Проблем със заложна къща

• 1 318
  • 5
  •   1
Отговори
Наскоро заложих телефон. Но изтървах срока за плащане на лихви. И са го изкарали за продажба. И са го запазили. Сега исках да си платя лихвите и след някой друг ден да си го откупя. Но от заложната къща ми отговориха, че нямало да е редно към клиента, който го е запазил. Та въпроса ми е, макар със закъснение искам да си взема моя стока, не може. Имат ли право?

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 10:19 от Tatti

# 1
Попитай в Комисията за защита на потребителите да ти съдействат.

# 2
Какво пише в договора ви?
Ако не платите в срок, какво се случва?

# 3
Разбира се, че имат право. Щом си изтървала сроковете, телефонът вече не е твой. Доколкото разбирам, ти си нямала пари да го откупиш, мислила си и ти да го запазиш с капаро и след време да го купиш. Пробвай да отидеш с цялата необходима сума, може да ти го продадат или провери в края на срока за запазване дали клиентът го е взел.

# 4
Мисля че беше 40 дена законовия срок, когато се сменя собствеността на заложената вещ. Обикновенно падежа е за месец, според програмата може да е точно 30 дни независимо от разликите в дните по месеци, след това и преди да бъде ,,изгорена" веща, трябва да получите уведомление, по тел. или друг начин. Ако не сте получили такова, нямат право да я продават.

# 5
Има ли ценни неща в телефона? Ако си му върнала фабрични настройки,да не ти пука. Вземи нов

Общи условия

Активация на акаунт