Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 50 143
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 170
Лошото е, че само ние изказваме мнение, а в конкретния случай - противоположни и хубаво би било да има поне 3то мнение по въпроса, за да може всяка за себе си да затвърди или промени дори своето...

# 1 171
  • София
СПоред мен не винаги душата изживява шок.

Сега ще напиша едно откъсче:
Духът работи върху материята посредством душата.Следователно душата е инструмент на духа.Този инструмент служи на духа да достига до физичния план,тъй като той сам не може да стигне до това.Само душата е в състояние да докосва материята,така че именно чрез нея дугът може да моделира материята,да я оформя и да се разпорежда с тях.Без душата с нейните възможности  духът няма никаква власт над материята.Всички елементи,натрупани във физическото тяло не могат да се ползват от духа,освен посредством душата,която се промъква ,прониква в тялото,защото тя е много близка до материята.Така че душата има по-голяма възможност да докосва материята и да извлича от нея елементи.И когато успява да улови от тези елементи,тя ги изпраща на духа.

# 1 172
  • В Сънландия
Сега разбирам.Във ВЕДИте е описано като "душата и свръх душата"И се съгласявам Peace

# 1 173
  • София

Истинското убежище на човека е неговия дух.А душата му?Чрез душата човекът се изявява,като чрез едно очевидно висше,светло тяло,но все пак тяло,което един ден се разпада и човекът остава да живее единствено в своя дух.

# 1 174
  • В Сънландия
Всъщност точно това се има в предвид във ВЕДИте - душата е "Азът", който остава винаги и завинаги жив.Тялото е като дрехите - облича, носи, хвърля...Дава се и друг пример - директно от живота.Къде отива детското ни тяло, на което сме викали "Аз съм...", след това юношеското, след това младото(имам в предвид да кажем 20 - 50 години), след това старото ни тяло.Защо казваме "Аз бях, много интелигентен младеж", например.Къде е отишъл този младеж?Защото същият човек казва "Аз съм много беден пенсионер".Младежа и пенсионера са всъщност една и съща личност, само тялото се е променило...

# 1 175
Ох, хехе, извинявам се че криввам от темата така, но забелязали ли сте Исайкова и bloodywhite , че вашите дечица имат само 12 дни разлика  Heart Eyes

иначе Исайкова - много хубаво казано

# 1 176
  • В Сънландия
Аз го забелязах преди време и се радвам, че разликата е в полза на моя син - имам в предвид, че е по голям.Ако детето на Исайкова беше по - голямо, в съсмисъл - то да е родено на 03.11.2005, а моят син да е с 12 дни по малък, щеше да е лудница у нас Joy - 3 везни на едно място.... newsm78

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 14:56 от bloodywhite

# 1 177
  • София
Да,освен децата,и ние сме на една възраст.
bloodywhite,на коя дата си родена?

# 1 178
  • София
Още едно откъсче кратко:

"Когато говорят за човешката душа,че е безсмъртна,в действителност става дума за висшата душа,сиреч за духа/което bloodywhite каза/.Низшата душа,онази,която съответства на низшите/астрално и ментално/тела изчезва,защото е тленна.Да,обикновената душа на човека е смъртна,но неговата духовна душа,която не е нищо друго освен неговия духх,е е бзсмъртна и в нея той продължава да живее"

# 1 179
  • В Сънландия
Май се обърках в изказването си newsm78.Май имах в предвид детенцето на Исайкова родено на 03.11, а моя дзверчо пак по - голям newsm78
Аз съм на 05.10.1983.
приятеля ми пък е на 22.10.1987 Laughing
А Вие кога сте родена Исайкова ?

# 1 180
  • София
Аха,аз съм на 24август 83г..В някои календари го водят първия ден на Девата.

# 1 181
Аз на много неща мога да дам отговори, но хората не ги приемат...защото не ги разбират...
Ето например чета:
"Остава въпроса кое е грях?!
Как можем да се "изкупим " от греха, с дела или по благодат!?
Кой казва кое е добро и кое лошо!?
И ако съществува прераждане, има ли хора които са достигнали "нирвана" т.е. съвършенство? Къде могат да се намерят?
Съществуват ли безгрешни хора?

Все въпросчета които Розето много мрази и избягва, но на които трябва да си отговорим, преди да решим имали прераждане или не!"

Не, няма безгрешни хора...А който е достигнал "нирвана" просто не се преражда повече. Ние се раждаме за да се учим. Всеки човек в този си живот има мисия. Ние сами избираме къде да се родим, сами избираме пътя който да следваме и на какво трябва да се научим. И се раждаме до тогава докато научим всичко.
Хора, прочетете "Пътят на душите"

Когато искаш да цитираш някого, просто над мнението горе в дясно има бутон "цитат" и го натискаш.....

Който е достигнал нирвана не се преражда повече... newsm78, това означава, че сега трябва да има хора които да са почти святи да речем, почти безгрешни...но ти сама казваш, че безгрешни хора няма, тогава....
Защо смяташ, че "Пътят на душите" е достоверна информация, защо на нея може да се вярва, а на Библията не?
Не си ми отговорила на важните въпроси, като:
Кой казва кое е добро и кое лошо?
И как можем да се изкупим от греха, с дела или по благодат?

# 1 182
Окултист съм по убеждение, семейството ми също. Вярвам в прераждането... Изчела съм много на тази тема. Най-харесвам книгата "Пътят на душите". Изчетох я без грам съмнение в това което пишеше там. Доказателства за прераждането за себе си имам безброй. Най ме боли, че приятелят ми не вярва и понякога ми се подиграва....

Имам и още един въпрос към теб. Виж тази статийка: отhttp://dnes.dir.bg/2007/04/02/news1530880.html

"Всеки член на ордена полага клетва, с която обещава да върви по трудния път на познанието и да отдаде душата и силите си на Сатаната, пише “Новинар”. Клетвата завършвала с думите "Приемам да отвърна завинаги очи от поробителския кръст, от овчето послушание и християнското лицемерие. Приемам, че аз съм Бог, богове са и моите братя". Модерният сатанизъм е основан от Алистър Кроули (1875-1947). Учението му проповядва "прави каквото искаш": безразборен секс, магия и съновидения за дявола под въздействието на дрога. "Големият звяр" (Звярът 666), както Кроули се нарича, прекарва живота си в търсене на окултното.

Имаше и по-подробна статия но не я намерих, като се цитираше точно клетвата и се говореше, че трябва да се слеят с Бог, чрез окултни практики...(не цитирам точно, но смисълът беше такъв)

Не съм запозната с тези неща, ще можеш ли да ми обясниш, защо и сатанистите използват този път към "бога".

# 1 183
# 1 184
Никога не съм твърдяла, че мога да дам отговори на всички въпроси, освен това на няколко пъти споменах, че не съм от хората които умеят да обясняват. Мисля че на зададените от теб въпроси една съфорумка беше отговорила доста добре и аз напълно съм съгласна с казаното от нея  Peace
Като казвам окултист по убеждения, не съм имала предвид полагания на клетви и тем подобни щуротии, понякога хората подминават главната идея на казаното от другите и започват да копаят в някаква насока и да се отклоняват доста...така че на въпроса "защо и сатанистите използват този път към "бога"?" попитай някой сатанист.
Цитати знам как се правят. Това, че веднъж не се е получило не е повод за разяснение как стават нещата.

Общи условия

Активация на акаунт