Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 613
  • 829
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря, но никак не ме успокоява, че и друг страда. Това просто не е истина. Никога в живота си, а вече съм на 49, не бях имала проблеми с бактерии и гъбички. Някоя кандида рядко се появяваше и лекувах набързо с клотримазол. Цистит още по-рядко, оправях то с две прахчета монурал... Лекарят, който ми причини тия мъки сега, хем ми е познат, хем го мразя от дън душа вече.

# 76
La farina,

Разбирам фрустрацията ти, обаче наистина първо, че не само ти страдаш от такива неща, второ, трябва да се радваш, че си на 49 г. и едва сега се сблъскваш с тия глупости.
Аз бях на 18 г., когато се почна моята драма и още дори не бях правила секс, то не бяха гъбички, стрептококи, какво ли не. След като започнах да правя секс, пък съвсем. Като ме сложиха и на противозачатъчни, че имах СПКЯ, години наред не можех да се отърва.
И още, и още, и още, мога да напиша книга.
Тъкмо се оправям, някакъв срив и всичко отива по дяволите.
Ето сега и аз ще помрънкам, лежа си в нас след вече най-грандиозния down в живота ми. След неуспешна лапароскопска операция на херния на диафрагмата през лятото, хернията ми рецидивира и преди 10 дни ме оперираха по спешност, тежка животоспасяваща операция, разпорена съм отгоре до долу… но поне съм жива, де.
Това едно на ръка, но:
1. Подложих се на първата операция, защото от тази херния бях с жесток рефлукс, а вече хапчетата за стомах не ми помагаха. Освен това - от тях правя гъбички в червата
2. Заради неуспеха на първата операция, продължавам да си ги пия тия хапчета
3. В момента още си имам киселини, тъй че май няма да ги спра

Та извода е, че много се надявах да си реша проблема с рефлукса (и гъбичките в червата), но не само че не стана, ами съм полуинвалид в момента. Не знам с тия гъбички какво ще правя в бъдеще, то аз пия Дифлукани като бонбончета.
Сега в болницата бях на 2 вида АБ, като се поосвестих достатъчно да съм адекватна им пропищях до небесата и ми включиха венозен Дифлукан. За капак сега ме изписаха с 3-ти АБ, тъй че тамън съм покрила всякакви други бактерии, гъби, но пък чревната ми флора е тотал щета, а за лактобацили във влагалището изобщо не мога и да си мечтая. Наясно съм, че няма никой и сега почвам многомесечна борба да се възстанови някакво равновесие.

Дали съм съборена духом от всичките тия простотии? Ами реве ми се. Не стига, че си имам сериозни здравословни проблеми, ами постоянно ще се разправям с някакви кандиди, лактобацили и кво ли не там, аман вече.

Ама няма да се предавам, разбира се 😉.

# 77
Ох,Мила...бързо възстановяване ти пожелавам.
Нещата при теб са доста сложни и се надявам накрая да ме се стига до крайности и бързо да възстановиш всички полезни бактерии. ❤️

# 78
Дами,

Това е новата тема за гадните гъбички.

Линк към старата тема:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1607628

Отново призовавам вместо запис да пишете от коя лаборатория сте доволни във вашия град, за да систематизираме информацията.

Започвам аз за София:

НЦЗПБ - микологична лаборатория.
Гарантирано хващат гъбички и под 10 на 3-та, правят и задължително тест за чувствителност (антимикограма).

29 ДКЦ - Кожно-венерически диспансер. Правят посявки за гъбички, определя се щама и количеството, но без антимикограма.

Ще добавя и любимата ми микробиоложка д-р Стефанка Бобчева, тя дълги години работеше в 4 МБАЛ, сега е в Кандиларов на Бузлуджа, но нямам наблюдения, откакто е там.

Прясна-прясна се прибирам днес с посявка от Кожно-венерическия, с Кандида Албиканс над 10 на 5-та. Аман от тия тъпи гъбички. Добре, че вече почнах лечение още, когато докторката ги видя на микроскопа в петък и не съм ярко червена вече.

А и, да, за гъбички и течения ходя не при АГ, а при дерматовенеролог, д-р Кристина Рачева, освен в Кожния диспансер, преглежда в клиника Евродерма.

Вие сте наред.

С пожелания за по-малко постове в тази тема,

Ваша Мила
Може ли координати и информация на тази дерматовенероложка от Кожно Венерически я диспансер от която сте доволни.В смисъл кои дни може да се отиде там,записва ли се час и всякаква подобна информация ще ми е от полза,че и на мен вече ми писна от лечението на АГ а аз очевидно си имам проблем и искам и до дерматолог да се допитам.

# 79
https://www.drracheva.com/

В Кожно-венерическия е всеки ден сутрин, без вторник, когато е следобед. Без записване, отиваш и чакаш поред, но не се чака дълго. От 08 и нещо сутринта до 12:30 е. Най-добре звънни на регистратурата на кожно-венерическия, за да провериш часовете и дали в деня, когато искаш ще е на работа, защото тя пътува и отвреме на време я няма.
Може с талон от ЛЛ за кожно-венерическия - не е направление. Важи за 1 безплатен преглед.
Другият вариант е в Евродерма - виж в superdoc. Но отбележи, че става дума за венерологичен преглед в забележки или направо и звънни там.
Аз лично предпочитам да ходя в 29-та, мога да отида без да записвам час от днес за утре, а и тя там гледа микроскопиите.

# 80
https://www.drracheva.com/

В Кожно-венерическия е всеки ден сутрин, без вторник, когато е следобед. Без записване, отиваш и чакаш поред, но не се чака дълго. От 08 и нещо сутринта до 12:30 е. Най-добре звънни на регистратурата на кожно-венерическия, за да провериш часовете и дали в деня, когато искаш ще е на работа, защото тя пътува и отвреме на време я няма.
Може с талон от ЛЛ за кожно-венерическия - не е направление. Важи за 1 безплатен преглед.
Другият вариант е в Евродерма - виж в superdoc. Но отбележи, че става дума за венерологичен преглед в забележки или направо и звънни там.
Аз лично предпочитам да ходя в 29-та, мога да отида без да записвам час от днес за утре, а и тя там гледа микроскопиите.
Благодаря много за информацията.
За зеления талон разбрах от ЛЛ,ако случайно не мога,да взема нещо като цени,ориентировъчно да,споделите или няма  как.И още нещо ще,съм безкрайно благодарна.
Нещо телефон за връзка с тази регистратура дали случайно имате, че търся в нета и нищо не,намирам.
А и не съм от София ще,пътувам и затова ако може малко помощ.

# 81
# 82
Здравейте на всички! Жена на 28г съм, лекувам гъбички от 17годишна. Все още не бях имала дори полов контакт. В началото се появяваха веднъж годишно, след това започнаха да зачестяват до 2/3 пъти. Сменила съм над 10 гинеколози и всеки път е едно и също. Не влизам в басейни, в морето, не нося изкуствено бельо. Ограничавам много сладкото и бялото брашно. Тази година съм при нова докторка и правихме PCR и се установи, че имам уреаплазма парвум 10 на 7степен. Минах курс с антибиотици, Макмирор, бял равнец, Залаин, Вулвоваги спрей. Тъкмо трябваше да ходя да ми взима секрет да видим дали сме убили бактерията и оп- гъбички. Лекувахме ги. След което носих секрет в лаборатория - Кандида нямах вече, но имах уреаплазма уреалитилум. 🤦♀ След месец започнах лечение с два вида антибиотик и глобули. 21 след това каза да ходя да изследваме. Добре, но свърши лечението, дойде ми цикъла и два дни след като свърши- гъбички! Сега трябва да ги лекувам и чак след това да отида да изследваме за уреаплазмата. Когато пия антибиотик, винаги приемам и пробиотик. С партньора ми - само с презерватив. Той си прави тест за уреаплазма и микоплазма, както и за полово предавани болести- всичко е наред при него. Опитвала съм да лекувам гъбичките с хомеопатия- продукти на Аквасорс - нищо. Опитвала съм домашно лечение- пак нищо. Вече съм отчаяна. Последните 5 месеца имам Кандида всеки месец! Преди това- през месец. Лекувам, 10дни съм окей и после все едно от нищото- пак гъбички! Половината ми съзнателен живот минава в борба с тия гадини. Моля ви, кажете ми какво да правя и към кого да се обърна, защото положението вече е нетърпимо. Благодаря!

