Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 594
  • 829
  •   1
Отговори
# 525
  • Plovdiv, Bulgaria
Бактериалната инфекция се лекува с антибиотици по антибиограма, а гъбичната с антимикотици по антимикограма. Вие какво схе лесувала - гъбички, бактерии или смесена инфекция? Кандидата е албиканс и ноналбиканс, вашата беше ли типизирана? Според мен симптомите, които описват са по-скоро за бактериална инфекция. Трябва ви добър гинеколог и добра лаборатория, за да се излекуване напълно. Между другото остатъчното дразнене след лечение на гъбички и бактерии аз оправих с пробиотиците биозин фем и с интимния гел на Себамед.

Да, извинявам се, че не уточних. Кандида албиканс. Иначе си взех този пробиотик, пак тук прочетох за него, ще взема и интимния гел.

# 526
+1 за Себамед, ползвам го от 15 години и е най-доброто на пазара. Редувам го с антибактериалния на Лактацид, но той пък не понася на всеки.
Иначе - пак ще напиша ЗАЩО рецидивират Кандида инфекциите, дори и при правилно лечение.
Да започна с това какво е Кандида, това са миниатюрни гъбички, които живеят по кожата, лигавиците и в червата. На абсолютно всеки жив човек на земята, вкл. и на бебетата.
Кога обаче се получават инфекции - когато станат прекалено много.
А кога става това? При всевъзможни ситуации, в които организмът ни е в дисбаланс. За разлика от бактериите, гъбичките живеят във всякакво ph и дори и при наличие на достатъчно лактобацили. Тъй че са особено гаднички.
Сред факторите са:
- прием на различни видове лекарства, най-често АБ и хормонални препарати, вкл. кортикостероиди
- при хормонални проблеми, вкл. и нормални за жените като менопауза, но от най-често срещаните да диабет и ИР
- неправилна хигиена - тук може да става за бельо и какво ли не, неподходящи прахове за пране, тоалетни хартии
- морета и басейни - тук визирам стоенето с мокър бански
- прекомерно потене
- секс - но според мен лично и супер дългогодишния ми опит - при партньор със здрава имунна система, това е най-несъществения фактор
- проблеми с имунната система
- СТРЕС!

Ако всичко по-горе ви е 6, но все още правите гъби, вината може да в в стреса.
Та в това отношение, трябва да сте собствения си д-р Хаус във вашия си филм.

# 527
Момичета, здравейте отново.

Не знам дали ме помните. Аз съм с ежемесечно лечение на кандида, което ме докара до липса на лактобацили и до поява на бактерии. Това се случва в продължение на повече от 2 години. Дори летях до Германия да си купя т.н.Ваксина с лактобацили. Бях писала един скандално дълъг пост преди време.
Както и да е... Миналата седмица отново бях на преглед в Надежда и отново пуснахме микробиология и получих този резултат (отново липсват лактобацили):

Без да съм приемала никакви медикаменти, 3 дни по-късно отидох на преглед при д-р Рачева и тя ми пусна Фемофлор в Геника. И О, чудо... лактобацили има или поне аз така разчитам.

Моля ви! Помогнете ми с разчитането на резултата от Геника. Лактоцабилите много ли са или са малко? Или аз тотално се бъркам за наличието им. Вече съм тотално объркана.
Още нещо.. аз си мислих, че в това изследване Фемофлор има и антимикограма и антибиограма при засичане на някоя гадина. Останала съм с това впечатление, защото преди няколко месеца правих такова в Александровска и там ги имаше включени. Иначе д-р Рачева взе материал и за изследване в диспансера. Предполагам, че тя може би ще направи?

# 528
Имаш си бактерии, имаш си и кандида, а лактобацилите са в минимални количества.
Защо така се получава при теб? Ако ти се пише, сподели как е започнало всичко и как се е стигнало до тук?
Като цяло, за да не се заселват лактобацили, значи че няма добра хранителна среда за тях (при бактериална вагиноза няма), също не всеки продукт с лактобацили действа, а дори да си сложила ваксината, ако си била с БВ няма как да се заселят лактобацили долу...
Хормоните също оказват голямо влияние в случая, реално ако няма гликоген да храни лактобацилите...а гликогенът зависи от естрогените.
Въобще, нещата са много навързани, но лактобацили и кандида не си пречат, пречат си БВ и лактобацили.

# 529
Здравей Café del Mar!

Копирам предишния си коментар:

