Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 23 489
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
След ясла Ади най - често пее песните, които е научила там.Сега научи и едно стихче и общо взето обикаля и пее и танцува.Скоро не се е случвало да сме цял ден двете.Последно беше с татко си и бяха откачили от скука.Времето беше ужасно тогава с мн студен вятър,преди това валя цял ден.Като цяло много се промени ежедневието ни , нямам търпение пак да е лято.Тя също продължава да не иска супи и манджи , вчера разговарях с психоложката в яслата по повод храненето и акането в гащите.Същия ден по - рано тя е влязла в яслата и след игри и постановки за акането  детето си е свършило работата в тоалетната.Даде ми насоки , но в общи линии е трудно да ги спазвам , защото като не е яла примерно целия ден в яслата нищо , освен хляб и кремче  , вечерта нямам особено мн време за игри , обяснения и т.н за да се храни по - качествено.Нито пък да правя сценки с играчките как ходят до тоалетна примерно.Аз докато се прибера от работа и се завъртя вкъщи става време за къпане ,вечеря и спаме.Днес съм готвила 4 неща да има какво да и предлага мъжа ми уикенда , че съм на работа.А най - гадното е ,че целия декемри съм на работа абсолютно всяка събота и неделя и отново няма да имам никакво време с нея.

# 211
Как сте момичеиа? Влезнах да видя какво купувате за Коледа, ама гледам не е обсъждано 😏
Ние сме втора седмица болни, всички. Михаил отказва да яде, това ме побърква, не знам как я карате със злоядите деца.
За игрите в къщи, обича разни по-буйни игри. Да прави кули от възглавници и да скача нас
 тях, да тормози кучето…. Строителна техника на килимче писта, мега блокс имаме един чувал се занимава. Като видя че става досаден отварям един заключен кухненски шкаф с кутии… В краен случай вадя кинетически пясък, но той го хвърля много и е нещо като скрито оръжие. Също периодично крия играчки и като ги забрави му ги вадя и много им се радва. Сменяме детската и хола където държа различни играчки за разнообразие же.
Сега за Коледа поръчах от тези модулни детски дивани, понеже е точно от неговият тип игри, (ще кача линк), надявам се да му задържа вниманието ндни 20мин на ден поне. Сега около празниците градината ще е затворена 2 седмици, а тук се стъмнява в 4, просто не знам как ще оцелеем. Но той като цяло започна доста самостоятелно да играе, сутрин често се е събудил преди мен и си играе.

Диванчето, не мога да скрия линка, сори

https://www.costway.co.uk/9-piece-modular-kids-play-couch-with-b … 4lkBoCny4QAvD_BwE

# 212
Много готино диванче! В България май не съм виждала такива, не съм и търсила де.

Това да стане и да си играе сам е супер! При нас се идва в спалнята с думите “ Ставай мамо, светло е вече!” 😅

За подарък за Коледа не сме мислили. Нещо не ме вдъхновяват играчките, давайте идеи.

# 213
Здравейте. От няколко дни забелязвам,че вики накуцва ,не казва да го боли,тича и скача ,обаче това куцане ...
Моля ако някой знае нещо по темата да пише ,защото в нета пише ужасни неща

# 214
Здравейте. От няколко дни забелязвам,че вики накуцва ,не казва да го боли,тича и скача ,обаче това куцане ...
Моля ако някой знае нещо по темата да пише ,защото в нета пише ужасни неща

А някой около него да куца? Да е видял някого. На тази възраст са страшни имитатори. Мен са ме водили по ортопеди и невролози на тази възраст, защото съм започнала да куцам. Майка ми казва, че съм тичала, скачала и изведнъж съм започвала да куца и да си влача крака и след малко пак нищо ми няма. Накрая излязло, че имитирам една баба от махалата, която точно така вървяла. Един доктор се сетил да предложи. Малкия ми кръщелник направи същия номер като сестра ми си счупи крака. И той беше долу горе толкова голям. Баткото беше започнал да имитира прабаба си пак на 2г някъде. Че и тя му се разсърди.

# 215
Не,никой около него не куца

# 216
Ради , може да погледнеш ноктите на крачетата , да не би нещо да му боде.
Ние купухме(както мислех) бебешка количка  от тези , които са като истинските и комплект кошарка,столче, активна фимнастика с чинийки и прибори да си гледа бебетата.Нещо налко трябва да се вземе за яслата ,но не знам какво да е още.
Ади и тя всяка седмица е болна за по 3-4 дена , изкара и конюктивид пак.

# 217
Ради , даваш ли витамин Д? Едва ли е от това , ама нали ако има липса може крачетата да станат на Х или О, а беше показвала , че са му малко криви според теб? При Яна имаше дефицит , за това се сетих и крачетата са на Х . По две капки им предписаха.  Може би трябва да видиш при ревматолог, ако мислиш ,че е проблем и много куца.
Аз взех писта от Лидъл за Сами , но за Яна направо не мога да измисля нищо, тя си харесва пъзели , книжки и само с това си играе, а от тези неща имаме предостатъчно, кукли ,които не отразява също имаме много. Още се чудя какво да и взема.
Още не можем да излекуваме сопола при Яна напълно, миналата седмица бяхме на УНГ, каза да спра лекарствата, само противоалергично да продължа, има лек сопол . Не знам вече какво да я правя, да търся ли други лекари или да оставя така нещата. Направо тоя сопол ме побърка, станаха 94 дни сопол, миналата седмица и аз бях болна ,но успях да ги опазя с маски, не се разболяха , слава богу.
С храненето при Сами си е драма , при Яна малко се подобриха нещата, започна пак да яде манджи, но само манджи, за закуска и СЗ , нищо. Сами пък , не иска да види манджи , кара го на салами , варени яйца, пастет , хляб, мекици. Общо взето на боклуци. Чудя се Яна дали прояде от един имуностимулант, имунотрофина, в него има Б комплекс.
Мен ме боли гърба зверски още от бременността, сутрин съм като бабичка , не мога да се раздвижа, на моменти ми спира въздуха, като ме пререже гръбнака. успях да отида на ренген, но нищо не се видя, направо се разочаровах, колкото и странно да звучи, мислех че ще ме пратят на физиотерапия или нещо подобно за да ме облекчи , ако има нещо.  Та на ренгена хванах вирус , явно като съм изолирана толкова години , сега ще ме хващат всякакви неща, като излизам.
Някак прави ли игри тип ,,направи си сам ,, на децата , ако имате идеи, кажете.

Това им правих последно , стана голям хит. Забождат клечки по цветове и казват ,кое какъв цвят е.
Пускам им на аудио , Пепа пиг и са полудяли по нея, Яна казва на Сами - Джордж, а Сами на Яна -Пепа.
Миналата нощ Сами не искаше да заспи и Яна му казваше " лягай Джордж" , или " къде е малкото ми братче Джордж?" , на нас ни казва "чао , чао , малки прасенца"

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 10:16 от Lizi:) :)

# 218
Моята тази сутрин точно преди да ги заведа на ДГ повърна. Това беше преди 7ч, от тогава няма проблеми, а даже я и нахраних и нищо не съм и давала. Надявам се да е било нещо инцидентно. Тя ходи на ясла без прекъсване от края на октомври без прекъсване за моя изненада. Минаха няколко вируса, но нея не я хванаха.

Лизи и аз дълго се борих с упорит сопол и кашлица и накрая ми писна и и спрях абсолютно всички лекарства. След 2 дни всичко беше изчезнало. Близо месец вече не пие абсолютно нищо. Такъв случай имах и с баткото и май беше долу горе на същата възраст.

# 219
Ами ние няколко пъти за тия 3 месеца правим така , ама без ефект, просто се влошаваше и гърлото, и единия път Сами го прехвърли на Бронхит, сега от седмица нищо не давам , само противоалергично,ще видим до къде ще я докараме.

Моята тази сутрин точно преди да ги заведа на ДГ повърна. Това беше преди 7ч, от тогава няма проблеми, а даже я и нахраних и нищо не съм и давала. Надявам се да е било нещо инцидентно. Тя ходи на ясла без прекъсване от края на октомври без прекъсване за моя изненада. Минаха няколко вируса, но нея не я хванаха.

Лизи и аз дълго се борих с упорит сопол и кашлица и накрая ми писна и и спрях абсолютно всички лекарства. След 2 дни всичко беше изчезнало. Близо месец вече не пие абсолютно нищо. Такъв случай имах и с баткото и май беше долу горе на същата възраст.

# 220
Момичета , кажете в кой сайт онлайн вадите снимки

# 221
  • Велико Търново
Ради, тези дни ли беше часа ви при зъболекаря, ако е минал как беше?

Лизи, и аз веднъж така направих с Мишо, както е писала болибон. Около месец и нещо беше с хрема, и накрая педиатърката каза да спирам всичко и до няколко дена хремата спря. Но явно при вас не се получава, за съжаление.

# 222
Поръчвала съм в "Снимките ви"
Има и " снимките ни"

# 223
Днес беше.  Това дете за пореден път ми доказва,че е много смело и добро дете . Заместваше деуга зъболекарка,каза ми да изляза ,детето дори не го чух да мрънка. Говореха си,броиха зъбки и след 15 минути излезе . Изчистили са едното зъбче и сложили лекарство. На 5ти ще слагат пломбата . Следващата седмица ще правят другото зъбче . Аз бях толкова притеснена и със свито сърце ,а накрая всичко мина все едно не е бил на зъболекар.  Не знам дали повлия това,че всеки ден му повтарях къде ще ходим и да не го е страх,че машинката ще прави ,,бззз" или това,че беше друга зъболекарка. В четвъртък се надявам да мине също толкова добре. Обаче от сутринта плаче много,опитва се да се изака ,но не може . Много се е запекал явно , и в момента се напъва .. дадох разхлабващ сироп,но сигурно чак утре ще подейства

# 224
Ради , ако си дала Лактулоза , може и утре да не помогне. Аз съм давала по 3, 4 дни , като бебета докато подейства мааалко и често не действаше въобще ,правех микро клизма Мелимакс накрая.
Пламинго , надявам се да минат сополите, при Сами така минаха, като спрях лекарствата, но Яна се усложни тогава. Сега си мисля , че може и да минат , защото вече седмица не се увеличава сопола, без лекарства. Та май има надежда.

Днес беше.  Това дете за пореден път ми доказва,че е много смело и добро дете . Заместваше деуга зъболекарка,каза ми да изляза ,детето дори не го чух да мрънка. Говореха си,броиха зъбки и след 15 минути излезе . Изчистили са едното зъбче и сложили лекарство. На 5ти ще слагат пломбата . Следващата седмица ще правят другото зъбче . Аз бях толкова притеснена и със свито сърце ,а накрая всичко мина все едно не е бил на зъболекар.  Не знам дали повлия това,че всеки ден му повтарях къде ще ходим и да не го е страх,че машинката ще прави ,,бззз" или това,че беше друга зъболекарка. В четвъртък се надявам да мине също толкова добре. Обаче от сутринта плаче много,опитва се да се изака ,но не може . Много се е запекал явно , и в момента се напъва .. дадох разхлабващ сироп,но сигурно чак утре ще подейства

Общи условия

Активация на акаунт