# 83
Партньорът ти лекувал ли се е до момента - от кандида, от уреаплазма?
Ти как разбираш, че имаш кандида, освен когато не се случи да се изолира при микробиология?

# 84
Партньорът ти лекувал ли се е до момента - от кандида, от уреаплазма?
Ти как разбираш, че имаш кандида, освен когато не се случи да се изолира при микробиология?

Не, никога не е имал никакви проблеми. Всеки път имам страшен сърбеж, парене и течение като пресечено мляко.

# 85
А откъде е тази уреаплазма, като той е чист? А казваш пробиотици пиеш при АБ, а противогъбични? Лактобацилите как са?

# 86
Ти да имаш уреаплазми, а той да е чист? Абсурд… Не знам какво и как е тествал, ама просто е абсолютно невъзможно. Ако е давал примерно урина или уретрален секрет и то, ако не е имало 3 дни въздържание преди това, възможно тестовете да са му фалшиво отрицателни. Виж, за гъбите съвсем възможно да ги няма, защото те не винаги се предават по полов път. И да, Азара. е права, ако не пиеш противогъбични успоредно с АБ, няма как да не гъбясваш постоянно.
Значи - от една страна - очевадният ти проблем са нелекувани и препредаващи се уреаплазми.
От друга страна - антибиотиците без противогъбични по схема. Въобще не споменаваш Флуконазолов препарат - Микомакс, Дифлукан или нещо такова, а именно те предпазват от гъбички, както и се използват при лечение на рецидивираща кандидоза.
Съвет - отивайте и двамата с партньора ти на венеролог. Ако си от София - д-р Рачева ще ви свърши чудесна работа.
И докато не видиш чисти резултати, ама съвсем-съвсем чисти и при двама ви след съответно лечение - никакъв секс, дори и с презерватив. Иначе - приготви се за още годинки по този начин. Не искам да съм груба, обаче съм го играла тоя филм. С един момент ми беше така писнало да се презаразяваме с мъжа ми, който, разбира се, нямаше никакви симптоми както повечето мъже, че просто скръцнах със зъби и за месеци спрях да правя секс. През това време обаче бях изпила 200 АБ и бях сложила целия набор глобули и какво ли не.
И да, лекувала съм и уреаплазма, и трихомони, и Кандида, и коки, и ешерихия и какво ли не, та знам много добре какво говоря. Чист партньор при тези бактерии, ако ще и 10 презерватива да слагаш, ако ти е редовен, просто няма как да не се опазиш.

# 87
Пламена, винаги се лекува и мъжът, без значение дали е положителен или не, ако жената е +. При мъжете като цяло трудно се хващат тези неща...
Докато пиеш антибиотици, е важно да приемаш И орално антимикотик, защото дори да слагаш глобули долу - в червата пак става леш всичко, и ако завъдиш кандида там - рано или късно тя стига и до долу.
Няма да се плашиш от ситуацията, с леки корекции всичко ще е ок.
Хубаво е поне, че правиш дълги курсове с АБ за уреаплазмата. С кой АБ лекува парвума и уреалитикума ?
Когато си на такъв дълъг курс АБ, антимикотикът трябва да покрива целия период, т.е. на всеки 4 дни да приемаш Микомакс или Дифлукан. Мила да ме поправи ако бъркам интервала, как беше, 1 ден---4 ден---7ден-----10 ден и т.н.
Каквото за теб - това и за партньора. После заедно пускате контроли.

# 88
Cafe del Mar,
През 3 дни е схемата. 1-4-7-11-14-17-21 ден.
И да, права си, в случая изобщо да не се мотаят с нови изследвания за него, независимо дали се изолират или не, АБ и за него + антимикотик.

# 89
Cafe del Mar,
През 3 дни е схемата. 1-4-7-11-14-17-21 ден.
И да, права си, в случая изобщо да не се мотаят с нови изследвания за него, независимо дали се изолират или не, АБ и за него + антимикотик.
Аз съм го пила максимум 1-4-7 ден😃 но по принцип микомакс е с удължено действие, зависи какъв е АБ, може и еднократно да се изпие в началото ако е само профилактично
Сега гледах листовката, за лечение е веднъж, за профилактика на повторна поява е 1-4-7 .

Общи условия

Активация на акаунт