През годините съм имала често гъбички, но не е било толкова зле положението. Лекувала съм с клотримазол, кандизол, полижинакс, макмирор, гино-певарил... микомакс, микосист и всякакви пробиотици. Най-често ми даваха гиназол. След бременността ми положението стана трагично (Имайте предвид, че бях "натоварена" с допълнителни препарати, защото правих инвитро)..та всякакви отвратителни симптоми, зверско течение, чак кожата на интимната ми област се цепеше и кървеше (няма да обяснявам за болката).
Докторът , който следеше бременността ми, която беше и доста проблемна, ми изписваше Гиназол еднократно в продължение на месеци. Нямах подобрение.
След раждането се задействах по-сериозно. Не че преди това не бях сериозна, просто това да задържа бебето ми беше приоритет, естествено. А и тогава нямаше как да взимам кой знае какви сериозни лераства, заради плода.
Тук ще вметна повечко история, защото прочетох и мненията за среса. Много голям стрес с раждането. Освен това детето ми е от тези, които не спят. Буквално не съм спала от година и половина. Бях в сериозна депресия доскоро. Това накратко.
След като се преместих в Надежда, да диря читави специалисти по гъбични инфекции, се видя , че съм резистентна на всичко осен нистатин. Започнаха около половин година лечения с Нистатин, Макмирор след всеки цикъл. След това прием на "някакви" лактобацили. Тук не съм сигурна дали беше след поредното лечение с Макмирор или след борна киселина 21 дни, лактобацилите ми изчезнаха от януари 2024. Съответно се появиха кокобацили, Гарднерела. Последва лечение с Флумизин + Гинуфилус. На всеки следващ месец положението беше същото, та и по-зле.
Преместих се при друг лекар, който наистина взе нещата присърце. Анализира ситуацията и започна с "туширане" на влагалището. Изготви ми схема за 3 месеца, която не доведе до резултат.
През цялото време приемах Биозин фем пробиотик/Астарте + Кориолус (добавка гъба) + Кандизин по 10 дни в началото на всеки цикъл.
Вагинално : Бетадин 10 дни, след това Макмирор 7 дни. След това Лактажин + Вагизан до цикъл. В началото на всеки последващ цикъл започвах с Макмирор 3 дни , след това Лактажин + Вагизан. Успоредно с това някъде вмъквах и 6 процедури озонотерапия. Накрая трябваше да завърша лечението си с Папилокеър, но аз така и не стигнах до резултат. Лятото заминах за Германия да си внеса ваксина Гинатрен, от която сложих 4 дози (по принцип се слагат 3). Лактобацили никакви не се появиха. Последва теапия с Полижинакс + Лактажин/Гинуфилус. Следващ месец с Арилин 4 дни + лактобацили
Освен това отидох на имунолог в Александровска. След изследване за близо 600 лв ми излезе, че имам нискотитърна АНА 1:320. Казаха: нищо притеснително. Изписаха ми Биобран прахчета. Направих вагинален микробиом в Александровкса. Излезе ми Кандида джилермонджи (както ми я прочете доктора) . Тя била "сестрата" на албиканс , но имала различна реакция към захар. Т.е. ако се гледа на микроскоп изглеждат еднакво. Но по днк не са.
Освен това да спомена, че 3 месеца не бях близвала въглехидрат... не просто захар... тотално въглехидрат.Казах си : тези ще ги уморя от глад. Еми.. те ме умориха. Поне отслабнах малко.
От 2 месеца реших сама, че ще слагам само лактобацили постоянно (без в цикъл, разбира се)  - Лактажин, Гинофилус, Гинофлор (но не ми го дават без рецепта).

# 530
  • Близко съм
Момичета имам въпрос, трето лечение с тази кандида и ми идва. Възможно ли е поради прекъсването заради цикъла заради това да не може да мине? И сега като съм спряла глобилите , итраконазола да си го пия или след като почна пак глобулите?

# 531
Алоевера,
Не спираш Итраконазола. Глобулите дослагваш след като ти свърши.
И да, възможно е лечението да не бъде оптимално при прекъсвания в лечението.

# 532
  • Близко съм
A,след като продължа глобулите да продължа ли и с итраконазола?

# 533
A,след като продължа глобулите да продължа ли и с итраконазола?
Внимавай много с итраконазола, той е доста тежко лекарство. Пиеш го така, както ти е изписано. С него шега не бива.

# 534
Нали се разбрахме, че го пиеш 7 дни и това е. Просто не го прекъсваш по време на тези 7 дни, независимо от цикъла ти, имаш, нямаш, за хапчетата е все едно.
И да, тежки са, товарят черния дроб, не бива да се прекалява.

# 535
Mecha, това, през което си минала е пълна лудница, не знам какво да кажа друго. Добре, че сега си при Рачева...
Ако се водим по последните ти изследвания, ще трябва да лекуваш и бактериалната вагиноза, и гъбите, трябва да има правилна схема, която да проработи. Дано ти изпишат поне 7 дни метронидазол орално и вагинално, за кандидата  е ясно, че ще имаш схема, чак после може да се мисли за пробиотици, като този.път пробвай с комбинация от Криспакт и Биозин фем без да спираш поне месец-два.
И, честно казано, организмът ти се е разкапал и от стрес, и от лечения, ако не кърмиш, можеш да обмислиш цялостен детокс на организма и много добавки...
Пиши като Рачева излезне с коментар и терапия.

# 536
  • Близко съм
Пия го 2х2 до нвделя и прикчвам

# 537
Тази ANA при проблем със здравето не е за пренебрегване. Не знам каква друа имунология е пускана, но заради ифекциите, ако се намери някой да изписва имуностимулиращи - недей. Включително хлорела, спирулина, люцерна.

# 538
Скрит текст:
Имаш си бактерии, имаш си и кандида, а лактобацилите са в минимални количества.
Защо така се получава при теб? Ако ти се пише, сподели как е започнало всичко и как се е стигнало до тук?
Като цяло, за да не се заселват лактобацили, значи че няма добра хранителна среда за тях (при бактериална вагиноза няма), също не всеки продукт с лактобацили действа, а дори да си сложила ваксината, ако си била с БВ няма как да се заселят лактобацили долу...
Хормоните също оказват голямо влияние в случая, реално ако няма гликоген да храни лактобацилите...а гликогенът зависи от естрогените.
Въобще, нещата са много навързани, но лактобацили и кандида не си пречат, пречат си БВ и лактобацили.

Опитвам се да намеря информация за връзката гликоген - естрогени, но не успявам. Може ли да ми изпратиш някакъв източник?

# 539
Докато Cafe Del Mar изпрати нещо за гликогена, погледнете тази статия:

https://desikostova.com/gabichkihormoni/

Аз лично съм потърпевша от противозачатъчните и стреса определено.
Със сигурност е интересно да се знаят тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт