Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 34 908
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Щом скаридка го казва, значи така ще стане - не знам защо, тоест предполагам защо, но тя винаги има някаква полезна информация от дебрите на градската управа и подобни места. Ама за целта трябва силно правителство, а не виждам шанс за такова. Освен ако новата схема не е да има постоянно служебни правителства - правят си каквото искат пък не се отчитат на народа.

Ами да станат високи данъците, въпреки че аз ще загубя от тази работа, това пък ще даде възможност на млади семейства да купят имоти ( за учудване на Nohope, явно ми пука за нещо ). Само с тези държавни регулации трябва да се пипа внимателно, че в доста случаи ефектите не са желаните.

А, не разбрах това за заемите, с които ще натоварим поколенията? Ще теглим заеми за да си платим данъците ли? Не е ли по-логично да продаваме или да отдаваме под наем?

# 616
Penko,  за допълнителните разходи, предвидени в бюджет 2025 ще вдигат осигуровки, акцизи и ще пускат амнистия, така са го измислили, съмняваме да мине. Но така смятат да подсигурят 20 млрд за харчене за 2025г,
за 2026г харчовете няма как да са по-малко и ще трябва нов източник на кинти - ново вдигане на данъци - имоти, коли, такси придобиване и тн, и тн. Макар и местни тези данъци могат да покрият разходите на общините и да намалят финансирането на общините от държавата
за 2027 ще е изчерпан и този резерв - остава ни да теглим заеми като държава, а не като ФЛ

# 617
Съобщиха официално от 01.01.2025 влизаме в Шенген и по суша, собствениците на апартаменти да не забравят да вдигнат от днес с поне 25% още цените на имотите GrinningSatisfiedGrinning

# 618
  • Варна
Каква пък е тази амнистия, за първи път чувам? Те иначе са ни заробили и децата тези титани на мисълта и майстори на пълненето на собствения джоб. Хубавото е, че не сме крепостни селяни и накрая може и да не остане никой в държавата да им плаща борчовете.

За Шенген не знам за имотите какво може да повлияе, може би за крактосрочните наеми ще идват повече хора с шенгенски визи.

# 619
Една от идеите е да можеш да си декларираш незаконните пари и срещу 15% данък да ги узакониш.. Това би повлияло интересно на пазара на НИ, защото сега НИ са основен и най-достъпен метод за пране на пари.
За мен лично 15% са много малко, реално ако си изряден си им платил 10%.
Другата амнистия, която е заложена, е да се опростят лихвите върху неплатените данъци , такси, глоби, и през 2025 да има ударно плащане на главницата

# 620
  • Варна
Ама това са жалки неща. Тия безмозъчни ли са? Ами нали така ще видят всички бабаити колко са безсилни тия и ще започнат още повече да не декларират доходи. Единствения начин всички да декларират доходи е това да става супер лесно ( което не е в момента защото изобщо не са помислили за десетки актуални варианти да се изкарват пари ), да се образоват хората и другото е страх от глоби и наказания.

Откакто Байдън оправда собственият си син за престъпленията му и сега и това вече съвсем спирам да вярвам в шанс за човечеството.

Ето и нещо позитивно:
https://bnr.bg/varna/post/102087702/premestvat-pazara-za-cveta-n … VjYZJl3vcw7QKOD7w

# 621
аз съм предупредил, че ще дойде време политиците да направят всичко това, колкото и непопулярно да е, каквото и политическо самоубийство да е, защото пари като няма, няма и от къде да дойдат. Реално те избор нямат, но да видим кой ще остане в нашия рай като го нахендрят със западни данъци и такси и където мутрите властват и тъпчат. Всеки ще си събере багажа и ще замине на запад или на изток според убежденията. Ще останат само наемодателите и инвеститорите в имоти да си препродават един на друг.

# 622
  • Варна
Те тия дебили вероятно ще овластят мутрягите да събират данъците накрая Simple Smile.

# 623
Някой ако се интересува от новите сгради и новите играчи на хоризонта Wink
https://m.imot.bg/details/7826

# 624
  • 🌊
Това по карта не се ли пада около Максуда?
Отделно дизайна са го докарали постапокалиптична Захар Хадид.

# 625
Някой ако се интересува от новите сгради и новите играчи на хоризонта Wink
https://m.imot.bg/details/7826

# 626
недостига на жилища се задълбочава Simple Smile

# 627
Това по карта не се ли пада около Максуда?
Отделно дизайна са го докарали постапокалиптична Захар Хадид.
Не е Максуда. Между Лидл и Варна Сити парк юг е. За Захар Хадид си права.. той и инвеститора май е от него край на света Simple Smile

# 628
Има ли сайт този комплекс, където може да се видят повече снимки?

# 629
Предлагаха ми преди известно време апартамент май в същия комплекс. Но изобщо не ми харесва района. От едната страна булевард, от другата зеленчукова борса.
Гого, данъци, такси, сива икономика и т.н.
са ти най-малкия проблем. Където и да избягаш ще е по-зле. Вече има държави където няма кеш,т.е.сива икономика липсва. Там държавата определя как ще живееш. Не си удобен - запорират ти сметките и нищо не можеш да си купиш, няма кеш да си платиш един хляб даже. Така според мен ще изглежда робството на бъдещето. Отделно вече вкарания въглероден отпечатък в индустрията, който косвено плащаме, няма да отнеме много време да стане индивидуален. Т.е. ще си плащаме за въздуха, който дишаме. Общо взето се действа да няма начин за забогатяване на обикновения човек. Работите отиват на много зле в световен мащаб, следващите поколения да му мислят,но като гледам днешната младеж, с пълна сила ще важи римската фраза, дай на народа хляб и зрелища, и прави каквото искаш с него.

пп А може вече да се случва, преди 100г нашите предци са уважавали храната и са отделяли много време за да се сдобият с нея, сега отнема няколко минути да си поръчаш или да си купиш всякаква храна и младежта я неглижира и нехае. Да не говорим за зрелищата, пълно е с реалита където простотията е на пиедистал. Тик-ток, телеграм,ютуб....

Общи условия

Активация на акаунт