Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 734
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 035
  • В Сънландия
За мен лично това, значи, че дори на мисловно ниво трябва да се спазват законите на Бога.Не само не убивай, а и не се гневи...

# 1 036
За мен лично това, значи, че дори на мисловно ниво трябва да се спазват законите на Бога.Не само не убивай, а и не се гневи...

Именно!
И ако спазваме тези закони - всичко на земята ще бъде наред, няма да има войни, злото между хората няма да има почва да се развие, а веригата му ще бъде прекъсвана още в зародиш. Защо не бива дори да се гневим на ближния си - защото когато сме разгневени, дори и справедливо, точно в този момент не му желаем доброто, нали? (нека бъдем честни към себе си) Когато сме гневни, можем да стигнем дори до крайност - гневът е много лош съветник - не само че можем физически да нараним ближния си, когато сме ядосани, но и с думи можем да го нараним жестоко. Пак в Библията е казано че ударът бича прави белег, а ударът от езика троши костите. Много са паднали от острието на меча, но не са толкова, колкото са падналите от езика.

# 1 037
  • В Сънландия
Маги ДС  smile3525

# 1 038

Блъдиуайт, благодаря ти за положителното отношение! За мен е много ценно!
Ето и от мен: newsm51

# 1 039

ДУ6АТА НА ВСИ4КИ ВЯРА6ТИ ВИБРИРА на разли4ни нива....Бог дейсвта по много на4ини...и  го прави за всеки 4овек поотедлно.

Всеки разли4но напредва....едно бавно...други по бързо...трети  никак.Тъп4ат на едно място.Но и тяхното време 6те дойде.

Бог Не може да прилага един и съ6ти метод към толкова разли4ни хора...нали разбирате newsm78 Та ду6ите на хората са толкова разли4ни...ако помага по един и съ6ти на4ин....то едни 6те го разберат а други не...А Бог иска ВСИ4КИ да Го разберът.
На всеки му се прата6та помо6т спрямо нивото у желанието на неговото разитие...

Затова и методите за разли4ни.Дали помо6та идва като духовен у4утел..или по време на медитация ..или по време на сън...или по време на молитва....или в църката.....винаги и при всеки е разли4но[/size]. Вярва6тите хора винаги знаят и усе6тат помо6та с сърцето си. Вие го знаете понеже сте вярва6ти...

А това 4е един е полу4ил помо6т по един ан4ин... а друг  който съ6то е полу4ил помо6т  но по съвсем разли4ен на4ин ... незна4и 4епървия е верен я втория гре6ен..или обратното.Просто хората са разли4ни...и помо6та  е разли4на. Бог не е еднообразен и ограни4ен и знае как да достигне до всеки.В това не се съмнявайте  ни най-малко[/b].  Peace

Така 4е"Неведоми са  пъти6тата Божии"...какато се казва.

Помислете  искрено с ръка на сърцето ....и 6те  разберете 4е това е така.

Ето това е отговора на въпроса - Защо има различни религии и учения? Както и отговор, защо не може /поне на този етап/ да се обдени всичко в едно.

# 1 040
Маги ДС 
Благодаря за включването ти и за помощта в моите опити за обяснение.   bouquet
Hug

# 1 041
Маги ДС   много се радвам и ти блгодаря 4е се вклю4и в темата Hug Дори и да сме имали разпри  и разминавания в други теми, няма  никакво зна4ение. Знам 4е се у4им  с всеки изминал ден.  Важното е все пак както писа bloodywhite  4е сме толерантни едни към други   bouquet

# 1 042

ДУ6АТА НА ВСИ4КИ ВЯРА6ТИ ВИБРИРА на разли4ни нива....Бог дейсвта по много на4ини...и  го прави за всеки 4овек поотедлно.

Всеки разли4но напредва....едно бавно...други по бързо...трети  никак.Тъп4ат на едно място.Но и тяхното време 6те дойде.

Бог Не може да прилага един и съ6ти метод към толкова разли4ни хора...нали разбирате newsm78 Та ду6ите на хората са толкова разли4ни...ако помага по един и съ6ти на4ин....то едни 6те го разберат а други не...А Бог иска ВСИ4КИ да Го разберът.
На всеки му се прата6та помо6т спрямо нивото у желанието на неговото разитие...

Затова и методите за разли4ни.Дали помо6та идва като духовен у4утел..или по време на медитация ..или по време на сън...или по време на молитва....или в църката.....винаги и при всеки е разли4но[/size]. Вярва6тите хора винаги знаят и усе6тат помо6та с сърцето си. Вие го знаете понеже сте вярва6ти...

А това 4е един е полу4ил помо6т по един ан4ин... а друг  който съ6то е полу4ил помо6т  но по съвсем разли4ен на4ин ... незна4и 4епървия е верен я втория гре6ен..или обратното.Просто хората са разли4ни...и помо6та  е разли4на. Бог не е еднообразен и ограни4ен и знае как да достигне до всеки.В това не се съмнявайте  ни най-малко[/b].  Peace

Така 4е"Неведоми са  пъти6тата Божии"...какато се казва.

Помислете  искрено с ръка на сърцето ....и 6те  разберете 4е това е така.

Ето това е отговора на въпроса - Защо има различни религии и учения? Както и отговор, защо не може /поне на този етап/ да се обдени всичко в едно.

Mama_Nana Сигурно за6тото хората сме разли4ни...затова има и разли4ни у4ения и религии..
Дори да вземем един малък пример ....има хора обажават зимата,ходят  на ски...други  не оби4ат зимата...оби4ат лятото ...палмите,но въпреки това и двата сезона ги има,те съ6тествуават независимо от на6ите предпо4итния...

Христос,Буда и други Богове съ6тествуват и са реални...помагали са на хората за развиване на духовноста им...независимо от на6ите предпо4итания и  дали някои  от нас ги приемт и оби4ат... или не Blush
Рано или късно хората 6те се обединят в Едно.Понеже такава е  първона4алната Божия замисъл...Таки мисля.

Последна редакция: нд, 15 апр 2007, 13:11 от roza66

# 1 043

Именно!
И ако спазваме тези закони - всичко на земята ще бъде наред, няма да има войни, злото между хората няма да има почва да се развие, а веригата му ще бъде прекъсвана още в зародиш. Защо не бива дори да се гневим на ближния си - защото когато сме разгневени, дори и справедливо, точно в този момент не му желаем доброто, нали? (нека бъдем честни към себе си) Когато сме гневни, можем да стигнем дори до крайност - гневът е много лош съветник - не само че можем физически да нараним ближния си, когато сме ядосани, но и с думи можем да го нараним жестоко. Пак в Библията е казано че ударът бича прави белег, а ударът от езика троши костите. Много са паднали от острието на меча, но не са толкова, колкото са падналите от езика.

Peace Много съм съгласна с думите ти....  bouquet

# 1 044
  • В Сънландия
Бих искала да предложа на аудиторията тук една изключително интересна книга - "Едно" на Ричард Бах. Съмнявам се , че някой може да приеме за истина нещата описани в тази книга, но пък е едно изключително увлекателно четиво, което би накарало много хора да се замислят за стойностните неща в живота, както и за многото алтернативи, които имаме.разсъжденията на автора, също са интересни.
Препоръчвам на всеки.Аз лично съм чела тази книга сигурно 100тина пъти и винаги ме кара да се замисля за много неща и за изборите, които правя или пропускам да направя в живота си.
Приятно четене, на тези, които обичат да четат или пък просто решат да я прегледат отгоре отгоре.
Мисля, че няма много общо с темата за прераждането, но ние и без това доста се отклонихме.... Heart Eyes

# 1 045
bloodywhite на всяка цена 6те я про4ета Peace
А на Ричард Бах съм 4ела книгата"Джонатан Лингвистън 4АЙКАТА" Съ6то страхотна книга..пропоръ4вам я много.СкритИя смисъл   на книгата е  4е писано за птица  но всъ6тност се отнася за  4овека...как намира Бог и до какви висоти достига... Heart Eyes

# 1 046
Мисля 4е темата се из4ерпа ве4е  Hug Много се изписа и е коментира по темата.За което благодаря на вси4ки.   bouquet
Аз поне няма какво пое4е да пи6а тука.  Grinning
До нови сре6ти в други теми Peace

# 1 047
КЪМ Маги ДС ...сетих се  не6то интересно.

Маги..ти някъде в друга тема бе6е писала за све6та и за огъня като символика...не си спомнм то4но ....но бе6е не6то много интересно.Моля те  били коментирала твоето мнение  като христянка ...какво озна4ава огънят за теб...и за християните?Питам те за6то ми се вижда 4е си информирана по ъпроса ми....и бе6е много интересно го формулирала Heart Eyes

Ако и други се вклю4ат  към въпроса ми за  симоликата  на огъня ...в хрситиянството 6те съм им балгодарна...

Благодаря ти предарително  bouquet

# 1 048
Свещта, която вярващият пали в Православния храм, е вид жертва, тя замества старозаветното жертвоприношение, когато е било изгаряно някакво животно (агне, теле и пр.). Когато се пали свещ, хубаво е да се произнася следната молитва: "Господи, Исусе Христе, приеми тази моя малка жертва за всичко, което е добро и полезно за мене, грешния, за моите роднини, приятели, близки!"

Розе,  Hug  bouquet

# 1 049
  • В Сънландия
Маги ДС това беше пост, които си заслужава да се прочете.Благодаря за възможността Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт