DHL ( в Германия ) дължими ДДС / мито за пратка

• 674
  • 12
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте, имам направена поръчка от ebay.de .
Това което купувам е от продавач ситуиран в Япония , а доставката е чрез DHL до Германия . Получих имейл от DHL за дължими данъци ( предполагам са ДДС и/или мито ) . Въпроса е какъв е срока заплащането им , защото пратката ми вече е предадена на куриер за доставка ?

# 1
Сигурна ли си, че не е измама? Аз постоянно получавам имейли от DHL за пратки, които изобщо не чакам. Трия ги, без да ги чета. Същото и от Български пощи.
Я дай целия адрес, от който получаваш имейли.

# 2
  • Варна
Сигурна ли си, че не е измама? Аз постоянно получавам имейли от DHL за пратки, които изобщо не чакам. Трия ги, без да ги чета. Същото и от Български пощи.
Я дай целия адрес, от който получаваш имейли.

eBay - japan-media-store (00ea5a882a324519b443@members.ebay.com)

# 3
Е, как хем получаваш имейл от DHL, хем адресът не е техен?

На твое място нищо няма да плащам, ще си чакам куриера.

# 4
  • Варна
По скоро въпроса ми трябва да е , ако наистина дължа сума / такса за ДДС и мито , дали ще ми бъде доставена пратката преди да ги платя или ще се изчаква плащането ?

# 5
По скоро въпроса ми трябва да е , ако наистина дължа сума / такса за ДДС и мито , дали ще ми бъде доставена пратката преди да ги платя или ще се изчаква плащането ?
В България няма пратка без да платиш мито.
Обикновено го включват към цената. Ако не висиш на митница.

# 6
Когато съм получавала пратки, тук се урежда плащането на всичко, което се дължи, след като пратката е с наложен платеж.

# 7
  • Sofia
Тая тема е манджа с грозде. Grinning

Сори, ама съвсем сте объркали потребителката с мненията си.
Тя поръчва от Япония до Германия – допускам, до адреса на превозвач, от типа на GGBG, който в последствие ще ѝ достави стоката до България. Каква е ситуацията в нашата държава, нея не я вълнува в този случай, защото митническите такси няма да ги плаща тук, а в чужбина.

Отговорът на заглавния въпрос е – да, възможно е да дължиш ДДС. И, да, трябва да си го платиш, ако мейлите, които получаваш, са автентични.
Не разбирам какво точно питаш. Какво значи "какъв е срокът"? Ами, плащаш го сега, за да не го мислиш после. Надявам се, няма да се опитваш да изклинчиш, защото това би навредило единствено на посредника, на който си възложила да ти достави пратката. Wink

# 8
Здравейте, имам направена поръчка от ebay.de .
Това което купувам е от продавач ситуиран в Япония , а доставката е чрез DHL до Германия . Получих имейл от DHL за дължими данъци ( предполагам са ДДС и/или мито ). Въпроса е какъв е срока заплащането им , защото пратката ми вече е предадена на куриер за доставка ?

Ако е чрез български превозвач, трябва да се уговорите с него, да приеме пратката, съответно да заплати вместо вас митото/таксите. Той след това ще ви ги начисли към пратката. По-добре да не се бавите, за да може превозвача да реагира адекватно при доставката от куриера.
Не мисля, че е измама, защото поръчките от немския ибей,се проследяват през акаунта на потребителя в ибей, а не на превозвача.

# 9
  • Варна
Здравейте, ще напиша какво се случи , защото може да е от полза за някой.
Пратката беше поръчана през немския ибей от Япония до адрес в Германия и няма да идва до България . Чуденката ми беше , че хем пратката беше освободена от митниците в Германия и предадена на куриер за доставка , хем получих известие на имейл че дължа такси в еди какъв си размер с препратка към плащане по банков път . Първото което си помислих е че това е някаква измама. Опитвах се да се свържа с DHL за да разбера дали и колко дължа , но безуспешно и оставих нещата така, викам си ако дължа нещо на митниците в Германия , те със сигурност ще ме намерят. Доставиха ми пратката и куриера нищо не каза. Обаче след два дена същия куриер дойде с известие за дължимото мито . И така разбрах , че DHL са извършили всички митнически истории вместо мен , включително плащането на митото.

# 10
Абсурдна история, много ларж тия DHL... Който и да било куриер никога няма да действа от името и за сметка на получателя на стоката.

Здравейте, ще напиша какво се случи , защото може да е от полза за някой.
Пратката беше поръчана през немския ибей от Япония до адрес в Германия и няма да идва до България . Чуденката ми беше , че хем пратката беше освободена от митниците в Германия и предадена на куриер за доставка , хем получих известие на имейл че дължа такси в еди какъв си размер с препратка към плащане по банков път . Първото което си помислих е че това е някаква измама. Опитвах се да се свържа с DHL за да разбера дали и колко дължа , но безуспешно и оставих нещата така, викам си ако дължа нещо на митниците в Германия , те със сигурност ще ме намерят. Доставиха ми пратката и куриера нищо не каза. Обаче след два дена същия куриер дойде с известие за дължимото мито . И така разбрах , че DHL са извършили всички митнически истории вместо мен , включително плащането на митото.

# 11
  • Sofia
Не е абсурдна. И на мен точно DHL са ми доставяли пратките на адрес в Германия и после са ми искали да заплатя import charges. Не знам на какъв принцип работят, но потвърждавам, че и на мен ми се е случвало. Simple Smile

# 12
  • HH
4-5 пъти се е налагало да плащам мито в Германия, всичко идва с dhl express. Няколко дни преди това ми идва мейл от dhl с въпрос дали искам да ме представляват пред митниците. Никога не съм отговаряла с “да”.
Плащала съм директно на куриерите. Мисля има 6 € такса обработка и отделно се плаща митото.

Общи условия

Активация на акаунт