Въпрос - Ваксинация/ Спешно

• 294
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
Обмислям да взема още една принцеса от породата чихуахуа и се спрях на обява от частно лице, не развъдник.
Кученцето е на 50 дни, но още не са му поставени ваксини..
Въпроса ми е дали би било проблем и има ли опасност за него или моето кученце което е на 6 години, ваксинирано и обезпаразитявано редовно.
Притеснявам се докато му бъдат посавени първите 3 ваксини, дали биха могли да съжителстват заедно, тъй като нямам възможност да ги разделя през този период?
Имам няколко дни да реша дали да го взема и за това, бих била много благодарна, ако някой по-компетентен от мен ми даде съвет.
Благодаря предварително!

# 1
Това е лоша идея по много причини. Първо - толкова малко кученце не бива да се отделя от майка му. Майката е тази, която учи кученцата на социализация и никой уважаващ себе си развъдник няма да ви даде да вземе кученце преди то да е навършило поне 3 месеца. Второ - взимате кученце от непознат човек, без да знаете нищо за него. Много такива се правят на тарикати и изкарват пари на гърба на животинките. Аз не бих подхранвала такъв бизнес. Такива животинки раждат докато могат и след това се отръвават от тях, а и често са гледани в ужасни условия. Трето - това са много крехки кученца, шанса да се роди здраво поколение от родители избрани на случаен принцип е малък. Грижите за болно куче след това ще надвърлят цената на кученце взето от развъдник. Там поне на родителите се правят излседвания и се изключват генетични заболявания. Виждала съм чихи с хидроцефалия и хич не е красива гледка. Уверете се, че взимате здраво кученце за ваше и негово добро. Иначе на снимки всички са много сладички.
Четвърто - за всяко неваксинирано кученце контакта с други кучета е опасен. Не случайно преди третата ваксина не се препоръчват разходки и контакт с други животни. Вашето може и да е ваксинирано и обезпаразитено, но не значи, че не може да е носител.

# 2
Да, опасно е.
Ваксините на вашето куче го предпазват от множество болести, но то все още може да е носител на тях. Парворироза, гиардия, всички тези се разнасят с обувки, лапи, козина.

# 3
  • ☀️София / London🌂
никога ама никога не бих взела куче от частно лице
един Бог знае какво е смесил и размножил, колко генетично обременено е това животно и дали няма да се разболее и аз да плащам само сметките и да го гледам как се мъчи.
Защо подкрепяте домашното размножаване на породоподбни не разбирам, малко ли са бездомните по улиците , че ви се струва добра идея да насърчавате такива хора да произвеждат още и още кученца всяка година.
Очедно човека размножава и не знае какво прави, кученце толкова малко и без ваксини гледа да се отърве от него възможно най-скоро без да се интересува какъв ще е живота му и дали ще оцелее.
Помислете добре, прочетете и мненията на другите преди мен. Просто не се прави така.
Не пълнете гушите не печалбари , които си изкарват парите по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт