Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 735
  • 829
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, знаете ли дали д-р Кристина Рачева приема все още в Кожно-венерическия диспансер? В Евродерма има час чак за май. Confounded От нищото започнах да усещам парене при уриниране и тежест ниско долу в корема. Обикновената урина е ок, чакам посявката, но ако и тя е ок, явно е друго. Преди две години лекувахме кандида крузеи без симптоми, открита случайно при профилактичен преглед при АГ и пускане на секрет. Оттогава съм ок. Но, като ви чета, се замислям дали не е някоя гадина от рода на плазмите... Рачева прави ли необходимите изследвания и за това?

# 601
Принципно, за плазмите в Цибалаб продават четка Евелин, която е за самостоятелно взимане на проба влагалищен секрет за основния фемофлор пакет, вижте на сайта им. Принципно цервикален секрет е оптимален вариант, но пък този е бърз и лесен, особено ако трябва да си платите и прегледа. После с резултата може директно на лекар за лечение.

# 602
В петък бях при нея. Обадете се на регистратура и ще ви кажат графика за седмицата, тъй като някои дни е първа, а други - втора смяна.

# 603
Боже, колко са напреднали нещата Joy За първи път чувам за такава четка Евалин, много ви благодаря, момичета! Nerd Утре ще звънна за Рачева, ще отида и до Цибалаб за всеки случай.

# 604
Мисля, че с тази четка фемофлор правят само пак там, в Цибалаб. Но не съм в час със всички новости и аз. Просто се случи да разбера за тази Simple Smile

# 605
Само че аз лично не препоръчвам нито Цибалаб като достоверна лаборатория, нито самостоятелно взимане на проби.
Може да е улеснение, обаче без спекулум може да има замърсяване на пробите от флора, която е външна, а за Фемифлор специално е необходимо много точно определяне на съотношението между различните видове бактерии.
За плазмите специално и за хламидия е необходим секрет от цервикалния канал, като знам как се взима, аз лично не бих могла са си го направя сама.
В крайна сметка - всички искаме достоверни резултати, а не просто някакви си резултати, които могат да са фалшиво отрицателни, в резултат на замърсяване или лабораторна грешка.
Сори, ама още не мога да простя на Цибалаб, че ме изкараха болна от лупус, скъсиха ми живота с години, наложи ми се хоспитализация с още 100 безумни изследвания, докато диагнозата категорично се отхвърли, стотици левове, сълзи и нерви, посмъртно не бих си пуснала и ПКК там, камо ли толкова чувствителни тестове като PCR. Вярно, пристрастна съм, но затова сме тук, за да споделяме лично мнение.
Иначе и на мен не ми се иска всеки път да плащам за преглед, за да ми вземат секрет, а такива идеи ме осеняват супер редовно, но го правя, защото знам, че така резултатите ще са най-достоверни.
Д-р Рачева работи с Геника, на работа е всеки ден сутрин без вторник, тогава е следобед.

# 606
Мила, напълно те разбирам. Аз затова бях на път да съдя една лаборатория преди 15 години, че и пред развод бях, заради грешни резултати за (!!!) гонорея, че и предракова категория на намазката и нам-си-кои щамове HPV. Имах подозрения, че са в комбина с гинеколожката, която на профилактични прегледи от работодател предложи да заплатя допълнително някои изследвания и задължително да ги занеса отделно в тази лаборатория, и после бях много настоятелно насочена от лабораторията да се върна при тази лекарка за "лечение". Повторих в 2 други лаборатории, мъжът ми и той, и така си отдъхнахме, а аз му се и извиних Simple Smile))

Права си и за четката, действително не е прецизно. Мислех си, че има приставка като спекулум, която да "държи настрана" и да пази от контакт със странични тъкани, но не е така.

Супер за Рачева, още утре ще цъфна там, тя е супер диагностик и терапевт. Hug

# 607
Момичета, вижте я първо тази четка, пък после пишете. Не сте прави за всичко на този свят, съжалявам.

# 608
Момичета, вижте я първо тази четка, пък после пишете. Не сте прави за всичко на този свят, съжалявам.
Аз също не бих си взимали сама проби, независимо от четката. Изключително лесно е да се замърси. За взимането на секрет от цервикса гинеколозите учат и практикуват бая време. То, по тая логика, като си вземе човек сам материал, после може и сам да си се лекува. Ей го е чичко гугъл.

# 609
Винаги съм си мечтала да мога сама да си взимам проби и секрети и да си ги нося в лаборатория. Но като разбрах как се взима цервикален секрет и какъв е протоколът, осъзнах, че това просто няма как да си го направиш сам - спекулум, почистване на екзоцервикса, после с другия тампон се взима секрета с въртене на незнамсиколко градуса за определено време и по определен начин.... Аз не мога. За влагалищен секрет не мисля, че е кой знае какво, но за цервикален...

# 610
Последният път като АГ ми взима секрет за хламидия и плазми, ми стана лошо. Въртя в цервикалния канал поне 10 пъти, мен лично там много ме боли.
А дори и за вагинален секрет пробата се взима задължително от задната част на влагалището, а не от предната, има си специални протоколи с цел да се избегне замърсяване на пробата.
Нищо против самата проба, имам против идеята за самостоятелно взимане.

# 611
Абсолютно изключено сам да вземаш проба. Те неопитните  АГ та не се справят, че сам.🙄

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 13:58 от mimi.7299

# 612
Ще споделя само още едно нещо в тази връзка.
Понеже съм адски хипохондрична, като имам някакви съмнения за инфекция се опитвам да се проверявам сама преди да отида на лекар. Гледам се подробно в огледало и освен това искам да знам секрета с какъв цвят и мирис е. Обаче пък вече ме шубе да си бъркам, защото все се притеснявам да не си нарушавам флората. Та няколко пъти съм се пробвала да бръкна с клечка за уши, просто за да видя как мириша, да, чисто луда съм, обаче и това съм правила. Специално при мен е много трудно, анатомията ми е такава, че достъпът е затруднен от толкова много гънки и гънчици. Освен това при една суха лигавица проникването на тампон без разтваряне е сложно и със сигурност обира материал отвън. А флората на вулвата далеч не е еднаква с тази на влагалището вътре.
Затова аз лично апелирам, ако някоя реши да си взима сама проба, защото съм сигурна, че има такива дами, да си направи първо този експеримент, за да се убеди емпирично.

# 613
Здравейте!
Ако може дамите от Варна да ми препоръчат добър гинеколог за дисбактериоза. В темата за варненските АГ пишат основно за бременност и раждане.Ако знаете и някой , който освен антибиотици изписва и глобули по рецепта още по- добре!
Благодаря ви!

# 614
  • Близко съм
Здравейте, добър вечер за 4 часа може ли да се разтвори капсулата с борна к-на?

Общи условия

Активация на акаунт