Кандидатстудентски изпит - Медицина

• 781
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! След като завърша средното си образование ще кандидатствам Медицина в МУ-Пловдив. Обаче, чувам, че на кандидатстудентските изпити, по биология и химия, повечето (80%) от задачите са били от сборниците на самия университет. Интересуваме това дали е вярно, понеже съм купувала доста помагала, справочници, сборници на всякакви издателства, но не и на самия университет…

# 1
  • Варна
Здравейте! След като завърша средното си образование ще кандидатствам Медицина в МУ-Пловдив. Обаче, чувам, че на кандидатстудентските изпити, по биология и химия, повечето (80%) от задачите са били от сборниците на самия университет. Интересуваме това дали е вярно, понеже съм купувала доста помагала, справочници, сборници на всякакви издателства, но не и на самия университет…

Здравей,

За МУ-Пловдив не мога да кажа нищо, но съм перфектно запознат с МУ-Варна, където не 80%, а 100% от задачите и темите са от техните сборници, които продават и преиздават от време на време. Предполагам, че вероятно е подобно и в МУ-Пловдив и това, което си чула е вярно и дори може би и там не 80%, а 100% от задачите са от сборниците.

Успех!

# 2
Здравей! За всички университети е от сборниците!!! Задължително ги прегледай. Успех!

# 3
  • Варненска клюкарка
Не просто да ги прегледа а системната и подготовка трябва да е по тях.
За Варна вече са ти казали -100% от изпитите са по сборниците и кандидатстващите които са ги минали по няколко пъти дори могат да назоват номера на задачата по химия която се е паднала. За София с много малки отклонения,  изпитите са почти 100% по сборниците на МУ София. Вероятно и за Пловдев да е  така, при това в Пловдив нямат предварителни изпити, направо на редовен,  каквото направиш от раз, това ще е резултата с който ще се състезаваш с останалите кандидатстващи в МУ Пловдив. Поне последните 3-4 години е така.
Само тези 3 МУ  издават сборници, но това е много по удобно от просто списъци с купища учебна литература както е при другите - такова нещо  няма изчитане, камо ли научаване.

Общи условия

Активация на акаунт