Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 23 229
  • 764
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
И аз не пия зъби.. рядко тя сама си ги търка, тоест опитваме се всеки ден, но не всеки е успешно. Още е кърмена също. Така че не е от миенето или млякото, нещо друго е според мен, което по някакъв начин е причина или както се казва там.

Аз с памперса не съм пробвала още, няам съвети. Опитам се понякога на гърне или тоалетна да пишка, ама се прави на интересна и не иска. След следобедния сън най-често имам успех, защото й се пишка тогава очевидно. Ама като по цял ден през седмицата я няма, не знам как ще стане като реша, че трябва.

Не знам памперса ли, биберона ли... с кое да почна не ми се мисли.

Ох, Джой, не звучи никак приятно и дано бързо да мине!

# 286
Аз винаги съм обличала Ава леко. Сега зимата е с клин, потник и блузка или с чорапогащник, потник и рокля вкъщи и на ясла. На крачетата пантофки. Ако ще сме по-дълго време навън с леко ватирано клинче, яке, шапка и много рядко ръкавици.
Ава има също такива налепи по зъбите, бях споделила. Водих я на зъболекар март месец, генетично предразположена била (наистина и ММ има), не увреждали самия зъб, нямало как толкова малка да ги махнат с машинка. Тогава зъболекарят препоръча да търкаме сутрин и вечер и да не се притесняваме толкова. На предните зъби като че ли се поизчисти, но още си има доста. И аз мисля да ѝ взема електрическа четка. Тя дава да търкаме 10-15 секунди, но само отпред успяваме качествено, после взема тя четката.
За гърнето и аз нямам съвет, аз се задействах, защото тя започна да си казва. Но бях чела, че не трябва да се пита детето дали иска да пишка и ака, а да се подканва, "хайде сега да отидем до гърнето". И като цяло избягвам да задавам въпроси с отговор да/не аз 😃 Ава напоследък предпочита тоалетната пред гърнето, но категорично отказва да слагаме седалка и я придържам.
Ние за няколко дни бяхме на ваканция да го кажем, защото категорично не беше почивка 😃 Ави за пръв път се сприятели сама 🥺 имаше момиченце на нейната възраст, запознаха се, говориха си, играха си, бягаха заедно и пищяха. Направо не можах да повярвам как се отпусна толкова. Докато я наблюдавах си мислех как вече е детенце, нищо бебешко не остана 🥺

# 287
Бях гледала този “уебинар” https://milidumi.com/kak-da-nauchim-deteto-na-gyrne/ и следвах съветите. Наистина за 3 дни махнахме дневния памперс, за нощния малко повече време трябваше.

Мия й зъбите с паста само вечер, през деня си иска сама четката и си търка зъбите по няколко пъти на ден. Направо е вманиачена, само да докопа нечия четка и почва да мие 😄

# 288
Нещо не мога да се регистрирам , за да го гледам , има ли нещо специално дето трябва да се направи ? довечера ще пробвам от на мъжа ми телефона..  

М . Ангелова , днес не питам за гърнето , а водя директно в тоалетната , определено е по добре положението. Не , че нямаше пак изпускане в гащите ,но нямаше съпротива да отиде.
С акането ще е драма , цялата седмица не е акал на тоалетната. Само в гащите и днес така, виждам, че започва да ака и го водя , само седим и нищо и след малко идва да ми каже ,че го е свършил в гащите....

Бях гледала този “уебинар” https://milidumi.com/kak-da-nauchim-deteto-na-gyrne/ и следвах съветите. Наистина за 3 дни махнахме дневния памперс, за нощния малко повече време трябваше.

Мия й зъбите с паста само вечер, през деня си иска сама четката и си търка зъбите по няколко пъти на ден. Направо е вманиачена, само да докопа нечия четка и почва да мие 😄

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 15:26 от Lizi:) :)

# 289
Ами моят съвет е да иЗдържиш 10тина 15 дена с напикавания и постоянно да ги слагаш на гърне.Просто ще свикнат.Виж с акането ние сме зле и там съвет не мога да дам.Ние все повече настояваме да хапва супи като за момента помага това , че дядо Коледа ще гледа дали е послушна и се надявам като почне да си ака меко и спокойно да св отпусне и в тоалетната.
Вкъщи е облечена с тениска или потник и блуза /панталон.Навън със същите дрехи,яке шапка и бандана, без ръкавици.Ако е много ветровито съм слагала и чорапогащник.Веднъж до яслата я водих с анцунг върху клина.
Зъбките мием по два пъти на ден , често сменям четките ,понякога и вкуса на пастите да и е интересно.Нямаме проблеми.Има дни , в които и през деня ходи сама да си ги мие.

# 290
Плами също обожава да си мие зъбите. Не мисля,че сама ги почиства добре,но затова и помагаме ние. Дава ни. Ще видим дали се справяме след като мине преглед при зъболекаря и в началото на януари. За гърнето тя сама изяви желание и махна памперса. При нея стана късно на 2 год и 1 месец и може би това,че беше осъзната и помогна и не се е изпускала в гащите въобще. Нощния памперс не съм го махнала все още. Не пишка вечер,но се случва на месец веднъж да е мокър памперса. Като се стопли мисля да го махна. Сега не ми се занимава🤣

# 291
Момичета ,получихте ли вече съобщение от Бг мама с подарък ваучери?
На мен ми изпратиха и спечвлих ваучери на стойност 100 лв . Може би ако бях по-активна щяха да са повече ,обаче напоследък никаква ме нямаше . Не знаех ,че правят такива неща тук . Похвалих се на мъжа ми и му казах,че на него нищо няма да му купя от тези 100 лв ,защото все ми мрънка че съм в бг мама 😂 на му сега
Купих на вики автобуса на cocomelon ,а за мен чорапи на калвин клейн и спирала на мейбълин . За мъжа нищо с панделка

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 11:35 от Radii :)

# 292
Аз се възползвах от само 30лв в озон. Явно не съм толкова активна , като теб Joy

# 293
А,не вярвам. Не знам на какъв принцип се печелят точки ама аз напоследък почти не влизах и направо се учудих какво е това съобщение . Помислих,че е някаква измама 😂
Днес направихме и втората пломба.
Първата пломба мина повече от прекрасно за сметка на втората...
Ходихме 3 пъти за втората пломба ,2 пъти стигаха само до лекарство. Ревеше все едно го колят,знам че не го боли,защото и вкъщи,когато проверявам зъбките също реве ,но все пак с втората пломба вдигаше целия кабинет . Знаех си ,че първата пломба беше твърде хубаво за да е истина . След нова година ще трябва да правим тези предните . В начален стадии са ,обаче не искам да позволявам да се разпространяват. Ще търся някой добър зъболекар в Дупница,защото не може мъжа ми да отсъства още 4 пъти от работа за да ме кара до софия ,+това  се насачих към тази клиника ,само защото работят с лазер обаче се оказа,че Вики е твърде малък за лазер ,така че мисля с предните зъби да си спестя разкарването и тези 400-500 лв 🙄  с обикновенни машинки ще си намеря и в дупница и няма да плащаме нищо  ,пък може и по-добър подход да имат към деца,защото с втората пломба се видяхме в чудо . Днес дори спореха ,че му остава едната пломба на другия кътник,забравили ,че вече я направили ,после си спомниха де ама ако мине номера май,май. На всяко ходене му взимахме нова играчка и му я давахме след като излезе от кабинета за да го свързва с нещо хубаво ама май не ще да види зъболекар вече ,въпреки че със зъболекарския комплект знае какво се прави и дори говори на манекена да легне за да му човърка в зъбките .
Решихме да му вземем за коледа кученце 💝 мотора ще остане за лятото ,сега няма къде да го кара .

# 294
Нещо не мога да се регистрирам , за да го гледам , има ли нещо специално дето трябва да се направи ? довечера ще пробвам от на мъжа ми телефона..  

М . Ангелова , днес не питам за гърнето , а водя директно в тоалетната , определено е по добре положението. Не , че нямаше пак изпускане в гащите ,но нямаше съпротива да отиде.
С акането ще е драма , цялата седмица не е акал на тоалетната. Само в гащите и днес така, виждам, че започва да ака и го водя , само седим и нищо и след малко идва да ми каже ,че го е свършил в гащите....

Ами махаш памперса и като се изпишка в гащите хвалиш, че е пишкал/а, но допълваш:  следващия път да опита да пишка в гърнето. Да е на игра и с добра асоциация, без караници и т.н.
С “акото” процедирахме по същия начин. Като доста преди да сваля памперса, след като е акала, ходехме да “пуснем акото да плува в тоалетната”. Тя се зариби с тази игра и после от гърнето да плува пак в тоалетната.

Нямам ваучер. Нямам подаръци от BG-mamma, в профилът ми има 0-точки 😅!

Вкъщи е по клинче с блузка или къс ръкав, топло е у нас 24-25 градуса. Ходи боса обаче, събува чорапи, обувки и трябва да ги обуваме по няколко пъти на ден.

Навън е с ватирано долнище, потник, ватирана блузка, яке, шапка.
Като беше по-студено й обличах чорапогащник като клинче и отгоре едно гумирано гащеризонче с полар от Лидл.

От една седмица е със сополи, не дава да й чистим носа, не дава да пръскаме спрей. От време на време си духа сама носа. Дано й мине без лечение, че не знам какво да я правим. По принцип е разбрана, ама за някои неща като се запъне и КРАЙ.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 10:08 от NI_CI

# 295
И мойте бяха така с лекарствата миналия месец , те колко изпиха в един момент явно им писна. Почнах да се пазаря с тях, ако си изпият лекарствата и капките , ще дам награда (пуканка или нещо ,което обичат) и така с уговорки започнаха да пият пак.

# 296
И аз се чудя как да махна този памперс. Лятото за 2 седмици сам беше махнал нощния ,просто през нощта не пишкаше ,но се върнахме в мачална позиция . Когато е без памперс показва ,че ще пишка ,но не иска да седне на гърне или тоалетната . Не знам как ще стане . Иска ми се до следващия септември да е без памперс за да тръгне на детска градина ,но в момента ми се вижда мисия невъзможна . Разбира и си казва ,когато ака или пишка ,но не иска да сяда на гърне . Ако имате някакви съвети ще съм благодарна . През деня си сяда на игра на гърнето и казва ,,ка-ка" обаче само си играе за секунди и става

# 297
И аз имам 100 лв ваучери. Възползвах се от Озон и Фешън дейс за 80 лв общо. Иначе Ради баткото го научих прав да пишка,та пробвай така ако прецениш☺

# 298
Аз имам 6000 точки.
Май успях да ги прехвърля
Излизат ми някакви фирми които не са ми познати. Не пазарувам по интернет.
Та не знам как да ги оползотворя.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 14:36 от Joy Joy

# 299
    Аз имам 4000 точки. Тъкмо чакаха да приключа с пазаруването от озон и тогава се сетиха.

Общи условия

Активация на акаунт