Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 396
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Аз като се прибирам във Варна с кеф се возя на автобуса (извън час пик) Новите автобуси са супер, мисля че са по-добре от щатите. В градовете където е легализирана марихуаната е някакъв ужас да се возиш на автобус.
Къде в щатите има автобус.
Няма.  Най вече за социално слаби и наркомани са.
Във Варна не е така. Учениците си ходят с ГТ на училище (за разлика от щатите), пенсионерите на пазар също.
За това съм с Пенко. Градския транспорт трябва да е чист и редовен. А то... 148 стари икаруси и джебчийки.

Явно на различни линии се возим във Варна защото аз на стар автобус не се сещам да съм се качвал. За щатите не е вярно каквото казваш за автобусите. В по-големите градове където има много трафик и сам човек не може да кара в бързата лента на магистралата и където паркинга струва $30 на ден, има много професионалисти с доста високи доходи които се движат с автобус или метро. Не ми се впускаше в много подробности и затова спокенах само марихуаната, ама ако трябва да сме по-точни мириса в автобуса е марихуана, къри и пот. Даже съм виждал клипове по интернет как пушат някакви по- твърди наркотици в метрото и автобуса. Има доста статии как на шофьорите в Сиатъл им ставало лошо и водело до здравни проблеми от мириса на марихуана и наркотици

https://www.kiro7.com/news/local/metro-bus-driver-local-mayor-de … HHFICZHGSS3VMO3E/

https://www.seattletimes.com/seattle-news/transportation/drugs-o … nsit-workers-say/

https://www.kiro7.com/news/local/public-transit-new-drug-den-wha … GOXOH655KPJ23RJM/

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 22:48 от Neymar09

# 181
  • Варна
Защо избягваш темата и отклоняваш вниманието в друга посока, че и нападки и обиди включваш. Типично поведение за набор 97, което върви при неговите набори, но не и тук. Нека ти припомня от къде тръгнахме. Попитах те как се перат пари, ти мина през банки, емигранти, агенции и копейки, но така и не ми отговори как се перат пари. Чула си от някой и го повтаряш, но и идея си нямаш как, в какво, къде и до колко.

Цените ще се вдигат докато въведем €-то. Перат се пари в момента. Статията против кмета е абсолютна лъжа и червена пропаганда. Зелените площи са дефицит.
Не съм чула, а съм била очевидец. Предлагаха ми и вид подкупи, сделки през фирма и т.н. Не си решавам казусите във форуми. Придържай се към темата рационално. Нямам личен принос към избора на ЕГН- то си. 😁

# 182
  • 🌊

"Инфлуенснах" се и аз да следя обявите, та получавам тия бисери на имейл.

# 183
Какво е това раздвижване в групите за продажба на имоти в Варна, да не кажа на всички но на 99% съм член и от няколко дни едно, че обявите са повече, друго забелязвам, в групите за продажби се появиха много обяви за наем, да не са го закъсали с отдаването???

# 184

"Инфлуенснах" се и аз да следя обявите, та получавам тия бисери на имейл.
Явно някой друг брокер им е звъннал, помислили са че е клиент и са решили, че щом има обаждане, има и интерес. Щом има интерес, цената е прекалено ниска😆
Какво е това раздвижване в групите за продажба на имоти в Варна, да не кажа на всички но на 99% съм член и от няколко дни едно, че обявите са повече, друго забелязвам, в групите за продажби се появиха много обяви за наем, да не са го закъсали с отдаването???
Аз също следя и според мен има много нови обяви. Имам приятели в бранша, обаче вече не искам и да ги питам какво се случва. Последно лятото говорих с приятелка, тогава каза че все още има търсене и хората все още купуват дори на тези цени.

# 185

Така е.

Обявите за наеми са с 30% повече отколкото преди 6 месеца (да кажем двустаен , Варна, 60кв)

# 186
Цените ще се вдигат докато въведем €-то. Перат се пари в момента....
Не съм чула, а съм била очевидец. Предлагаха ми и вид подкупи, сделки през фирма и т.н.....
Това, че искаш да платиш по-малки данъци, не значи, че переш пари. Едва ли някой с достатъчно акъл да изкара пари за пране, ще се моли на този и онзи да му ги изперат. Има много по-лесни начини и варианти. А ти си имала работа с Ганьо и си мислиш, че някой пере пари и ще те ползва за пералня Wink

Пп  30% повече обяви за наем е нормално,все пак сумати апартаменти се построиха и обзаведоха. Ако се вдигне на  100%, ще очаквам насищане на пазара и редукция на цените. Това дали ще повлияе на цените на жилищата - времето ще покаже.

