"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 827
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 825
Изчетох книжката "Зелен офис" има доста интересни неща, по-късно ще препиша някои, които са лесно изпълними.
От нея разбрах, че вече със сигурност в МЕТРО има място, където могат да се изхвърлят старите батерии.

# 826
  • Варна
Цитат
[природата не си мислете, че я замарсяваме само като хвърляме отпадаци, замърсяваме я също като използваме парфюми, дезедоранти и др. колите също я замърсяват. /quote]

Един германец подари на мъжа ми дезодорант, който не е под налягане, а с помпичка (като пръскачка за градината). Помпиш, помпиш и после се пръскаш Simple Smile

# 827
www.gudevica.org - лятна еко академия за деца- Вече работи. Има и клипче.

# 828
Да,иска оба4е регистрация.
Ина4е Родопите в тази си 4аст са невероятни.Има доста"святи" места-сели6та на древните траки.

# 829
Страхотна тема Simple Smile Втори ден седя залепена да я изчета цялата
А някои от вас да е ползвал органична козметика и да знае къде в България се продава такава?

# 830
# 831
Вижте на какво попаднах преди време,ужасно ми хареса,но цената със сигурност ще е астрономическа.Във всеки случай е много интересно:
www.wonderplants.it

# 832
Вижте на какво попаднах...
                   Дали може някой да попреведе, че не знам нито един от двата езика  ooooh!...
                   Амарена  Heart Eyes, статията, която беше дала е много добра   bouquet. Заради тези принципи, преди да изхвърля нещо разделно (пък и изобщо), се опитвам да го използвам поне още веднъж, доколкото мога. Вече си нося не само чантички в магазина, но кутийка за маслини - така не се налага да ми опаковат поне маслините. От битовите - къпя се с утайка от кафе вече не знам колко време, а също и я ползвам за цветята. Черупки от яйца - за цветята. Животински остатъци - кокали или рибешки неща отиват за котки/кучета. Бирените бутилки ги връщам в магазина, или ги нося в порвинцията - много хора си правят сокове в тях.
                   Все още ми стои нерешен въпроса как/откъде да взимам кисело и прясно мляко, яйца (взимам картонените кутии вместо наилонови пликчета или пластмасови кутийки) и т.н.т... Опитвам се да купувам зеленчуците от пазара, вместо замразени...
                   В това е истината - да употребяваме само нещата без които не можем, а не после да ги рециклираме  Peace.
                   Иначе виждам все повече рециклирани неща по магазините: последно се изненадях приятно от разнообразието тоалетна хартия 'Zewa'. Всичката беше рециклирана  Peace.
                    И в заключение, за кураж на всички ще кажа, че вече рядко ме гледат странно като си извадя чантички от дамската чанта. Все повече хора забелязвам, че уважават и се възхищават на това   bouquet.

Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 14:57 от Четвъртото зад ъгъла

# 833
Страхотна тема Simple Smile Втори ден седя залепена да я изчета цялата
А някои от вас да е ползвал органична козметика и да знае къде в България се продава такава?

аз ползвам такава за мен и за децата...даже днес полу4их 2 нови крема които бях поръчала по интернет/кремовете са на СПЕЦИЯ -органик/много ги хвалят ,не са никак евтини ,сега ще ги видя. но за съжаление и аз незнам за бг как стои въпроса ...и аз много бих искала да знам дали предлагат там еко козметика.

# 834

аз ползвам такава за мен и за децата...даже днес полу4их 2 нови крема които бях поръчала по интернет/кремовете са на СПЕЦИЯ -органик/много ги хвалят ,не са никак евтини ,сега ще ги видя. но за съжаление и аз незнам за бг как стои въпроса ...и аз много бих искала да знам дали предлагат там еко козметика.
[/quote]

На мен ми носят приятели които живеят в щатите, там са луди на тази тема. Но никак не е удобно,а сайтовете нямат доставки до европа за съжаление. А нещата са много качествени Simple Smile

# 835
 сайта от който аз поръчвам органик козметика мисля 4е имат за цял свят поръчки....друг е въпроса  колко е изгодно,но ето поразгледайте-   www.SoOrganic.com   (сайта ще е полезен за тези които разбират английски)

# 836
Има и българска био козметика http://ecomaatshop.com/bg/index.php
Има смесици от различни масла, които се ползват вместо бяла козметика. А розовата вода пък е направо опияняваща, няма нищо общо с розовата вода, която съм си купувала от аптеката. Аз ги ползвам от няколко месеца и съм много доволна.

# 837
  • София
  Органична българска козметика

http://mlm.daflorn.com/Mariahs-face-organic-cosmetics.category

- Продуктите са изцяло български, като само някои от компонентите, които не се произвеждат в България са вносни. Лактобацилус булгарикус е най-големият по размер лактобацил и вирее само в България и най-северните части на Гърция. Затова и нашият продукт е изцяло български. Единствено някой от невиреещите плодове (Папая) или от билковите екстракти, като Жен Шена и Алое Верата се внасят от най-добрите места където вирее съответния продукт. Всички съставки на продуктите ни са от екологично чисти райони, за да бъдат максимално полезни и пълноценни. Постарали сме си всичко да съответства не само на световните стандарти за добра производствена практика, но и да бъде максимално натурално, като например опаковките, които са направени от естествени материали, които не влияят негативно на качествето на продукта: пластмасата която се използва е специален вид пластмаса за хранителната промишленост, която се внася от Испания, металните кутии са изработени от алуминии, който е безвреден за организма и са покрити със специален биологичен лак внос от Германия, който не позволява на външните условия да взаимодействат с продукта, хартиените опаковки са произведени от рециклирана хартия и т.н.

- Кремове за лице (дневен и нощен) съдържат 41 билки, 21 амино киселини, ДНК фрагменти на Лактобацилус Булгарикус и розова вода. Изцяло натурални кремовете са подходящи за всеки тип кожа, а при раздразнената и склонна към инфекции кожа има изключитлно благоприятно действие тък като облекчават инфекциите и действат като бързо заздравители благодарение на ДНК фрагментите на Лактобацилус булгарикус

"Най-добрата храна за един народ, е тази която се ражда в земите му!" Проф. д-р Никола Александров

# 838

Тези не са биологични. Преди време им писах мейл със запитване какви сертификати за био произход притежават, но така и не ми отговориха. Когато обаче им писах мейл с въпроса как мога да си ги поръчам, веднага получих отговор. Ако, както твърдят, са биологични, то поне трябва да си покажат сертификата.

# 839
...Ако, както твърдят, са биологични, то поне трябва да си покажат сертификата...
                 Напълно възможно е да нямат все още сертификат, но това не значи, че не са такива. Просто не могат да ти докажат към момента.

Общи условия

Активация на акаунт