Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 746
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 185
Към Мама Нана...
Ок забрави за Татьяна и нейния сайт......

6те ти дам доста  по-сериозна литература тогава...

Трудовете на Елeнa Блаватска и тях  ли 6те отре4е6 newsm78 Признати  от цял свят у4ени и  теософи....Остава и нея да отре4ете и ве4е спирам тотално да пи6а тук.

"Без съмнение Елена Петровна Блаватска е след най-забележителните личности на своето време. Тя е основната фигура на теософското учение, оказало дълбоко влияние върху духовния живот на Западния свят от последните стотина години. Нейни съратници и ученици са Ан Безант, Чарз Ледбийтър, Рудолф Щайнер, Кришнамурти... Техните трудове се разпространяват по целия свят и се превеждат на множество езици. В първите десетилетия на XX в. ревностни български последователи също ги публикуват и изучават."

Тази жена е имала свръх интелект и е написала няколко книги които стават бум в целя свят,и са издадена на над 30 езика.Блаватска има познания за религиите на Изтока и Запада....за теология,теософия,психология и т. н. Много е пътувала по света,живяла е в мног разли4ни държави и е изу4авала много рали4ни култири и народи..
Ти като все о6те търсещ6та и задва6та въпроси 6те ти препоръ4ам/горе6то/  само две нейни книги които ако ги прo4ете6, много не6та 6те ти се изяснят  и 6те намери6 отговор на много въпроси на които ние не можем тук да ти отговорим..и освен търсе6та  6те стане6 и много информирана  Wink

Ама моля те не само го прелиствай както си направила с Пътя на  ду6ите ...а 4ети всяка страница,много внимателно. Thinking

" Нима епрекалено много да се смята ,4е 4овек би следвало да развива нови сетива и по-близка връзка с прородата?" Е питала тя...
.
"Тази книга/Разбулената Изида/ се предлага на онези,които са склонни да приемат истината,където и де се намира тя и да я за6титават,дори това да озна4ава да се изправят сре6ту разпространените предразсъдъци...",..пи6е Майкъл Гомес.

Книгите са: "Тайната доктрина" 1 и 2ра 4аст ..и "Разбулената Изида" Съкратеното и съвременно изфание под редакцията на майкъл Гомес/ Издателска къ6та "БАРД"....Препоръ4вам ги и на другите които желаят да излезат извън рамките на знанието си  което имат до сега.

Книгите и са истински  нау4ни трудове... НЕ  е от тези "  седяли и се 4есали по тила и от нямане какво да правят се 4удели какво  ли да пи6ат" ....както някои се изразиха тука....

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 02:04 от roza66

# 1 186
А сега малко от книгата..." 4ове6кия дух доказва божествения дух по съ6тия на4ин,по който една капка вода доказва съ6тествуването на изто4ника,откъдето се е появила.Кажете на 4овек който никога не е виждал вода 4е ъ6тестуват океани. Той или 6те трябва да приеме думите ви на вяра,или да ги отхвърли.
Но достатъ4но е на ръката му да падне една единственна капка и тогава той 6те разполага с факта ,от който може да си направи изводи за вси4ко останало.След това той постепенно 6те може да разбере съ6тествувнето на безкрайния е бездънен океан.Сляпата вяра ве4е няма да му е необходима,той 6те я замени с познание."

..."Независимо дали следваме метода на Аристотел или този на Платон,ние не трябва да спираме да си задаваме въпроси;факт е оба4е 4е древните мъдреци са со4ени като ве6ти познава4и както на вътре6ната  така и на вън6ната пророда на 4овека. Въпреки повърхностните хипотези на геолозите,ние ве4е по4ти всекидневно полу4ааме доказателста в полза на твърденията на онези философи от онези времена."..

...У4ението за метампихозата/преселение на ду6ите/ е повсеместно осмивано от хората на науката и от телозите.Но ако се разбира6е ПО ПРАВИЛНИЯ НА4ИН в приложението му към неру6имоста на материята и безсмъртието на духа,то би могле да се приеме като възви6ена концепция.Не е ли по добре да разглеждаме този въпрос от  ГЛЕДНАТА ТО4КА НА ДРЕВНИТЕ,преди да се втурнем да о4ерняме у4ителите му?

Не  е имало известен философ който да не се е придържал към доктрината заметампсихозата в онзи вид в който е била излагана от браманите,будистите,а по късно от питагорейците в нейният езотери4ен смисъл,незвисимо дали е изразявал виждането си по-пове4е или по-малко разбирем на4ин.
Вси4ки са вярвали в тази доктрина,Ориген и Климент Александрийски,Синезий и Халцидий /философи неоплатоници и християнски у4ители ,които се опитвали да обединят елинисти4ната философия и неоплатонизма с християнството/.Съ6тото се отнася и за вси4ки гностици,обявени категори4но в историята за наи-изисканата,образованата и просветена група хора.

Вижданията на Сократ са иденти4ни с тези на Питагор.Заради божестваната си философия и двамата били наказани с насилственна смърт.Непросветената тълпа си остава една и съ6та през вси4ки епохи.
."

Елена Блаватска "Разбулената Иизида" Съкратенот и съвременно издание под редакцита на Майкъл Гомес.

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 02:22 от roza66

# 1 187
Към Мама Нана...

Трудовете на Елeнa Блаватска и тях  ли 6те отре4е6 newsm78 Признати  от цял свят у4ени и  теософи....Остава и нея да отре4ете и ве4е спирам тотално да пи6а тук.

И ти забрави за него и  когато попаднеш на такива сайтове /толкова много са/ огледай ги добре и потърси още инф. Същото е и с книгите  на нашия пазар.

А за трудовете на Е. Блаватска, ще ми трябва доста време. Доста обемни са. newsm78

И още нещо - Ти вярваш ли, че една тайна пазена хилядолетия ще бъде пусната в масов тираж само от добра воля? Аз не вярвам. Не вярвам, че съм и от "избраните", а и не усещам желание да бъда. Харесва ми да бъда обикновен човек, простосмъртен. Hug

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 09:42 от Mama_Nana

# 1 188
И ти забрави за него и  когато попаднеш на такива сайтове /толкова много са/ огледай ги добре и потърси още инф. Същото е и с книгите  на нашия пазар.

А за трудовете на Е. Блаватска, ще ми трябва доста време. Доста обемни са. newsm78

И още нещо - Ти вярваш ли, че една тайна пазена хилядолетия ще бъде пусната в масов тираж само от добра воля? Аз не вярвам. Не вярвам, че съм и от "избраните", а и не усещам желание да бъда. Харесва ми да бъда обикновен човек, простосмъртен. Hug
Да обемни са и трудовете ,но нали иска6 да си информирана....така 4е труда си заслужава.Вместо да се рови6 по нета и да кпова6 от тук от там кой знае колко достоверни или не информации...Книгите  на Блаватска ти дават ВСИ4КО НА КУП.Доказано с времето.
И на мен ми отне месеци докато  про4ета "Разбулената Изида" Flutter Сега съм  на "Тайната доктрина" на последния 3-ти том.Тя е в три тома. Hug

Планететата "умира" ...времената са близки...Преди са били посветени само определена група хора, духовни у4ители ,за които се е мислело 4е 6те бъде  достатъ4но да помогнат...но се е оказало 4е те не са достаттъ4ни.За това Тайната ве4е трябва да бъде разбулена...за да могат да съдействат и помага  за спасяане на планетата ве4е вси4ки живи съ6тества които биха искали и са готови за това.Затова  вярвам 4е   на тайната и е  "до6ло времето"време да се пусне в масов тираж...това е ве4е крайната мярка. Затова и трудовете на Блаватска са в милионен тираж.....само да искат хората да се просве6тават и  де 4етат. Вси4ко е до съзнанеи и желание.Насила хубост на става...дет  има една приказка Grinning

В трудовете си   Блаватска  саъ6то пи6е 4е тайната която е била забулена  с векове е крайно време да бъде разкрита на хората....но го е написисала по много доказуем на4ин с факти и аргументи  което един интелигентен разум не може да отре4е. ....Книгите  ис стойностни и  разкриват на света много интересни   не6та,за които малко се знае.За което цял свят и благодари  Wink

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 21:09 от roza66

# 1 189
Никога не съм твърдяла, че мога да дам отговори на всички въпроси, освен това на няколко пъти споменах, че не съм от хората които умеят да обясняват. Мисля че на зададените от теб въпроси една съфорумка беше отговорила доста добре и аз напълно съм съгласна с казаното от нея  Peace
Като казвам окултист по убеждения, не съм имала предвид полагания на клетви и тем подобни щуротии, понякога хората подминават главната идея на казаното от другите и започват да копаят в някаква насока и да се отклоняват доста...така че на въпроса "защо и сатанистите използват този път към "бога"?" попитай някой сатанист.
Цитати знам как се правят. Това, че веднъж не се е получило не е повод за разяснение как стават нещата.

