Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 675
  • 829
  •   1
Отговори
# 255
Много често от продължителна употреба на какво ли не, дето си навираме долу, се получава сухота и раздразнена лигавица и това много ясно си проличава при секс...Иска се време, търпение, а при много силен дискомфорт може да се слага нещо с безобиден състав, за овлажняване. Гинофит го има в 2 варианта - гел с млечна киселина и гел за вагинална сухота, да се внимава като се купува, че и в аптеката често не знаят, че има разлика. Друго, което наскоро забелязах и ме впечатли - https://galen.bg/aktsii/2025-yanuari/eva-intima

# 256
Тези продукти на Ева ги забелязах още миналата година, бяха ми изписали техен алкализиращ продукт, когато имах ЦВ.
Много са интересни, но аз лично съм свръхчувствителна и просто ме е страх да пробвам нови неща.
Ако има някоя дама, която е тествала нещо - ще се радвам да сподели.

# 257
Майка ми тества едно от нещата, само да видя кое беше - тя естествено отдавна е в менопауза, но има дискомфорт и парене след пишкане, от години е така. Казва, че е доволна. Ще пиша допълнително кое беше мазилото на Ева.
Ето редактирам се: https://galen.bg/eva-intima-medival-krem-gel-50ml

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 15:25 от Café del Mar

# 258
Дами, а какъв продукт за интимна грижа ползвате при гъби/без гъби? Имате ли препоръки?

# 259
Дами, а какъв продукт за интимна грижа ползвате при гъби/без гъби? Имате ли препоръки?
Чиста водица, да ти е мирна главица. Надали повече ще използвам какъвто и да е измивен гел, сапун и т.н. Само проблеми докарват, а при гъбички хептен ще омажат положението.

# 260
И аз съм на тоя принцип и смятам, че правят повече бели, ама викам да не би аз нещо..

# 261
Е, аз съм в другия отбор. Ужасно ми е да се мия само с вода, имам чувството, че съм нечиста и мириша. Особено с моя цикъл по 10 дни и както имам хиперхидроза и се потя като прасе (и там включително).
Ползвам си 2 интимни душ гела от години и почти не сменям:

- Себамед с ph 3,8
- Лактацид антибактериалния - пак с ниско ph

От Италия преди си купувах един прекрасен на Видермина, тук обаче не го внасят. С киселинно ph, със сиво е на опаковката.
Дай Боже да отида на ексурзия в Италия догодина, ще се заредя със сигурност.

# 262
Идеята е ако се ползва измивен продукт, обезателно да е с подходяща киселинност, Мила е писала. Това е, което нарушава средата долу - да има измивен елемент и да има парфюм, а реално никаква млечна киселина.

# 263
Абсолютно си права, лошото е, че дори и тези имат някакъв лек аромат.
Със сигурност Гинофит имат такъв без парфюм, но честно казано не знам дали съм го ползвала някога. Върти ми се нещо, че може и да съм, но преди поне 10-ина години се поспрях да тествам. Изключение само като отида в Италия, но последният път не уцелих, взех половин литър някакъв интимен душ гел, който не ми понесе.
Та експерименти не правя много-много вече. Иначе - задължително нещо с ниско ph и без разните там най-дразнещи съставки (парабени и т.н.).

# 264
Абсолютно си права, лошото е, че дори и тези имат някакъв лек аромат.
Със сигурност Гинофит имат такъв без парфюм, но честно казано не знам дали съм го ползвала някога. Върти ми се нещо, че може и да съм, но преди поне 10-ина години се поспрях да тествам. Изключение само като отида в Италия, но последният път не уцелих, взех половин литър някакъв интимен душ гел, който не ми понесе.
Та експерименти не правя много-много вече. Иначе - задължително нещо с ниско ph и без разните там най-дразнещи съставки (парабени и т.н.).
Аз сега си редувам гинексид и гинофит, доволна съм. 😀

