Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 796
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 095
 NICOLE B. Писах ти  ве4е на ли4ни.... Wink

# 1 096
  • В Сънландия
malina_m няма членове на ведическото общество.Има хора изучаващи ВЕДИте.ВЕДИте са цялостна наука за духовния и материалният свят.
Затова и си мисля, че явно просто автора на книгата е опитал да използва нещо "загадъчно" или нещо такова, за да бъде по - увлекателно четивото му.

# 1 097
  • В Сънландия
Mama_Nana
Цитат
А за индийските Богове /в проявленията им, които познавам от индийските приказки/ много повече приличат на Боговете от Гръцката и Римската митология. Много, всеки със собствена индивидуалност, възможности и способности, но има един върховен.
Всъщност на пръв поглед е така.Вниквайки обаче в писанията на ВЕДИте можем да открием точно защо, как и кога Бога(Върховната Божествена Личност)е проявила дадена своя инкърнация.Индийските Богове, не са просто всеки за себе си и всички за един, те всичките са инкърнации на Върховната Божествена личност, тоест всеки от тех е Бога, изначалният контрольор, и всеки от тях е отделна личност, в зависимост от необходимостта и значението на появата си(дано не звучи объркано newsm78).
Цитат
Също така, това не са просто "кукли", те са инкърнации на Бога - тоест с тях трябва да се отнасят хората, както биха се отнасяли с Бога директно.Това не го разбрах. Боговете се изявяват периодично, като човеци и днес и обикновените хора ги почитат, както съответния Бог?!
Не, не Бога не се е появявал скоро на земята(за последен път е бил тук преди около 500 години и е бил наричан Бог Чайтания).Муртите са "куклите", които се обожават.Това са проявленията на Бога в материалният свят, достъпни за нашите очи и сетива(грубо казано по християнски идоли,но не са).Вече коментирахме въпроса, за несъвършенството на човешките сетива, затова Бога милостиво ни дава да го видим, чрез муртите.Няма как да имаме в момента личностно общуване с Бога, защото илюзорната му енергия има огромна власт над нас.За да изчистим сърцата си и живота си от греховни дейности трябва да служим на Бога с любов(тогава илюзорната енергия на Бога, няма да има власт над нас).Човеците обаче сме нетърпеливи,затова Бога е дал муртите - за да можем да се докоснем и личностно да общуваме с Него.
Цитат
В тях не се споменава великата троица на по-късните древно-индийски божества: Брама, Вишну и Шива. Липсва вярването в прераждането на душите.
Те не са "велика троица" или нещо подобно(авторът е създал нелепа игра на думи).Те са просто тези, които отговарят за материалното творение.А за вярвата в прераждането - не мисля, че мога да добавя нещо друго освен всичко изписано до момента по темата.Във ВЕДИте са описани причините за прераждането, затова мисля няма смисъл да обяснявам отново(доста поговорихме за ВЕДИте  Heart Eyes)
Дано съм успяла да отговоря на въпросите Ви

# 1 098
  • Варна
malina_m няма членове на ведическото общество.Има хора изучаващи ВЕДИте.ВЕДИте са цялостна наука за духовния и материалният свят.
Затова и си мисля, че явно просто автора на книгата е опитал да използва нещо "загадъчно" или нещо такова, за да бъде по - увлекателно четивото му.

В момента под Веди се разбират определени текстове, но те са били написани от някого (било то "разкрити" под една или друга форма, а не умозрително съчинени) - някъде ги наричат ведически мъдреци. Те са живели във ведическо общество. А Анастасия се счита за потомък на тези хора/общество. Говорим за времето преди 2-3 хиляди години преди новата ера (за Ведите съм чела, че са писани някъде през 2 хил. пр.н.е.) Обществото на тези хора е било много обширно и малки части от него са се запазили досега, макар и в доста излиран от нас вид. Между другото, "Веди" има родство с корените на думата "зная", "знание" (ние ползваме думата "неведение") - може и да си го споменала някъде по-нагоре.

Както и да е, в книгите за Анастасия има още един поглед към всички тези неща, които дискутираме тук (вкл. прераждането и т.н.), но трябва да се прочетат, ако ще ги обсъждаме.

# 1 099
  • В Сънландия
malina_m напълно съм съгласна, че ако ще обсъждаме нещо тук , трябва първо да се запознаем с това, което ще се обсъжда Peace
За пояснение ще добавя само, че ВЕДИте са написани(или не знам как да се изразя newsm78)преди около 5000 години в началото на тази епоха на раздорите,убийствата и кръвопролитията, в която живеем ние(епохата на Кали).
Единствените, които са се запазили от тъй нареченото в случая ведическо общество, са учениците на Бог Чайтания(бил е на земята преди около 500години),чрез ученическата последователност тоест получаване на информация от духовният учител и предаването и на ученика и така до днес.Последният от тази ученическа последователност, опитал се да запази и прераде знанието от ВЕДИте такова, каквото е е Абай Чаран Де, наричан също Шрила Прабхупада.След него, са останали(той е починал 1977 ако не се лъжа) книгите преведени на аглийски(хиляди страници), лекциите дадени на учениците му и...това е.А за корена на думата ВЕДИ сте напълно права.
Между другото преди около 2000 години българите са излезнали от Индия и са тръгнали на голяяяяяяямото си пътешествие, докато се устроят по българските(речено по друг начин сегашна България)земи.Има много неща останали у нас от ведическата култура, както и от ведическият език(ако мога така да се изразя).Отивайки в Индия,за първи път аз самата разбрах, за някой дори езикови сходства с езика(предимно хинди и бенгали)и славянските езици Blush
Има нещо много интересно - в Индия много мъже носят, така наречените шики(шиката се получава при обръсване на главата и оставяне само на едно кръгче с коса).Целта на шиката е в момента на смъртта, точно от това място да бъде изкарана душата от тялото(най - благодприятното от всички места е главата).Та както и да е това.прабългарите са имали 1:1 същите шики.Това лично мен , ме навежда на мисълта, че не само от ведическа гледна точка,а и от историческа има прекалено много съвпаденя между ВЕДите и историята.
Другото, което знам, е че в Хималаите има българска държава(без майтап!), където и до днес и сживеят древни българи.Те са тези, които са останали, когато голяма част от прабългарите са се излезли от тези земи(индия,тибет,непал, не съм сигурна точно от къде са тръгнали българите).Интересното е, че дори езика, на който общуват е български - есетствено, че при опит да се разберем с тях няма да успеем, защото те говорят старобългарски, който е доста по - различен от този български, който говорим ние в момента.
Ох извинете ме, много се отклоних от темата  bouquet

# 1 100
РОЗЕ...здравеи,днес търсих не6то съвсем друго но попаднах на това (няма ни6то слу4айно Wink)
то е специално за теб ,надявам се да има6 библия .

ЕРЕМИЯ глава23 от стих 16-32,просто го про4ети внимателно.то е за теб така 4е аз ли4но не о4аквам коментар после . Peace

/ да ти спомена 4е е във връзка с посланията на онази женица а и на другите подобни./

# 1 101
  • Варна

Предполагам, че това, което пишеш е вярно. Много е интересно, особено за старите българи. По анализ на езика, например, могат да се направят връзки, които на пръв поглед са немислими...
Аз лично допускам, че потомци на онези мъдреци, съставили Ведите, може да има и сега. Може би не са изследвани и т.н. Ако се вярва на книгите за Анастасия, има области в руската тайга, където живеят такива хора.

# 1 102
  • В Сънландия
malina_m не зная относно "Анастасия" - не съм я чела.
Възможно е и това, което допускате да е вярно, но аз не съм експертна по този въпрос(имам в предвид не съм се интересувала в този аспект от ВЕДИте) и не мога да коментирам.
По принцип има много неща, които сочат, че прабългарите са дошли от там някъде(индия,непал,тибет) включително и преди около месец видях познат, който ми показа някъква книга написана за това, но знам ли newsm78 .
Решила съм да се поинтересувам повече и догодина(живот и здраве), ако отида пак в Индия, да отида в тази българска държава(ако е действителност това, което съм чувала, че е така), та малко да стана Тома неверни - ръка да пипне око да види Grinning(това в кръга на шегата разбира се)

# 1 103
РОЗЕ...здравеи,днес търсих не6то съвсем друго но попаднах на това (няма ни6то слу4айно Wink)

ЕРЕМИЯ глава23 от стих 16-32,просто го про4ети внимателно.то е за теб така 4е аз ли4но не о4аквам коментар после . Peace

/ да ти спомена 4е е във връзка с посланията на онази женица а и на другите подобни./

Да мерси про4етох го....и не видях ни6то ненормално.Зависи как 4овек възприема не6тата.

След като тази женица може да усе6та "тези вълни или 4естоти" /представи си  го като радио вълни...търси6 докато намери6 станцията/...то Те Вис6ите сили " веднага долавят "нейните 4естоти" и  по този на4ин и предават Тяхната информация ..на финно ниво...и тя после записва вси4ко от това "което е приела" .Знам 4е последния път когато е била в България за да приема "летния цикъл на диктовките" е била отседнала в Родопите, за да 4ерпи Енергия от там .Работила е цяло лято....сама..Мисля 4е ги е приемала като се е " настройвала на тези вълни...4истоти"...това може да става по разли4ни на4ини...единия вид е медитативна техника..или 4рез молитви...

Нали знае6  от библията как Исус е ходил сам на хълма..и е"разговарял "с Отца.По този на4ин Той е "об6тувал с Бог"...като се е молил. Той то4на така като Татяна е могъл да " приема" /да усе6та с финното си / Бог...който му е пра6тал  мъдроста  която Той/ Исус /после е предавал на у4ениците и на хората...

Так приемам аз Татяна... Peace

Последна редакция: вт, 17 апр 2007, 21:07 от roza66

# 1 104

Да мерси про4етох го....и не видях ни6то ненормално.Зависи как 4овек възприема не6тата.

След като тази женица може да усе6та "тези вълни или 4естоти" /представи си  го като радио вълни...търси6 докато намери6 станцията/...то Те Вис6ите сили " веднага долавят "нейните 4естоти" и  по този на4ин и предават Тяхната информация ..на финно ниво...и тя после записва вси4ко от това "което е приела" .Знам 4е последния път когато е била в България за да приема "летния цикъл на диктовките" е била отседнала в Родопите, за да 4ерпи Енергия от там .Работила е цяло лято....сама..Мисля 4е ги е приемала като се е " настройвала на тези вълни...4истоти"...това може да става по разли4ни на4ини...единия вид е медитативна техника..или 4рез молитви...

Нали знае6  от библията как Исус е ходил сам на хълма..и е"разговарял "с Отца.По този на4ин Той е "об6тувал с Бог"...като се е молил. Той то4на така като Татяна е могъл да " приема" /да усе6та с финното си / Бог...който му е пра6тал  мъдроста  която Той/ Исус /после е предавал на у4ениците и на хората...

Так приемам аз Татяна... Peace
Roza66 би ли обяснила  кои са тези Висши сили? 
Исус наистина е разговарял с Отца, а Татяна вижте с кой на този сайт
 http://www.sirius1-bg.net/sirius/

# 1 105
twins

Специално за теб ще кажа защо не вярвам в истинността на тези писания.
1. Стила е еднакъв.
2. При положение, че Бог е един и говорим, че този или онзи учител е преродена една и съща душа, как тази душа говори от различните си личности били тук на земята. Значи хората не вярват, че Бог е един и че една душа се преражда в различни личности. Просто така е по достоверно.
3. Известно е от различни религии, учения и философии, че между двата свята - земния и света на душите - има витаещи души /духове/, които не винаги са добронамерени. Каква е гаранцията, че не се улавят техните "вибрации".
4. В спиритизма също се говори с духове, при това различни, какви ли способности имат практикуващите го?!
5. Тук на Земята начело на Силите на Светлината е Владиката на Шамбала. Шамбала е една добре пазена територия и тайна и много малко са хората, които знаят истината за нея и могат да се докоснат /не да я изучат/.  Едва ли този наивен начин е правилния за да разберат хората къде отиват и какво трябва да направят.
Има и още, но това мисля е достатъчно.

Нито един от посочените от мен аргументи не се опира на християнството или която и да е конкретна религия, нито на личната ми вяра. 

# 1 106
Да, Мама Нана това е достатъчно.
 Благодаря  bouquet

# 1 107
Окултист съм по убеждение, семейството ми също. Вярвам в прераждането... Изчела съм много на тази тема. Най-харесвам книгата "Пътят на душите". Изчетох я без грам съмнение в това което пишеше там. Доказателства за прераждането за себе си имам безброй. Най ме боли, че приятелят ми не вярва и понякога ми се подиграва....

# 1 108
  • София
Окултист съм по убеждение, семейството ми също. Вярвам в прераждането... Изчела съм много на тази тема. Най-харесвам книгата "Пътят на душите". Изчетох я без грам съмнение в това което пишеше там. Доказателства за прераждането за себе си имам безброй. Най ме боли, че приятелят ми не вярва и понякога ми се подиграва....
Браво.Хич да не те притеснява какво мислят хората до теб и около теб.важно е че си стигнала дотук -това е за теб си! Peace

# 1 109
Обясни, моля те, какво значи окултист, че аз в тази тема виждам много такива, но те не си признават!

Общи условия

Активация на акаунт