Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 767
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 020
  • В Сънландия
NICOLE B.
Цитат
да аз живея според христовите(не религиозните)закони и продължавам да се утвърждавам 4рез опитност и постоянство.
Извинете ме, но малко не ми стана ясно какво имате в предвид.
Ще обясня  -  нали Господ е Бог,Син и Светия ДУх(триединство),ако не се лъжа Библията е свещената книга в Християнството.От кого е дадена(написана) библията? newsm78Аз лично доколкото знам, дадена от Бог, чрез пророци.За какво е дадена Библията? newsm78Доколкото ми е известно да се чете и учи хората,как да живеят.И като съберем Библията и Бог,Син,СветиятДух не се ли получава религията? newsm78Ами как така следвате Христовите закони, а не религиозните? newsm78
Ако грешно тълкувам нещата поправете ме моля Heart Eyes
Ако пък не ги тълкувам грешно, моля отговорете на въпроса ми Blush
Предварително благодаря.

# 1 021
здравей bloodywhite, религията е 4ове6ко (,фарисейска много 4есто)дело,няма ни6то об6то с духовноста.религиите са някакви 4ове6ки представи и 4ове6ки оби4аи,които 4есто не помагат за духовното развитие на 4овека.в библията специално никъде не пи6е 4овек да бъде религиозен(напротив)там пи6е 4овек да е христов у4еник и да има действа6та вяра т.е.да се живее според тази вяра.ако приемем 4е христовата вяра е живот с дела на вяра,то религията е живот без дела на вяра на знание и разбиране,а спазване на 4ове6ки оби4аи и закони ...това е на кратко казано..надявам се  съм била разбрана поне до някъде.

# 1 022
  • В Сънландия
NICOLE B. разбирам какво имате в предвид и благодаря за отговора, който ми дадохте, но пък сега изниква друг въпрос...За какво тогава я има религията?(заради което между другото се изпоядохме в този форум)
Ако Вие кажете - "Аз съм християнка", всички имаме представа, че изповядвате християнството, като религия,следвате Отца+Син+Светият дух(триединство).Ако религията е без значение тогава защо се делим на християни, мюсюлмани, будисти и тн.?И ако е без значение, дали ще следваме предписанията на Бога дадени, преди появата на Христос, защо не са заличени тези писания и наставления от християнството? newsm78 Те дефакто се обезмислят(пиша спрямо отговора даден ми от Вас или поне както аз го разбирам,извинете ме ако съм схванала погрешно)

# 1 023
преди Христа са живяли според строги закони  и са били съдени според тези закони-затова има Стар завет.тогава не е имало проявлението на отца,син и святия дух,с Христос доиде и Новия завет.предполагам знае6 4е в библията има нов и стар завет.
за6то хората се делят на мохамедани,христ.,будисти....ами за6тото изто4ника им на вяра е разли4ен.
сега относно религията незнам,може би трябва6е да ти спомена 4е аз не съм православна християнка,там по добре разбират от религии,разли4ни" светци",икони,оби4аи ,обреди и курбани...аз съм протестантка .6том има6 приятели 4ужденци предполагам си 4увала.
никои няма право да отнема или прибавя към божието слово-библията,такъв 4овек си нанася проклятие,така пи6е в самата библия.

# 1 024
  • София
А защо вярвате сляпо на Библията или защо приемате всичко буквално?

Не може ли да се приеме,и че едно време като са писали Библията например и начина на изразяване и писане е бил по-ограничен...

# 1 025
И ако е без значение, дали ще следваме предписанията на Бога дадени, преди появата на Христос, защо не са заличени тези писания и наставления от християнството? newsm78 Те дефакто се обезмислят(пиша спрямо отговора даден ми от Вас или поне както аз го разбирам,извинете ме ако съм схванала погрешно)

10-те божи заповеди са дадени преди идването на Исус . Стария завет не може да бъде заличен. Предсказанието за появата на Исус са там, изобщо той е основата върху, която стъпва Новия завет. Просто след Исус е безпредметно да се спазват и изпълняват старите закони, те са изпълнени завинаги, /по голяма жертва няма кой да пренесе, за да помоли за опрощение/. Не са се обезсмислели - написаното в стария завет помага да се оцени написаното в Новия завет. А с двети си части Библията има завършеност и освен всичко друго, тя има историческа стойност.

П.П. Някъде прочетох, но не мога да го намеря. Пиша по памет. Ведите са резделени в 4 части. Една е най-важна, но останалите са част от цялото. За християните Новия завет е основната част.

# 1 026
в стария завет законите според които са живяли ,са били дадени от Бог 4рез пророците тогава.много от пророците в стария завет са писали и описали не6та засяга6ти новия завет,някой от проро4ествата описани в стария завет са описали не6та и събития (главно с идването и разпването на Исус и не само)които се слу4ват в новия завет.съ6то има съвпадения на проро4ески послания написани в единия и другия завет написани от разли4ни пророци живяли в разли4но време.

# 1 027
  • В Сънландия
Mama_Nana и NICOLE B. благодаря за стойностните обяснения. newsm51Сега разбирам по - добре написаното, отколкото докато се цитираше постоянно Библията.Всъщност сега ми обяснихте нагледно, как седят нещата в Християнството(а преди това, особено докато четях цитатите и мъглявите обяснения само се newsm78 и се чудех какво всъщност следват ревностните християнки във форума)Интересно ми става, че повечето от цитиращите Библията, всъщност са се запътили към Рая само защото са "осветени" след като са повярвали в Исус Христос, което в моите очи е грешно, но за друг може да е напълно правилно(коя съм аз, че да съдя кое грешно, кое правилно?).
Аз лично, въпреки, че не съм Християнка следвам доста стриктно в живота си повечето от божиите заповеди дадени в Християнството(имам в предвид - нищо лошо няма в тях, дори човек да иска да направи живота си просто по - добър).
А относно това което споменахте Mama_Nana  за ВЕДИте - да те наистина са разделени на 4 части, но в момента не мога да цитирам, как им бяха имената(Пурани, Упанишади,Махабарата и другата не я помня, как се казваше - май това бяха), но много правилно сте написала - една е най - важната, а останалите са част от цялото, и тези "останали" всъщност обясняват нагледно "най - важната"  bouquet

# 1 028
Интересно ми става, че повечето от цитиращите Библията, всъщност са се запътили към Рая само защото са "осветени" след като са повярвали в Исус Христос, което в моите очи е грешно, но за друг може да е напълно правилно(коя съм аз, че да съдя кое грешно, кое правилно?).Аз лично, въпреки, че не съм Християнка следвам доста стриктно в живота си повечето от божиите заповеди дадени в Християнството(имам в предвид - нищо лошо няма в тях, дори човек да иска да направи живота си просто по - добър).
Не е никаква гаранция 4е като 4етем библията  сме "осветени" и сме 100% в Рая. Така си мисля Peace

# 1 029
 Относно религиите както ВАНГА предсакзва...4е 6те из4езнат религиите от света,поради това 4е разделят хората...и има много войни и  вражди в името на религиите.Вместо да ни събират...ние се избиваме....

.Целта е на да се разделаят хората а да се обединят....затова дълбоко вярвам в нейното проро4есто за из4езването на религиите и на тяхно място 6те дойде едно ново древно у4ение  КОЕТО 6ТЕ СПЛОТИ ХОРАТА.... и 6те спаси земята ни. Това у4ение вклю4а послания от вси4ки Богове...вклю4ително и на Исус.

За Посланията които постнах и някои си мислят 4е са сатанински...е  много глупаво и сме6но  твърдение.Навсякъде в посланията  се  пи6е само за Любов,Светлина,хората да се оби4аме, да си помагаме...да допринесем своя принос за на6ата майка Земя,за да я спасим от разпадането.
Тези послания ни у4ат да се извисим духовно за да достигнем Хрситово съзнание...и да спрем да ру6им и съсипваме вси4ко окло себе се с егоизма си. Ако това го разбирате като сататнизъм...то оределено имате изкривени понатия за Божетсвенното... newsm78

Последна редакция: нд, 15 апр 2007, 01:43 от roza66

# 1 030
Мони4ета....... не е ли все пак много е важно да се разбере и разкодира"мъдроста" на библията...и то правилно. Това е  нелека зада4а за пове4ето от нас. Мисля 4е Йесакова някъде го бе6е написала много хубаво...да не се вярва сляпо...незаисимо в какво. ...като цяло ...по принцип.
Когато вярваме сляпо в не6то...ни е сме блокирани и сме в рамки които ограни4ават съзнанието ни. Не можем да видим и разберем пове4е от това в което сляпо варваме...пнеже сме затиснати като в менгеме.

Затова имаме нужда от помо6т и от духовни у4ители...които ни показават пътя.Както писах Исус освен Бог е бил и духовен У4ител...и той е помагал на хората да рзберат истината.Понякога е говорила така закодирано.... с прит4и 4е  дори  и неговите у4еници  коиото са били постоянно окло него не са го разбирали напълно....Така 4е няма ни6то ло6о когато хората имат духовен у4ител който да ги води...

# 1 031
Не трябвя да има война между нас.....това което съм написала има смисъл...про4етете го...помислете го.Стига сме ска4али една сре6ту друга ве4е.

Сега6ните  у4ители /говоря за истинските...на за лъжливите/ не се разли4ават по ни6то от у4ителите и пророците преди 2000 години. ЕДИНСТВЕННАТАТ разлика е 4е просто те сега използаат по-съвременни средства  и методи за да ни помагат...за да ни информират....средства които преди 2000 години не са съ6тетсвували.Тези у4ители  трябва да действат и вървят в крак със съвремието .Това е разбираемо..нали  все пак на4ина ни на живот преди 2000 г.  не е бил на това ниво на развитие както е сега.
Такъв велик у4ител на съвремието  е  бил Дънов...признат от целия свят.Бях постнала много хубави снимки с изакзвания на  много известни ли4ности какво мислят за Дънов.

Някои могат без у4ител/и, други имат нужда от у4ител. Някои могат ако искат да имат пове4е от 1 у4ител..За това Бог ги изпра6та тези у4ители във  въплъ6тение на земята,това е целта им .... да ни помагат.Това е била и целта на Исус  преди 2000 години........когато е бил изпратен на земята.Да помага и да у4и хората на Божията любов.

Когато  помолим Бог  за помо6т...тя идва и то в зависимост  от вибрациите на ду6ата.

ДУ6АТА НА ВСИ4КИ ВЯРА6ТИ ВИБРИРА на разли4ни нива....Бог дейсвта по много на4ини...и  го прави за всеки 4овек поотедлно.

Всеки разли4но напредва....едно бавно...други по бързо...трети  никак.Тъп4ат на едно място.Но и тяхното време 6те дойде.

Бог Не може да прилага един и съ6ти метод към толкова разли4ни хора...нали разбирате newsm78 Та ду6ите на хората са толкова разли4ни...ако помага по един и съ6ти на4ин....то едни 6те го разберат а други не...А Бог иска ВСИ4КИ да Го разберът.
На всеки му се прата6та помо6т спрямо нивото у желанието на неговото разитие...

Затова и методите за разли4ни.Дали помо6та идва като духовен у4утел..или по време на медитация ..или по време на сън...или по време на молитва....или в църката.....винаги и при всеки е разли4но
. Вярва6тите хора винаги знаят и усе6тат помо6та с сърцето си. Вие го знаете понеже сте вярва6ти...

А това 4е един е полу4ил помо6т по един ан4ин... а друг  който съ6то е полу4ил помо6т  но по съвсем разли4ен на4ин ... незна4и 4епървия е верен я втория гре6ен..или обратното.Просто хората са разли4ни...и помо6та  е разли4на. Бог не е еднообразен и ограни4ен и знае как да достигне до всеки.В това не се съмнявайте  ни най-малко[/b].  Peace

Така 4е"Неведоми са  пъти6тата Божии"...какато се казва.

Помислете  искрено с ръка на сърцето ....и 6те  разберете 4е това е така.

Това исках да ви кажа днес  bouquet

Последна редакция: нд, 15 апр 2007, 04:53 от roza66

# 1 032
  • по пътя на светлината
Мони4ета....... не е ли все пак много е важно да се разбере и разкодира"мъдроста" на библията...и то правилно. Това е  нелека зада4а за пове4ето от нас. Мисля 4е Йесакова някъде го бе6е написала много хубаво...да не се вярва сляпо...незаисимо в какво. ...като цяло ...по принцип.
Когато вярваме сляпо в не6то...ни е сме блокирани и сме в рамки които ограни4ават съзнанието ни. Не можем да видим и разберем пове4е от това в което сляпо варваме...пнеже сме затиснати като в менгеме.

Затова имаме нужда от помо6т и от духовни у4ители...които ни показават пътя.Както писах Исус освен Бог е бил и духовен У4ител...и той е помагал на хората да рзберат истината.Понякога е говорила така закодирано.... с прит4и 4е  дори  и неговите у4еници  коиото са били постоянно окло него не са го разбирали напълно....Така 4е няма ни6то ло6о когато хората имат духовен у4ител който да ги води...

PeaceБългарите живеем в трудни времена и сме по податливи на промиване на мозъци с надеждата за по добър живот и приемаме всичко казано за чиста монета,без да сме ограмотени достатъчно по дадена теория и разбира се ставаме ревностни защитници на нечия кауза(меко казано,да не пиша фанатици,защото я имат за клише,но няма по точна дума за хора,които обсебват със своите вярвания околните-всяко нещо си има граници и всеки може да вярва в каквото си пожелае). GrinningНай- важно за човека е да се опитва да разкодира мъдроста, да се стреми към съвършенство и да бъде толерантен към хората и техните вярвания! Peace

Последна редакция: нд, 15 апр 2007, 09:52 от k.a.l.i.

# 1 033
  • В Сънландия
GrinningНай- важно за човека е да се опитва да разкодира мъдроста, да се стреми към съвършенство и да бъде толерантен към хората и техните вярвания! Peace
Peace

# 1 034
И ако е без значение, дали ще следваме предписанията на Бога дадени, преди появата на Христос, защо не са заличени тези писания и наставления от християнството? newsm78 Те дефакто се обезмислят(пиша спрямо отговора даден ми от Вас или поне както аз го разбирам,извинете ме ако съм схванала погрешно)

10-те божи заповеди са дадени преди идването на Исус . Стария завет не може да бъде заличен. Предсказанието за появата на Исус са там, изобщо той е основата върху, която стъпва Новия завет. Просто след Исус е безпредметно да се спазват и изпълняват старите закони, те са изпълнени завинаги, /по голяма жертва няма кой да пренесе, за да помоли за опрощение/. Не са се обезсмислели - написаното в стария завет помага да се оцени написаното в Новия завет. А с двети си части Библията има завършеност и освен всичко друго, тя има историческа стойност.

П.П. Някъде прочетох, но не мога да го намеря. Пиша по памет. Ведите са резделени в 4 части. Една е най-важна, но останалите са част от цялото. За християните Новия завет е основната част.

Peace
Само ще допълня в този ред на мисли:

Христос се обърнал към народа и казал:
- Не мислете, че съм дошъл да наруша Мойсеевия закон или пророците. Не да наруша съм дошъл, а да изпълня. В стария закон бе казано: "Не убивай!" Аз пък ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си, е виновен.
- Чували се пак, че е казано "Не прелюбодействай!" Аз пък ви казвам, че всяко нечисто пожелание към чужда жена е вече прелюбодейство.
- Слушали сте и това, че е казано: "Не престъпвай, а изпълнявай клетвата си пред Господа!" Аз пък ви казвам: съвсем се и не кълнете, но думата ви да бъде: да, да или не, не!
- Слушали сте още, че бе казано: "Око за око, зъб за зъб!" Аз пък ви казвам: Ако някой ви удари от едната страна, обърнете му и другата!"
- Слушали сте, най сетне, и това, че бе казано: "Обичай ближния си и мрази врага си!". Аз пък ви казвам: "Обичайте и враговете си и добро правете на ония, които ви мразят, за да бъдете достойни чеда на Всевишния! Бъдете милосърдни, както е милосърден и Вашият небесен Отец!

От всичко дотук се вижда, че новият закон е много по-съвършен от стария. Според Христовия закон престъпно е не само извършеното деяние, но и мисълта за него. Мойсеевият закон беше закон за тялото и принудата, а Христовият - на духа, свободата и благодатта.

Роза66, извинявай, че се намесвам в темата ти - но просто се изкуших да допълня мисълта на Мама Нана. Повече няма да се бъркам! Прощавай!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт