МБАЛ Надежда - тема 25

• 48 027
  • 841
  •   1
Отговори
# 225
Така, обадили сте се вече виждам в центъра, но се включвам с пресен опит, родих на 22.11.2024. След като родих ме настаниха в двойна стая, при деугата родилка раждането се беше проточило и аз първата нощ бях сама, обаче на сутринта ме помолиха да се преместя, защото имало болна родилка, и искаха да я изолират да е сама в стая, настаниха ме в тройна с други две жени, та не са само двойно настаняване стаите, като вътре в тази тройната, е едната вип стая, буквално, за да идеш във вип стаята, влизаш през нашата, като го видях това се радвам, че не съм платила за самостоятелно настаняване, не знам другите стаи как са, но лично на мен това не ми допадна. Отделно, както вече са ви казали, невъзможно е да запазиш предварително стая, ако настъпи спонтанно раждане, можеш да попиташ на място евентуално, но никой не може да ти я резервира, плюс това понякога има и застъпване и трябва да изчакваш стаята да се освободи.

# 226
  • София
Аз бях в самостоятелна стая без право на придружител октомври месец (тогава беше 900лв). Тя е на втори етаж, където е и неонатологията с бебчетата, точно до трапезарията, където са свижданията всеки ден, доста беше удобна.

Единственото тъпо е, че реално плащаш два пъти за стая по този начин, веднъж в пакета раждане, и втори за самостоятелната. Аз не съжалявам де, беше ми спокойно сама а бебчето ❤ Хубави моменти бяха 🙂

# 227
Леле и от октомври до сега от 900 е станало 1200-1300.

# 228
  • София
Благодаря Ви за отговорите Simple Smile

Четох, че имало стерилизатор, може ли свободно да се ползва, или има някакво ограничение?

Идеята ми е да си нося помпа за кърма, ако потрябва. Въпросът е дали има къде да се стерилизира, или ще е много сложно?

Мислех си да се взема и два биберона (залъгалка) за всеки случай, ако ми потрябват. Но пак стои проблемът със стерилизирането.

А вътре с какво позволяват да се ходи - пантофи, джапанки, кроксове или нещо друго бихте препоръчали?

# 229
  • София
Има стерилизатор в трапезарията - Филипс, старичък е, но ще ти свърши работа.

Аз си шляпах с чехли из етажа 🙂

# 230
Благодаря Ви за отговорите Simple Smile

Четох, че имало стерилизатор, може ли свободно да се ползва, или има някакво ограничение?

Идеята ми е да си нося помпа за кърма, ако потрябва. Въпросът е дали има къде да се стерилизира, или ще е много сложно?

Мислех си да се взема и два биберона (залъгалка) за всеки случай, ако ми потрябват. Но пак стои проблемът със стерилизирането.

А вътре с какво позволяват да се ходи - пантофи, джапанки, кроксове или нещо друго бихте препоръчали?

Има стерилизатор в столовата. Можеш да го използваш по всяко време. Помпа за кърма дават, но от нея не можеш да храниш бебчето, тя е само за стимулация. Можеш да си вземеш биберон, но там дават. Моята бебона веднъж ми я докараха с биба в устата, което е малко странно, туй като не са ме питали. Вътре можеш да ходиш с каквото пожелаеш. Аз си носих джапанки, но беше май месец, за да се къпя и да ходя с тях.

# 231
Здравейте, момичета. Аз имам питане относно секциото. Четох, че бащата е на етажа и може да види бебето. Но как става това? Заявявам, че бащата ще е там и те му се обаждат, когато започне операцията ли? И само бебето ли може да види или и майка? Ще се радвам, ако някоя скоро раждала, ми даде яснота. Благодаря ❤️

# 232
Както вече са казали стерилизаторът може да се ползва свободно, помпата няма нужда да я стерилизираш след всяко ползване, може и да не се наложи да ползваш помпа. Залъгалки дават и там, ако имаш съображения си вземи свои, въпреки че бебетата спят през цялото време, аз почнах да ползвам залъгалка вкъщи след време.
Ходих си навсякъде с гумени чехли, дават ти нощница и халат.
Относно секциото, приемат те предния ден, на самата операция не се позволява никой да присъства. Доколкото знам викат таткото след като приключи операцията.

# 233
  • София
Здравейте, момичета. Аз имам питане относно секциото. Четох, че бащата е на етажа и може да види бебето. Но как става това? Заявявам, че бащата ще е там и те му се обаждат, когато започне операцията ли? И само бебето ли може да види или и майка? Ще се радвам, ако някоя скоро раждала, ми даде яснота. Благодаря ❤️
Раждах секцио преди 2 години, но не вярвам да има промяна - значи след като се разбере ориентировъчно за колко часа е планирано секциото бащата чака на първия етаж и предполагам санитар го качва на етажа с операционната, ние се видяхме преди операцията, доведаха го в една малка стаичка, където ме бяха закарали, правиха ми проби за антибиотици, мисля и абоката сложиха тогава.
След като влазох в операционната той остана да чака отвън на някакво диванче, като извадиха бебчо ми го показаха след като го бяха повили, после го изнесоха да го види таткото и са го закарали в неонатологията, след като ме зашиха ме извадиха с леглото и също се видяхме за малко преди да ме закарат в реанимация.
Това е в общи линии - леко раждане пожелавам!

# 234
Раждах секцио преди 2 години, но не вярвам да има промяна - значи след като се разбере ориентировъчно за колко часа е планирано секциото бащата чака на първия етаж и предполагам санитар го качва на етажа с операционната, ние се видяхме преди операцията, доведаха го в една малка стаичка, където ме бяха закарали, правиха ми проби за антибиотици, мисля и абоката сложиха тогава.
След като влазох в операционната той остана да чака отвън на някакво диванче, като извадиха бебчо ми го показаха след като го бяха повили, после го изнесоха да го види таткото и са го закарали в неонатологията, след като ме зашиха ме извадиха с леглото и също се видяхме за малко преди да ме закарат в реанимация.
Това е в общи линии - леко раждане пожелавам!

Благодаря много ❤️

# 235
  • София
Потвърждавам, че и сега точно така се случват нещата. 🙂

# 236
Здравейте,
Много се колебая дали да раждам в Токуда или в надежда. Засега нямам индикации за секцио, имам едно ест. раждане в Шейново. Следя се при АГ Кото не изражда. В надежда правих всички ФМ и сега се замислям дали да не раждам там. Отначало я отписах защото няма избор на екип, а ми се искаше да се запозная с лекаря поне 3-4 пъти да се видим. Като цяло имали лоши отзиви за някой доктор, който може да се падне при раждане? Как е организацията за самото раждане, изписването, грижите? Интересно ли е дали ако не познавам лекаря ще има по-дръпнато отношение.

# 237
При естествено раждане работата я върши акушерката. Лекаря няма да има по-дръпнато отношение в никакъв случай. В тези болници има толкова много пациенти, че дори да ви е виждал няма гаранция, че ще ви е запомнил.

# 238
Може да изберете акушерка. Тогава ще познавате човекът, който ще е с вас и няма да рискувате да попаднете на лекар, който да не Ви допадне като отношение. Леко раждане.

Здравейте,
Много се колебая дали да раждам в Токуда или в надежда. Засега нямам индикации за секцио, имам едно ест. раждане в Шейново. Следя се при АГ Кото не изражда. В надежда правих всички ФМ и сега се замислям дали да не раждам там. Отначало я отписах защото няма избор на екип, а ми се искаше да се запозная с лекаря поне 3-4 пъти да се видим. Като цяло имали лоши отзиви за някой доктор, който може да се падне при раждане? Как е организацията за самото раждане, изписването, грижите? Интересно ли е дали ако не познавам лекаря ще има по-дръпнато отношение.

# 239
Тео123, за избор на акушерка нали се заплаща допълнително към 900лв? Или не съм разбрала нещо аз?

quote author=Тео123 link=topic=1699984.msg49205346#msg49205346 date=1737728070]
Може да изберете акушерка. Тогава ще познавате човекът, който ще е с вас и няма да рискувате да попаднете на лекар, който да не Ви допадне като отношение. Леко раждане.

Здравейте,
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт