А сега накъде?

• 2 109
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Според мен групата на Рей Пийт е строго насочена към друго - естрогенова доминантност и проблеми с щитовидната.

По скоро група "Хронични заболявания и причини" е по-подходяща за този случай.

# 16
  • София
Бих казала, че е доста по-сложно от само щитовидна + естроген. 🤗
Пишат хора с паник атаки, с метаболитен синдром, диабет, депресия….
Факт е, че там намерих отговори на част от проблемите на дъщеря ми и нещата за навързани…

# 17
Там съм от създаването на групата. Радвам се, че на вас е помогнала. Явно аз се обърквам в разнопосочните съвети и това, че за всичко се обвинява щитовидната. Но то все пак си е група - сбор от мнения на хора.
Метаболитен синдром и диабет - лично аз там не съм видяла работещ съвет.  Оправяне на черва, чистене на черен дроб, вадене на тежки метали, регулиране на хормони - това 18 години го играя с  далеч по-запознати лекари, добавки по-добри от моркови, тудка и глицин. Рей Пит е само чат от клиничен нутриционизъм - др. Тошков и Детоксцентър, др. Мария Савчева, др. Недялкова, др. Ваканска, др. Куртева, Симона Вълева и другите сега изгряващи нутриционисти - биха били много по насочено полезни от фейсбук група. Реално гурпата прехвърля и открива това, което тези лекари практикуват от над десетилетие и все пак са лекари.

# 18
  • София
Да, безкрайно море от информация и мнения е. ❤
На мен ми помогна да разбера, че имам нужда от тясно специализиран съвет и комплексен подход. Няма да тръгна сама да експериментирам с лекарства и добавки.
Наистина в групата четат и участват лекари с по-друг поглед върху тялото и процесите и поне за мен беше ценно да чуя мнение различно от мейнстрийма-а. В кабинета на психиатъра освен моралната подкрепа, която е важна, разбира се, общо взето сме на подхода - да пробваме туй, да пробваме онуй, пък да се надяваме, че нещо ще проработи. Което си е баш експериментиране.
За себе си (и детето си) директно се насочих към един от нутриционистите в тази група.

Но да не hi-jackвам темата 😁

Факт е, че за децата аутисти в ранна детска възраст сякаш по има специализирана помощ. За поотрасналите - родителите се лутат, а медицинската общност няма идея какво да прави.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 22:18 от mamanaYana

Общи условия

Активация на акаунт