако искате по- научно се разровете  Peace

За Итонга и аз съм го чувала от строителен инженер, но в една от темите за Итонга се включи веднъж човек, който обясни от какво са направени и изглежда, че не е вярно това да са вредни ....

# 234
# 235
Мда, нищо чудно аз да съм пропуснала момента с вдигането на капака. Днес ще ги огледам по- добре.

Миличка, намери ли начин да ги отваряш? Чудя се, защото вчера забелязах контейнерите за които говориш и май наистина са само с дупки - не могат да се отварят  Shocked?

# 236
Мда, нищо чудно аз да съм пропуснала момента с вдигането на капака. Днес ще ги огледам по- добре.

Миличка, намери ли начин да ги отваряш? Чудя се, защото вчера забелязах контейнерите за които говориш и май наистина са само с дупки - не могат да се отварят  Shocked?

да - аз в софия съм виждала май все такива
мечо пълна ти е кутията

# 237
да - аз в софия съм виждала май все такива
мечо пълна ти е кутията
                Абе не са само такива, при нас е с вдигащ се капак, а в Люлин като ходих преди седмица видях най-различни видове и размери - паднах направо  Mr. Green... И ми се стори, че там навсякъде има, пък аз ходя до друг квартал, за да ги хвърлям. Тия, дето са само с дупки ги гледах пред Билла на "България" снощи. Ама голямо разглеждане дръпнах - хората си умряха от смях с мен  hahaha...
               Изчистих си кутията и я измих  Hug.

# 238
  • София

Не, не могат- кръгли са и имат само малък отвор и никакъв капак. Това някаква мярка срещу клошарите ще да е- нали хората се притесняваха, че така само им улесняваме работата по събирането на хартията и празните бутилки. Laughing

# 239
...Това някаква мярка срещу клошарите ще да е- нали хората се притесняваха, че така само им улесняваме работата по събирането на хартията и празните бутилки...
                Само да кажа, че няма нищо лошо в това, че те и досега ни оправяха боклуците и взимаха някакви мизерни суми. Резултата е важен, пък и те са много полезни от тази гледна точка... Мен лично малко ми е жал, че точно на тях трябва да им се вземе и малкото, което изкарват, но това е една друга тема. Идеята ми е, че те вършат нещо смислено и то им се заплаща - в това няма нищо лошо. Който е против е свободен да си събира вкъщи количества и да ходи да ги предава директно на вторични. И на него ще се плати по същия начин.
                Ако някой трябва да ни притеснява, то това са хората, които не искат или са направо против разделното събиране. За някои такива хора понякога си мисля, че са дори срещу събирането като цяло  Joy.

Общи условия

Активация на акаунт