БЦЖ ваксина въпроси

• 1 396
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, пиша по повод  реваксинацията на БЦЖ , която се слага на 7 год.  Дъщеря ми е на 9 години вече поради стечение на обстоятелствата пропуснахме ваксината на 7 години. Другите ваксини ги има . Тази година тя е в 3 клас и личната ми лекарка каза че ще ми пусне талон номер 5 и 6 за училище, когато направим манту и следователно ако е отрицателно ваксина БЦЖ. Направихме манту което се надявах да е положително , но не отрицателно е .  Личната лекарка ни извика за ваксината , но малката преди една седмица леко боледува и днес отидох уж да ни слагат ваксина но аз я отказах под предтекст че я дразни гърлото въпреки че аз не съм убедена че трябва да се слага тази ваксина. И личната каза че вече нямам друг шанс да я бия , което ме стресна каза че ако искам трябва да ходя в тубдиспансера, и сега просто незнам може би направих грешка ..Наистина ли вече не може да се направи манту и ваксина пак при личната или тя ме отряза .

# 1
Тези талони нямат връзка с Мантуто. Ние отказахме Манту, една ваксинация е достатъчна. Щом има поствено БЦЖ и другите ваксини за възрастта, детето се води напълно ваксинирано. Няма право да ви откаже издаването.
Отидете пак при педиатъра и ако ви откаже, поискайте писмен отказ.

# 2
  • София
На сина ми точно в тубдиспансера я биха. Не виждам проблем да е там, само трябва да се запази час предварително.
От тази година в училището му (а педиатърът спомена, че и за други училища е трябвало) искат не просто да пише, че е напълно ваксиниран, а И да има списък от педиатъра с изброени всички бити ваксини и датите, на които са бити.

# 3
От тази година ли? Ами, че ние всяка година носим такъв списък в училище. Simple Smile
"Здравно-профилактична карта" се нарича.

# 4
  • София
Здравно-проф. карта има всяка година. От тази година специално казаха, че искат в нея да пише не само, че има всички ваксини по календар, а да бъдат изброени заедно с датите, на които са бити.

# 5
  • София
На мен винаги така са ми ги искали - от поне 10 г, ваксина с дата.
Иначе ваксините в училище не би трябвало да са задължителни, но ги искат

# 6
В детската градина освен дата на ваксините, искаха и партидния номер на всяка ваксина. Гледаха обаче само задължителните ваксини. Дъщеря ми нямаше Мантуто на 7 месеца, но си се водеше ваксинирана с БЦЖ и не е имало някакъв проблем за приема (в обикновена държавна градина).

В училище сестрата чистосърдечно си призна, че бележките са формалност за училищната документация, защото образованието е задължително по закон и със или без ваксини, със или без бележка, никой няма да детето да го посещава.

silviadimova, вземи си бележка, за да не бавиш отчетите на сестрата, а ако решите, Мантуто можете да го направите, когато ви е удобно.

# 7
Здравно-проф. карта има всяка година. От тази година специално казаха, че искат в нея да пише не само, че има всички ваксини по календар, а да бъдат изброени заедно с датите, на които са бити.
Да, де. Винаги са били изброени по дата. Странно са ви попълвали вашата.

# 8
  • София
Здравейте, използвам темата да попитам с какво да облекча болката след ваксина? Сложиха я вчера, почти веднага се наду и почервеня, на допир мястото е топло. Детето е добре, не е имала температура или друг дискомфорт, освен постоянната болка. Слагаме студени компреси, ама не работят.

Чудех се дали е удачно да сложа куул пач лепенка? Или доза нурофен? Знам, че ще отшуми реакцията, не е драматична, но пък и неспиращата болка не е приятна, особено ако има вариант да се облекчи.

Общи условия

Активация на акаунт