# 265
Здравейте, момичета!
Честито Рождество Христово! Желая здраве и благоденствие на всички!

Аз съм нова в групата. Отчаянието ме доведе.
Имам огромен проблем с гъбичките и не мога да се оправя от години. А се лекувам всеки месец буквално. Продължителните и явно неадекватни/неефективни лечения ме докараха и до липса на лактобацили+вагиноза. Лекувам вагиноза, след това кандида албиканс, след това слагам лактобацили. Ефект нулев. На следващия месец отново съм в същото положение. Използвала съм всички препарати, развила съм голяма резистентност, дори ходих до Германия да си внеса ваксини Гинатрен, за да си увелича шанса от “завъждане” на лактобацили, но все още положението е зле.
Лекувам се в Надежда София. Но втори лекар вече ми казва, че не знае какво да прави с мен вече. Единственият останал вариант е да ме приемат и да ми влеят противогъбичен препарат венозно. Но като нямам лактобацили и съм с вагиноза, това било обезсмисляло малко нещата.
Мисля, че се въртя в кръг. Като лекувам нещо, убивам лактобацилите, които може и да са се появили след Лактажин/Гинофлор и т.н. Липсата им води до “прекрасна” среда за кандидоза и вагиноза. Не знам вече какво да правя.
 Моля, дайте ми препоръка кого да търся или откъде да започна наново. Споменавате д-р Рачева. Това Кристина Рачева в Евродерма ли е?

# 266
Д-р Рачева преглежда и в Евродерма, и в Кожно-венерическия център към 29 ДКЦ.
Изследвала ли си се за ППБ? Ходила ли си на ендокринолог за консултация?
Споменавам ти само 2 от възможните причини за рецидивиращи инфекции, а такива има още 1 тон.
Подходът при такива инфекции е многопластов и според мен изобщо не е в компетенцията на АГ от репродуктивна болница.
Още на първи прочит мога да кажа как поне при мен Лактажин не дава никакъв резултат. За да завъдя и да поддържам нормално ниво на лактобацили ползвам Гинофилус от години и то почти всеки месец, защото пък пия много АБ, които ми прецакват средата. Но предпочитам това, отколкото инфекции до безкрай.
А за гъбите специално - правя сериозна профилактика - Дифлукани по схема.
И на мен са ми казвали, че не са имали пациентка като мен, хахаха, ако печелех по 100 лв. всеки път като го чуя, досега да съм милионерка. Но истината е, че няма начин тези неща да не се контролират. Не казвам, че край, никога повече няма да имаш проблеми, но веднъж в годината или на 2 години, или на 3 не е нещо необичайно.
Аз лично вече имам сериозни познания кое при мен действа и кое не, кое обостря, кое е риск, кое мога да ползвам за превенция, тъй че наполовина ме лекуват, наполовина се самолекувам.

# 267
Сподели как и с какво са те лекували досега? И какво са ти изследвали? За всеки проблем в тялото има причина - просто трябва да се открие.

# 268
В продължение на последните мнения, след 4-годишна битка с гъбички, за себе си се убедих, че единствен източник за тях беше огромният стрес, на който бях подложена в работната си среда. Нямаше лек, който не съм ползвала, у нас, Европа или Америка..както и лекар, за когото чуех и който не изпитах лично. Когато отстраних източника, всичко се излекува на следващия месец. Разбира се битката за лактобацилите след толкова години химия продължава дълго.
Споделям обратна връзка за споменати скоро продукти на Ellen, взех си интимния им пробиотичен гел /пяна е всъщност/ и такова гелче, отлични са ми впечатленията след 2-3 седмици употреба за сега.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030026773

# 269
О, да. Стрес. Абсолютно съм съгласна.
Последните пъти, когато съм получавала вагинални гъби със сигурност това беше една от основните причини, за последният път съм абсолютно сигурна, а и лекарката ми го каза като разбра какви неща ми се случват (бях с други сериозни здравословни проблеми).
Тъй че дори и да не ядете сладко, бяло брашно, да носите памучно бельо, което перете на 90 градуса и гладите (и двете неща за мен лично са излишни 😄) и т.н. при силен и/или постоянен стрес гъбите рецидивират с кеф.

Общи условия

Активация на акаунт