Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 34 908
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Който работи с брокери получава оферти, които не са излезли никъде още. Който се мъчи и прескача брокери и агенции или не му се занимава с тях,чака някой да постне нещо във фейсбук и сайтове за имоти.

# 706
Ясно, разбрах. Ами явно ще чакам някой да постне нещо във фейсбук:) Е, не е като да нямам познати в строителния бранш де. И до тях ще се допитам, но ако реша да купя нещо някой ден, може би, брокери със сигурност ще прескоча.

# 707
Който работи с брокери получава оферти, които не са излезли никъде още. Който се мъчи и прескача брокери и агенции или не му се занимава с тях,чака някой да постне нещо във фейсбук и сайтове за имоти.
В тея огромни сгради с много апартаменти какъв е смисъла да купуваш преди да са получили разрешително за строеж. Като получат отиваш на място, и купуваш директно от продавача, няма нужда от брокери.

# 708
Дано енергото да им пусне ток, че иначе ще си останат бурета и букви Ш.

# 709
  • Варна
А, ти като купува в Ренесанс апартаментите дали чакаха купувачите свободно да си ги избират във времето. Да не говорим за Фемили гардън където се изпродадоха на идеен проект. Смисъла е ако вярваш в проекта ( след проучване ) и си сигурен, че искаш там и те устройва всичко да можеш да си избереш етаж, сграда, разпределение и да вземеш на по-изгодна цена и по-добра схема за разплащане. Сега в момента не знам каква е динамиката на пазара защото го гледам само повърхностно, но доскоро и големи и малки проекти заминаваха на 50% в първата седмица като започнат да говорят брокерите за тях - разбирай малките апартаменти и хубавите разпределения и изложения.

Аз пак не разбрах кой проект на кого е и къде ще е точно, може ли някой и изречения и в един пост да ги изреди и уточни.

# 710
А, ти като купува в Ренесанс апартаментите дали чакаха купувачите свободно да си ги избират във времето. Да не говорим за Фемили гардън където се изпродадоха на идеен проект. Смисъла е ако вярваш в проекта ( след проучване ) и си сигурен, че искаш там и те устройва всичко да можеш да си избереш етаж, сграда, разпределение и да вземеш на по-изгодна цена и по-добра схема за разплащане. Сега в момента не знам каква е динамиката на пазара защото го гледам само повърхностно, но доскоро и големи и малки проекти заминаваха на 50% в първата седмица като започнат да говорят брокерите за тях - разбирай малките апартаменти и хубавите разпределения и изложения.

Аз пак не разбрах кой проект на кого е и къде ще е точно, може ли някой и изречения и в един пост да ги изреди и уточни.
В Ренесанса точно си обикалях Възраждане и видях фургона. Влязох, питах, казаха ми цена и ми дадоха разположението и свободните апартаменти. Казаха ми че до две седмици ще открият строителната линия. Казах да ми звъннат като я открият, звъннаха все още имаше 3-стаини апартаменти средни с добро изложение, каквото търся и сключихме редварителният договор. Не съм използвал и адвокати, защото в годините разбрах, че договорите са стандартни и шаблонни. В Ренесанс имаше една особеност, че апартаментите се продаваха само от H2U ексклузивно. Но комисионна не се плащаше в смисъл, че те си я бяха калкулирали и ти казваха крайната цена а не  една цена и после да добавиш 3 процента. Те реално в случая H2U не бяха брокери а търговски представители на инвеститора който беше Сириец. За ново строителство трябва да си голям балък да използваш брокери, като всичко е пред очите ти стига да не те мързи. Така съм практикувал не само за Ренесанс, но и за всички други покупки. За НЕ ново строителство нещата са по-различни.

# 711
Дано енергото да им пусне ток, че иначе ще си останат бурета и букви Ш.
Там ще ги захранят от Максуда, само там има достатъчно свободна мощност Simple Smile Та точно тези не ги мислете.
Виж за нови кооперации в Победа и Възраждане много детайлно бих проверявала дали има заделена мощност и какво точно е становището на ЕРП.

# 712
Nohope, адвокат не се ползва да ти провери договора, а историята на фирмата строител, финансирането му, историята на парцела, тежести, уреденост, разрешителни и тн. Сега ако се окаже, че някой предишен собственик има претенции или има тежести, ти може да се почерпиш с една студена водица пък ако ще и най-изпипания договор да имаш. Не казвам, че този път е така, но риск винаги има. Адвокат задължително ако плащаш повече от 20%.

# 713
  • при Arctic Monkeys
И то читав адвокат. Че напоследък са се навъдили едни юристи, дето абсолютно не знаят какво правят.

# 714
Nohope, адвокат не се ползва да ти провери договора, а историята на фирмата строител, финансирането му, историята на парцела, тежести, уреденост, разрешителни и тн. Сега ако се окаже, че някой предишен собственик има претенции или има тежести, ти може да се почерпиш с една студена водица пък ако ще и най-изпипания договор да имаш. Не казвам, че този път е така, но риск винаги има. Адвокат задължително ако плащаш повече от 20%.
Проверка за тежести става за 5 минути. Проверка на инвеститора, всички знаем инвеститорите на пазара. Пак казвам купувам директно от инвеститора, човека върти пари за милиони, къде ще тръгне да продава един апартамент на двама човека, вие говорите за инвеститор Сульо от Каменар. И въпреки това и най-добрите фирми не са застраховани от фалит, това си е риска на зелено, но той е минимален веднъж получат ли разрешителни почти няма какво да се обърка.

# 715
Има много други шашми, където проверката за тежести не ги хваща.
И аз така си мислех ... но истината е доста по-дълбока.

Примерно доброволна делба с пропуснат наследник, става невалидна без давност, ако ще и 20г назад да е правена.
Оттам нататък всички следващи актове са невалидни/нищожни.

То ако беше само проверка за тежести банки и адвокати нямаше да искат 3 тома, дето им трябва 1 месец четене до 9то коляно назад.
Проверката за тежести се прави за секунди в деня на сделката. Да, ама не.

А наскоро ми се случи, има и нова мода, пратиха ме на ЧСИ да вадя удостоверение, че нямам висящи дела ...
И това без тежест на продавания имот. Извадих.

# 716
Nohope, идея си нямаш какви мастити бизнесмени продаваха по 2 пъти един имот като вземат да закъсват..

# 717
Дани каква делба, аз ти говоря за ново строителство, като ти реално си първи ссобственик.Скарида кои са тези бизнесмени и как ще ти помогне адвоката при подписване на два предварителни договора. Смятай, инвеститора ще построи комплекс с 200 апартамента и ще се цигани да продава нещо два пъти. Нали после никой няма да купи от него. Много филми гледате. Сигурно има някои малки тарикати дето строят първа сграда и да се опитват да лъжат, но те няма как да се задържат на пазара, всичко се разчува. Аз досега никога съм нямал проблеми освен закъснение, което си е нормално в бг до 1 година закъснение.

# 718
Делбата на земята под апартамента.
Боже, стегнете се малко и не пишете глупости, и то настоятелно повече от веднъж.

# 719
Какво мислите за този проект.
https://forestclub.bg/projects/forest-village

Обявените цени са пт 1400е/м2.

Общи условия

Активация на акаунт