# 187
Насищането с жилища под наем, само ще изкара панелките и старите неподдържани и немодерницирани жилища от пазара.

# 188
  • Варна
Права е Lucky, но има една категория мърлячи, които нямат пари защото ги харчат за цигари и Дерби кола, които винаги търсят най-евтиното. Съответно те пак ще са си клиенти на тези жилища, но действително при тях цените ще паднат, тъй като от тях ще има отлив на хората, които са нямали избор. И ще се получи едно разделение ново/старо, поддържано/неподдържано. Възможен е и някакъв спад при другите, но да, не е особено притеснително. Просто в момента на пазара излизат и жилищата давани лятото за нощувки.

А, да и да допълня. Куцо и сакато с достъп до Интернет и youtube е станало booking и airbnb бизнесмен, без да разбира нито от бизнес, нито от хотелиерство, нито от имоти. Защото за да си успешен там ти трябва и от трите, а даже и да назнайваш нещо за интернет бизнеса като цяло, което е четвърто. И същите тия това лято като са си пуснали имотите и като не са им се вързали сметките и айде да ги продават или да ги дават на постоянен наем.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 08:34 от Penkoman

# 189
А, да и да допълня. Куцо и сакато с достъп до Интернет и youtube е станало booking и airbnb бизнесмен, без да разбира нито от бизнес, нито от хотелиерство, нито от имоти. Защото за да си успешен там ти трябва и от трите, а даже и да назнайваш нещо за интернет бизнеса като цяло, което е четвърто. И същите тия това лято като са си пуснали имотите и като не са им се вързали сметките и айде да ги продават или да ги дават на постоянен наем.

Не бях гледал до сега какво е предлагането с airbnb, от любопитство хвърлих едно око сега, център има над 600 имота а по широк над 1000 имота, не е като да няма конкуренция.

Не знам как е, дали им излиза сметката и имали заетост, но ако нещата са добре и имат заетост това е супер и за останалите като заведение, ресторанти и т.н, дето се вика пари да се харчат и влизат в Варна Wink

# 190
  • Варна
Винаги има такива на които им излиза сметката, такива на които не им излиза и такива по средата. Но на нощувки се отдава основно лятото, после тия апартаменти излизат на пазара.

# 191
Съгласен съм. Няма как да изкара жилища от пазара пренасищането. По-скоро ще го сегментира. Тия дни някой беше налепил листчета, че търси квартира до 400 лв. Та си има и такъв пазар на нискобюджетни квартири.
Сега дали харчат парите за цигари и дерби кола или кайлъшка ракия отделен въпрос Simple Smile

# 192
Ние този филм с Airbnb сме го гледали вече. В щатите имаше голям бум покрай ковид обаче напоследък май не им излизат сметките и много хора се прехвърлят на дългосрочно отдаване или продават. И в кварталите където има най- много такива къщи се натрупаха доста такива за продажба и им паднаха цените по- бързо.

# 193
Неймарче, пак сравняваш круши с портокали.

За кой щат говориш. Защото при мен във Флорида, района около Маями, нямат проблем със airbnb, даже са скъпи, недостиг.
Много зависи от търсенето.

За Варна също мисля, че в сезона ще си има търсене на луксозни жилища за нощувки.

# 194
Неймарче, пак сравняваш круши с портокали.

За кой щат говориш. Защото при мен във Флорида, района около Маями, нямат проблем със airbnb, даже са скъпи, недостиг.
Много зависи от търсенето.

За Варна също мисля, че в сезона ще си има търсене на луксозни жилища за нощувки.

Струва ми се че говориш наизуст със стара информация. Обявите за продажба във Флорида са скочили 45% от миналата година и цените са паднали с 10-тина процента. А истинската корекция във Флорида тепърва започва. Ето прочети тази статия и погледни тези клипчета:

https://wolfstreet.com/2024/10/08/florida-housing-market-buckles … into-net-sellers/

https://www.youtube.com/watch?v=OA213BcFUtM

https://www.youtube.com/watch?v=JssbOej_GzE

https://www.youtube.com/watch?v=aQh0AKE0tlI

https://www.youtube.com/watch?v=WS_swglrS8s

Общи условия

Активация на акаунт