"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 645
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 660
http://www.bbf.biodiversity.bg - това е сайта на който можете да разгледате за торбичките и за допълнителна информация

в www.moew.government.bg - може да разгледате различна информация за екологичните прояви на Министерството за околната среда и водите и градовете които участват за опазване на природата с различни инициативи. В този сайт има много интересна игра за децета на екологична основа и там се учат как да пазят въздуха, водата и т.н.

# 661
Малко в страни от темата, но да ви питам за хубави плътни пердета или щори...да не са метални.. Бамбуковите само ефектни ли са или и засенчват.. а и може би ще е грозно на ПВЦ...  newsm78   Сега се чудим на ПВЦ.то какво да сложим и да има по-топъл уютен вид..текстилни ли що ли...хич ме няма в тая свера. Пък ако може и да са от естествени материали.. Дървени кепенци...  Joy

# 662
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Малко в страни от темата, но да ви питам за хубави плътни пердета или щори...да не са метални.. Бамбуковите само ефектни ли са или и засенчват.. а и може би ще е грозно на ПВЦ...  newsm78   Сега се чудим на ПВЦ.то какво да сложим и да има по-топъл уютен вид..текстилни ли що ли...хич ме няма в тая свера. Пък ако може и да са от естествени материали.. Дървени кепенци...  Joy

аз съм си ушила пердето- щори ... от двете страни на пердето има тръбички , направени от самия плат и връзки пак от плата на пердето, които съм зашила в горния му край ... панделките - връзки са много дебели и мога да повдигам пердето нагоре, като го набера по панделката и после я завържа на някакъв възел...  скоро мисля да пробрам да сложа и едно по средата .... но то няма да е тръба, а ще ушия разни илици или дъпки и на зиг - заг ще нанижа панделката вътре ... ако прозорците са тесни, тези пердето- щори са много удобни, защото можеш както да ги повдигаш, така и да ги дръпваш настрани, когато искаш

# 663
beni_vasi , надявам се да не приключите само с платнените торби. Това би било  най- дребното... И аз ползвам само такива.., макар че вашите са по- красиви Peace

secretgarden , би ли щракнала някоя снимка на пердето, ако ти остане време.. Hug

# 664
Плата на пердето е тежък и плътен, не е ефирен...

# 665
Здравейте, искам да ви кажа какво промених след като открих тази тема, благодарение на вас и вашите идеи   bouquet
Смених си верото с Frosh и като ми свърши праха ще сменя и него. Същото направих и при родителите ми.
"Открих Америка" с употребата на содата за почистване и хич вече няма и да купя разните му там "неабразивни и прочие дрън-дрън" почистващи препарати за какви ли не повърхности.
Прозорците бърша с микрофибърна кърпа и с вода.
Слагам по-малко прах, омекотител, пълня пералнята до максимум и пера на 30 градуса /ако разбира се не е много наложително да увелича/.
За ел-енергията и водата - отдавна се опитвам да не хабя напразно.
Изхвърлям боклука разделно и наложих тази практика и в офиса.
Гледам да намаля използваната козметика и каквото мога да заменя с по-естествени продукти, също и да използвам продукти произведени по-близо до мен /т.е. български/.

Това е засега, продъжавайте все така да мислите зелено и да споделяте идеите си, аз опитвам всеки ден да просветля и хората около мен, но става бааавно тази промяна в начина на мислене.

# 666
Ле-ле ..браво, страхотна си  Hug ...от нашия отбор

Всъщност нашата пералня пере най- икономично откъм вода и ток на 40 и така си я пускам

# 667
  • София
Аз да се оплача, махнаха ни кофите за разделно събиране. ConfusedНе знам защо, имаше ги за три-четири месеца и сега никъде в района не виждам. Rolling Eyes
А и още нещо, вчера попаднах на този сайт и ми стана много тъжно, ако всичко което е написано е истина.... ooooh!
http://bgnature-blacklist.bravehost.com/

# 668
Ле-ле ..браво, страхотна си  Hug ...от нашия отбор

Всъщност нашата пералня пере най- икономично откъм вода и ток на 40 и така си я пускам

Вие сте страхотни   bouquet
Пожелавам си с всеки ден да има все повече зелени човечета, нека добавя и още нещо:
Вече почти не купувам сладкиши а си правя домашно приготвени /назад към маминия тефтер  Grinning/, тъкмо по този начин избягвам и всички боклуци с които ги тъпчат фирмите, така знам какво съм сложила вътре  Sunglasses

# 669
А и още нещо, вчера попаднах на този сайт и ми стана много тъжно, ако всичко което е написано е истина.... ooooh!

Tова директно влиза в подписа ми. Peace

# 670

Tова директно влиза в подписа ми. Peace

Добра идея! Аз примерно съм до тук с купуването на продукти на Пършевица и ще постъпя така с всяка друга компания, за която разбера такова нещо. До сега бях фен на продуктите им...

# 671
Здравей Амарена, при това топло посрещане, няма как да остана само с темата с торбичките. Снощи вече пробвах да пера със сода бикарбонат, но колегите ми казаха, че содата замества по скоро калгона. Иначе дрехите светнаха. Хареса ми и идеята за калиевия перманганат за прозорците - в скоро време ще я изпробвам! Иначе разделното събиране при мен се свежда до изхвърляне на предимно пластмасови бутилки, като преди това съм махнала капачките. А на работа събираме хартията и я предаваме в съответните пунктове, а те ни дават тоалетна хартия в замяна.
Незнам дали се отнася за темата, но вместо сиропи за кашлица от аптеката, правя домашен от ябълки, орехи, лукчета и босилек. Много е ефикасен и винаги действа безотказно.

# 672
http://www.bultoys.com/indexbg.htm

Още един сайт за дървени играчки и други неща от България

# 673
  • София
http://www.spetrov.com/think-about-the-water
Много ме натъжи това писмо Sad

# 674
Незнам дали се отнася за темата, но вместо сиропи за кашлица от аптеката, правя домашен от ябълки, орехи, лукчета и босилек. Много е ефикасен и винаги действа безотказно.

А дали би споделила рецептата с нас.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт