Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 312
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Ще питам моя майстор и ще пиша за приблизителна точна сума, но под 5000лв няма да е.

# 571
Ние май случайно намерихме нашия апартамент. Район, етаж, квадратура, разпределение са перфектни, но е за тотален ремонт, ВиК не са пипани от вероятно 30 години. Та някой има ли опит със скорошна подмяна на ВиК за 120кв апартамент? Знам, че всичко си е индивидуално, но търся ориентир.
Ако попитате в някоя група само за ремонти, ще ви кажат ориентировъчно на квадрат, обаче това ориентировъчно винаги крие подводни камъни. Все нещо ще излезе в последствие.
Дано поне цената която сте платили да е много ниска.

# 572
ВиК  в никой случай не е на квадрат , пазарете го заедно с банята ..
Съвет ако имате познат майстор по каквото и да е, нека той ви препоръча ВиК, знам че това са най-скъпите и най-трудните за намиране майстори. Хубавите ВиК части са станали майка си и баща си, последно ММ се прибра с едно месингово кранче за 37лв Simple Smile Просто спецификата изисква да е такова ..
Цените на частите много варират - последно слага някаква токова защита допълнително към таблото - започвали от 50 лв до 400 лв за нашите нужди, беше избрал нЯщо средно за около 220 лв

# 573
  • Варна
Питах си майстора ама каза, че без да е видял не може да каже, има значение дори дали е панел или тухла и.т.н., така че си оставате с моята сума + инфлацията +/- спецификата на вашият обект

# 574
  • Варна
Ние май случайно намерихме нашия апартамент. Район, етаж, квадратура, разпределение са перфектни, но е за тотален ремонт, ВиК не са пипани от вероятно 30 години. Та някой има ли опит със скорошна подмяна на ВиК за 120кв апартамент? Знам, че всичко си е индивидуално, но търся ориентир.

Подмяна само на ВиК - 1500 лв - цена от преди година за тристаен с една баня, която е на гърба на кухнята. Без да се пипа вертикалната тръба за мръсна вода, но с изцяло сменени тръби за чиста вода за баня, перално и кухня, местене на сифона в банята и мястото на водомера, и някои други дребни преправяния. В 120 квадрата вероятно ще имате двойно повече работа. Така или иначе перфектен апартамент без недостатъци не съществува. Тези поне са поправими с пари. Според мен действайте.

# 575
Ние май случайно намерихме нашия апартамент. Район, етаж, квадратура, разпределение са перфектни, но е за тотален ремонт...
Честито Чебурашка, гледай положително - тъкмо ще си го направите както искате, и ще сте сигурни в качеството на ремонта.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 20:41 от Casual

# 576
  • по морето
Днес приключихме с ново жилище, 98кв, ВиК = 2200лв. Всичко е според зависи, колко бани, тоалетни, тн...

# 577
  • 🌊
Благодаря на всички, още не сме го купили. Исках да видя с ремонтите колко би излязъл, за да не се окаже, че може да има нещо друго, което привидно да изглежда скъпо, но да излезе по-изгодно.

Иначе родът е нация техническа, за труд предвиждаме само ВиК и плочкаджия, че в реденето на плочки Чебурашкин е начинаещ пък не ми се ще да тренира точно тук. Другото вече сме го правили сами на други места.

# 578
  • Варна
Интересни обекти сте вие Чебурашките Simple Smile. Успех ако решите да го купите.

# 579
170 000 евро за харесан ап 120m2. Взимайте го.
Ремонта е по скоро плюс, ще знаете какво е направено.
ВиК не виждам как да глътне 5000лв. Тия майстори много нагли станаха. Искат за седмица да вземат няколко хиляди евра!

# 580
Според мен пък с материалите минимум ще излезе 5000 лв. Това е много работа къртене, полагане на тръби, заваряване, после пак замазване а с водата шега не бива, трябва да го изпипа добре. От друга страна като дадеш близо 340 000 лв 5000 лв не са чак толкова много. Това е положението, трябва  да си приготвиш и около 12000 за прехвърляне и 70000 за ремонт и обзавеждане. И аз имам да правя един 120 м2 само че ново строителство, но зимата не ми се занимава. Обаче майсторите са по свободни зимата и съответно биха ти дали по-добра оферта сега.

# 581
  • Варна
Здравейте,
Знаете ли какво се строи тук, над Кауфланд Трошево?
Сутрин като минавам по Сливница виждам са вдигнали някаква сграда вече на 6-7 етажа.
За съжаление все забравям да я снимам като минавам покрай нея.

# 582
С ВиК майсторите цаката е да се обадиш на възможно най-много такива за оферта. Бъди подробна с изискванията, за да получиш точна оферта. Едно разместване на тръби не се прави за седмица, а за 2 дена макс. Има майстори, които просто злоупотребяват с клиентите си и има заблудени, които плащат като попове. 70к може да е всичко, ако нищо не пипаш, но чебурашкин нали е майстор. Ще излезе доста по-евтино.

# 583
  • Варна
Здравейте,
Знаете ли какво се строи тук, над Кауфланд Трошево?
Сутрин като минавам по Сливница виждам са вдигнали някаква сграда вече на 6-7 етажа.
За съжаление все забравям да я снимам като минавам покрай нея.

сградата не е в ограденото в червено а е още по - надолу на снимката се вижда празното бетонно място, там е, и граничи с гробищата. Даже имаше снимки някъде из нета, гледах, че ще е жилищна сграда.
Чакай сега намерих това, та не знам вече и аз ама явно не е жилищна а офис сграда https://www.facebook.com/share/n938KqpD5nWWoHsh/?mibextid=WC7FNe

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 09:34 от Daisy_D

# 584
  • Варна
Според мен пък с материалите минимум ще излезе 5000 лв. Това е много работа къртене, полагане на тръби, заваряване, после пак замазване а с водата шега не бива, трябва да го изпипа добре. От друга страна като дадеш близо 340 000 лв 5000 лв не са чак толкова много. Това е положението, трябва  да си приготвиш и около 12000 за прехвърляне и 70000 за ремонт и обзавеждане. И аз имам да правя един 120 м2 само че ново строителство, но зимата не ми се занимава. Обаче майсторите са по свободни зимата и съответно биха ти дали по-добра оферта сега.

Какво къртене и замазване? ВиК майсторите не се занимават с тези неща. Идват на вече изкъртено, сменят само инсталацията, после фаянсаджията си замазва/монтира гипсокартон и лепи плочки.  Коментираме цена единствено за смяна на ВиК инсталация, не за цялостен ремонт на баня.

Общи условия

Активация на акаунт