Моля те, не се обиждай!!
Стана ми интересно. Просто моята логика сочи, че щом сатанистите използват нещо, то това нещо не е добро....за това попитах....Би ми било интересно да ми обясни някой. Wink

# 1 190
[..така че на въпроса "защо и сатанистите използват този път към "бога"?" попитай някой сатанист.

Моля те, не се обиждай!!
Стана ми интересно. Просто моята логика сочи, че щом сатанистите използват нещо, то това нещо не е добро....за това попитах....Би ми било интересно да ми обясни някой. Wink
[/quote]

aми отговора е за6тото Духът е един и съ6т...затова

# 1 191
Към Мама Нана...

За Агни-Йога и Бялото братство (т.е. за което говорят Блаватска и Рьорих) Богомил Райнов има една интересна книга - Тайното учение. Тя е по-тънка и по-лесна за четене. Разправят, че и Людмила Живкова е била последователка на Агни-Йога...

# 1 192
  • СОФИЯ
Това за Людмила Живкова е вярно - още по мое време се коментираше тайно , защото беше забранено

# 1 193
Към Мама Нана...

За Агни-Йога и Бялото братство (т.е. за което говорят Блаватска и Рьорих) Богомил Райнов има една интересна книга - Тайното учение. Тя е по-тънка и по-лесна за четене. Разправят, че и Людмила Живкова е била последователка на Агни-Йога...

Дори и без да се четат огромните трудове на Елена Блаватска е ясно какво пише в тях - за Бялото братство.  ooooh!
Хубаво Анги - Йога и Бялото братство. Сега помислете къде е, и какво се случи с  Людмила Живкова Thinking
Беше на върха, а после...

# 1 194
Към Мама Нана...

Дори и без да се четат огромните трудове на Елена Блаватска е ясно какво пише в тях - за Бялото братствоooooh!
Хубаво Анги - Йога и Бялото братство. Сега помислете къде е, и какво се случи с  Людмила Живкова Thinking

След като не сте подготвена по темата и не знаете нищо за Бялото братство, как можете да коментирате? Най-малкото олеквате и ставате смешна...

# 1 195
Не ми трябва кой знае каква подготовка, за да знам какво означава! (Всъщност имаше толкова мноого постинги с информация )

Въпросът е какво се случва с  хората последователи на тези трудове (рано или късно)   Naughty

Не очаквам отговор, нека всеки сам си отговори Hug

# 1 196
Към Мама Нана...
..................

Дори и без да се четат огромните трудове на Елена Блаватска е ясно какво пише в тях - за Бялото братствоooooh!
Хубаво Анги - Йога и Бялото братство. Сега помислете къде е, и какво се случи с  Людмила Живкова Thinking

След като не сте подготвена по темата и не знаете нищо за Бялото братство, как можете да коментирате? Най-малкото олеквате и ставате смешна...

Хич не ми пука кой ще ми се смее. Wink
И Бялото братство и сатанистите и още куп други използват окултни практики, нали...?

# 1 197
Към Мама Нана...
..................

Хич не ми пука кой ще ми се смее. Wink
И Бялото братство и сатанистите и още куп други използват окултни практики, нали...?

Сатанистите тук в каква връзка са, прощавайте?

# 1 198
Не ми трябва кой знае каква подготовка, за да знам какво означава! (Всъщност имаше толкова мноого постинги с информация )

Въпросът е какво се случва с  хората последователи на тези трудове (рано или късно)   Naughty

Не очаквам отговор, нека всеки сам си отговори Hug

С всички хора се случва едно и също - те умират. Или мислите, че вас ще ви подмине?
Вие вероятно сте се въобразила равна на Бога, щом смятате, че можете да се произнесете по тема, по която нямате информация.

# 1 199
  • В Сънландия
Боже migito за Вас всичко което не е Исус Христос, Сатана ли е? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт