Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 811
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 110
Окултизмът (от латински occultus - „скрит“, „таен“) е общо наименование на група разнородни мистични течения, поставящи си за цел изследванито на скрита реалност, която не може да бъде обяснена чисто рационално и остава извън обхвата на физическите науки.

# 1 111
Окултизмът (от латински occultus - „скрит“, „таен“) е общо наименование на група разнородни мистични течения, поставящи си за цел изследванито на скрита реалност, която не може да бъде обяснена чисто рационално и остава извън обхвата на физическите науки.

Само това ли?Sad
А каква е разликата между вярата в Господ и окулта според теб?
Можеш ли да дадеш примери за такива мистични учения?

# 1 112
  • София
За основна догма на теософията се смята тъй нареченият окултизъм - от френската дума occulte, което значи скрит, тайнствен, невидим. "Окултист е, казват теософите, този, който владее добре невидимите и неизвестни на официалната наука сили и закони"

# 1 113
За основна догма на теософията се смята тъй нареченият окултизъм - от френската дума occulte, което значи скрит, тайнствен, невидим. "Окултист е, казват теософите, този, който владее добре невидимите и неизвестни на официалната наука сили и закони"
Хора, тези неща не ви ли плашат?  newsm78 На първо четене дори...

# 1 114
"Окултист е, казват теософите, този, който владее добре невидимите и неизвестни на официалната наука сили и закони"

А те за кого са достъпни. Какъв трябва да си, какви качества се изискват за да получиш достъп до всичката тази тайнственост?

# 1 115
  • София

още едно определение:
Мистическо учение за тайнствените сили в природата, които не могат да бъдат обяснени от традиционната наука и са достъпни само за тесен кръг посветени хора.

# 1 116

Само това ли?Sad
А каква е разликата между вярата в Господ и окулта според теб?
Можеш ли да дадеш примери за такива мистични учения?

Аз първо да предупредя - хич ме няма в обясненията, аз разбирам кога едно нещо е така по това как го усещам

Но ще се пробвам. СПОРЕД МЕН окултизма и "вярата в Господ" са адски сходни и учат на едно. Идеята е еднаква, но представена различно. В християнството се казва, че когато човек умре душата отива в Рая или Ада. Ако си добър - в Рая, лош - в Ада. Окултизма казва почти същотото. Но Рая и Ада са тук на земята. Ако си бил добър - в следващия си живот ще живееш по-добре. Ако си бил лош - наказанието е в следващия живот....

Окултното се свързва с вярата в мистичното. Ами я вижте темата в "Клюкарник" - Случи ми се нещо странно.... как си ги обяснявате тези неща???

Много има да се пише тук...

# 1 117
"Окултист е, казват теософите, този, който владее добре невидимите и неизвестни на официалната наука сили и закони"

А те за кого са достъпни. Какъв трябва да си, какви качества се изискват за да получиш достъп до всичката тази тайнственост?

Трябва да да признаеш сам пред себе си, че е така...да го почустваш и усетиш...Аз поне така мисля  newsm78
Трябва да си "отворен" за тези неща

# 1 118
Неее, в християнството само да си добър не е достатъчно да отидеш в Рая. Освен това тези "сили", с които вие боравите се наричат демони в християнството и са със сатанински произход. Християнството напълно отрича окулта.
Но и при двете има вяра в неща, необясними по рационален начин. Иначе, са на два различни полюса.
Странни неща се случват, но задавате ли си въпроса каква е причината?

# 1 119

Трябва да да признаеш сам пред себе си, че е така...да го почустваш и усетиш...Аз поне така мисля  newsm78
Много си права! Замисляла ли си се това дали е добро? И за "какво" се "отваряш"?

# 1 120

Много си права! Замисляла ли си се това дали е добро?

Дали е за добро да си "отворен" за тези неща?
И да и не....зависи...На мен така ми е по-лсено да приемам нещата от живота.Когато ми се случи нещо си казвам - така е трябвало да стане.

# 1 121
Ланфеар, благодаря за откровеността ти! Аз се надявам, по-бързо да разбереш какво се крие зад тези неща, защото казвам ти го най-чистосърдечно, хич не са безобидни!
Знай, че Господ те обича и Той може да ти даде знание за Истината, която търсиш!

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 14:52 от SilIli

# 1 122
Не са, мо когато имам нужда винаги имам с кой да поговоря - хора много по запознати с темата от мен.  Hug

# 1 123
Дали е за добро да си "отворен" за тези неща?
И да и не....зависи...На мен така ми е по-лсено да приемам нещата от живота.Когато ми се случи нещо си казвам - така е трябвало да стане.
Всъщност целта не е ли да стане това, което ти лично желаеш. Тайната  да си "господар" на живота си, сам да ковеш съдбата си било то и в следващ живот.  Горното ми напомня повече за примиреност.  newsm78

# 1 124
Не са, мо когато имам нужда винаги имам с кой да поговоря - хора много по запознати с темата от мен.  Hug
Така е, много са запознати, въпроса е какви са последствията от това, в което те въвличат. А запознати има и на други места.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт