Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 700
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 305
Наистина, много пъти си тръгвах от тази тема, е сега окончателно ме изгонихте. Разбирам, че не се гледа насериозно на това, което пишем християните. А за начина ми на общуване с Бог, мога много да пиша, но вече нямам желание това да бъде тук и по този начин.
От тази тема, може да разберете повече:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151794.0

SilIli.... Peaceаз съ6то съм на мнение 4е ве4е до тука.каквото е казано ...достатъ4но,а и аз ли4но не о4аквам някои да се промени за един ден или два.....това е процес,а аз не мисля 4е 6те мога да пи6а тук до без край....всеки се изказа ,религии, у4ители , пророци, 4удесии  много, но истина в края на краи6тата е една...който търси истината и истината 6те търси него.много малко търсят истината ,пове4ето търсят как да угодят на плътта си ,как да не оставят ни6то от стария 4овек /греха в тях/...на тях да им е удобна вярата. никой няма да познае и разбере истината и бог докато не отиде и той на кръста.Бог не се обяснява Той се преживява,.......това е истината е в кръста.които иска 6те го разбере.....аиде 4е дълго стана bye

# 1 306
КАК ЗАПАДЪТ ЗАБРАВИ ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО?

Как се е случило така, че едно тъй широко разпространено учение е било “изтрито” през последвалите векове?
Исторически погледнато, изглежда, че вярата в прераждането е била пожертвана в името на амбициите на императрица Теодора. Последната се надявала да бъде обожествена след  смъртта си и не се отнасяла благосклонно към теорията на Ориген за множеството последователни прераждания. Тя убедила своя съпруг – императора – слабоволевия Юстиниан, че Ориген бил еретик и заточнала да се мъчи да го компрометира. Постигнала желаното когато по време на Петия константинополски събор през 553 година Юстиниан накарал подчинените му еписопи да осъдят тезите на Ориген... Още повече че епископите били силно наплашени от страшната императорска двойка – не билали Теодора заповядала убийството на двама папи!

С този Константинополски събор започнала тъмната ера, в която Инквизицията щяла да осъжда християните за техните “ереси” с жестокост и реакционерска философия, напълно противоположни на духа на учението на Христа.

ПРЕРАЖДАНЕТО НА ИЗТОК ОТ СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО “Тези, коитопо време наразцвет разберат що е болка и страдание, го правят, за да изкупят свои думи и постъпки от един предишен живот, думи и постъпки заради които са наказани от Всесправедливия” – из “Тъй рече Заратустра” – или Зороастър.
Влъхвите, посетили някога Исус били зороастрийци – или маздаисти – религия, която се есъхранила до днес ри индийскитепарси.

Оот съ6тия ппртал даден по долу...

# 1 307
# 1 308
.....Прераждането не е изключително източно понятие. То е факт от живота и в някаква форма се съдържа във всяка основна религия и мистична философия. Изследванията показват,че то е било възприета доктрина - поне в някои области - още от времето на Христос, и че все още е неотменна част от философията на някои еврейски секти.

Библията не заклеймява прераждането и всъщност когато запитват Христос кога ще се върне Илия, той отговаря, че Илия ВЕЧЕ се е върнал, като има пред вид Йоан Кръстител. Ориген, от раннохристиянската гръцка църква, е писал много за предишните съществувания на душата, и тази идея в общи линии се приема от Църквата до IV в.пр.н.е. Папа Пий ХII нарича Ориген доктор на Вселенската Църква, като по този начин показва ако не изцяло приемане на неговото учение, то толерантност към него.Но прераждането не е само абстрактен принцип. По едно или друго време всички са имали спомени от свой предишен живот. Това се нарича deja vu. Не е необичайно човек да срещне някого за пръв път и да почувства симпатия към него. Това е, защото го е познавал в някой предишен живот.

Понякога едно място или сцена могат да възбудят дълбоко скрити спомени. Като че ли човек е бил там преди - което всъщност е така. Или събуждане от сън, странно познат, макар да няма никаква връзка със сегашния живот и среда - той е откъс от предишен живот, излязъл на повърхността, за да спомогне при изживяването на настоящата карма. .........

http://www.occultism.biz/content/view/203/48/

# 1 309
  • В Сънландия
NICOLE B.  наистина, права сте - който не ги е разбрал тези работи няма и да ги разбере за ден два...
Жалко, че толерантността пак започна да изчезва.А бяхме подхванали доста цивилизована дискусия...Е някой си тръгнаха... byeДруги оставаме... Heart Eyes

# 1 310
  • В Сънландия
А този сайт http://lancelote.dir.bg/_wm/library/item.php?did=10868&df=97 … 3be2e00cf6e9e9f6d  ми се струва много интересен(прегледах засега отгоре отгоре.
Благодаря от сърце roza66 smile3525

# 1 311
NICOLE B.  наистина, права сте - който не ги е разбрал тези работи няма и да ги разбере за ден два...
Жалко, че толерантността пак започна да изчезва.А бяхме подхванали доста цивилизована дискусия...Е някой си тръгнаха... byeДруги оставаме... Heart Eyes

ако и другите нехристияни бяха интелигентни като теб....6те6е да ми е приятно.но ли4но с теб аз нямам проблем да об6тувам въпреки разликите,така 4е може от време на време да си драснем по някой ред на ли4ни с. а има и други теми в този форум...нали Peace newsm51

# 1 312
А този сайт http://lancelote.dir.bg/_wm/library/item.php?did=10868&df=97 … 3be2e00cf6e9e9f6d  ми се струва много интересен(прегледах засега отгоре отгоре.
Благодаря от сърце roza66 smile3525

Моля   bouquet Всеки помага с каквото  може Hug За такива които искат постоянно да се развиват като теб ...винаги  bouquet

# 1 313
  • В Сънландия
NICOLE B. благодаря за милите думи...Съгласявам се донякъде... смятам, че специално участващите в тази дискусия са с доста високо ниво на интелигентност и изчетохме до момента неща, които от глупаци няма как да са писани.!
Всеки от нас разполага с доза красноречие и информация.Кой как е дал знанията си на другите - всеки според възможностите.Мисля си, че дори само за страничен наблюдател ползата от дискусиите и караниците в тази тема си я има - най - малкото общата култура се повишава неколкократно.
За себе си бих казала само, че интереса ми към темата не стихва, която е странно за моята натура като цяло Rolling Eyes
До скоро  bouquet

# 1 314
И за мен като bloodywhite  вси4ки пи6е6ти тук в темата са  интелигентни хора,..независимо от нивото на интелигентност...ина4е  ако не бяха интелигентни не биха могли да дискутират в  тема като тази.

Ааз не бих могла да деля хората" на интелигнетни християни и на неинтелигентни християни.." Или на "интелигентни и неинтелигнетни нехристияни".Много странно и нелепо би било. Mr. Green

# 1 315
Хубаво е когато в една такава тема има хора с различно мнение по въпроса, за да се получи дискусията. Освен това хората трябва не да приемат чуждото противоположно мнение като нападка или нещо подобно, а да го пиемат като нещо над което да се замислят. Християни, нехристияни, може бе мюсюлмани или будисти.... но истина се крие във всяка религия или течение... ние просто я търсим...

# 1 316
Библията не заклеймява прераждането и всъщност когато запитват Христос кога ще се върне Илия, той отговаря, че Илия ВЕЧЕ се е върнал, като има пред вид Йоан Кръстител.

Голяма част от тези, които, считайки се за християни, смесват своята вяра с вяра в прераждането, смятат, че в Мат. 11:10-14 и Мат. 17:10-13 се говори, че св. прор. Илия се е преродил и сега е св. Йоан Кръстител. Но това е само на пръв поглед - смисълът тук е, че св. Йоан Кръстител е смел изобличител на греховете на юдеите, такъв, какъвто е бил св. пророк Илия. Сам св. Йоан Кръстител заявява, че не е Христос, нито е пророк Илия (Йоан 1:12-27).
Според защитниците на прераждането, за да може душата да се въплъти, тя трябва да е напуснала предишното тяло. В случая дори и да имаше прераждане, това е невъзможно, защото както знаем св. прор. Илия не е умрял, а е взет жив на небето (4Цар. 2:14). Също така, ако юдеите вярваха в прераждане, а не във възкресение, те не биха сметнали Христос за възкръсналия св. Йоан Кръстител, който е починал ок. 31 г. сл. Р. Хр., т. е. две години преди смъртта и Възкресението на Спасителя.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Възкресението прави прераждането ненужно. В източните религии вярват в прераждане, защото не вярват в Христа и в Неговото възкресение. Тоест идеята за прераждането при тях се явява “заместител” на възкресението. И ако там, за тях, в това има някаква логика и смисъл, то няма никаква логика и смисъл някой, който вярва в Христа, да вярва в прераждане. Възкресение и прераждане са несъвместими. Вярата в прераждане обезсмисля вярата във възкресението на Христос и възкресението на всички човеци

http://pravoslavie.bg/content/view/4034/252/

# 1 317
Библията не заклеймява прераждането и всъщност когато запитват Христос кога ще се върне Илия, той отговаря, че Илия ВЕЧЕ се е върнал, като има пред вид Йоан Кръстител.

Голяма част от тези, които, считайки се за християни, смесват своята вяра с вяра в прераждането, смятат, че в Мат. 11:10-14 и Мат. 17:10-13 се говори, че св. прор. Илия се е преродил и сега е св. Йоан Кръстител. Но това е само на пръв поглед - смисълът тук е, че св. Йоан Кръстител е смел изобличител на греховете на юдеите, такъв, какъвто е бил св. пророк Илия. Сам св. Йоан Кръстител заявява, че не е Христос, нито е пророк Илия (Йоан 1:12-27).
Според защитниците на прераждането, за да може душата да се въплъти, тя трябва да е напуснала предишното тяло. В случая дори и да имаше прераждане, това е невъзможно, защото както знаем св. прор. Илия не е умрял, а е взет жив на небето (4Цар. 2:14). Също така, ако юдеите вярваха в прераждане, а не във възкресение, те не биха сметнали Христос за възкръсналия св. Йоан Кръстител, който е починал ок. 31 г. сл. Р. Хр., т. е. две години преди смъртта и Възкресението на Спасителя.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Възкресението прави прераждането ненужно. В източните религии вярват в прераждане, защото не вярват в Христа и в Неговото възкресение. Тоест идеята за прераждането при тях се явява “заместител” на възкресението. И ако там, за тях, в това има някаква логика и смисъл, то няма никаква логика и смисъл някой, който вярва в Христа, да вярва в прераждане. Възкресение и прераждане са несъвместими. Вярата в прераждане обезсмисля вярата във възкресението на Христос и възкресението на всички човеци

http://pravoslavie.bg/content/view/4034/252/

Какво подразбирате под "взет жив"? С тялото или как?

# 1 318
Едва ли ще останат хора с различно от вашето мнение.

Наистина всичко което има да се каже за Исус вече е казано!!!
Не се научихте да четете и по-стари постинги.
Ужасно е когато хора, които не признават Исус за Бог, смеят да се изказват кое е правилно и кое не за един християнин.
Приемете тази истина, че  ИСУС Е БОГ,  и ще рзберете как си говорим с НЕГО!!!
С приказки като тези, че ТОЙ е бил чародеец, екстрасенс, че е бил в Тибет и други подобни глупости нямате представа какво ще ви се стовари на главичките!!!
Знам от личен опит, че е трудно да се повярва в Исус! Но замислете се наистина.
Ако искате да тълкувате Библията правете го с нея до вас, като сверявате всичко. Същото се отнася и до трудовете на Татяна Микушина, Елена Блаватска и всякаква литература, която има претенциите, че тълкува Библията.
И когато говорите за Исус това трябва да става съобразно с нещата писани в Библията. Все пак за Него се знае именно от Библията.
Само чудото извършено в името на Исус, е чудо от Бог.
И, да има Бог - Исус и всичко останало (което е едно).
Наистина всеки има право сам да избере в какво да вярва, но спрете да се гаврите с името на Исус. Ако някой казва, че вярва в Бог, нека каже неговото име. Ако не е Исус пишете каквото искате. А Библията се чете не за норматив, кой колко пъти. Може дори да не си я чел и пак да повярваш в Исус. Аз когато повярвах не я бях чела. След това когато я прочетох разбрах много неща, които ме интересуваха. Библията е писана преди векове, но много актуална и днес. Когато я четеш трябва да молиш Исус да ти отвори очите, защото в противен случай четенето между редовете може да е много опасно.
Желая ви всичко най-добро и да бъде каквото вие си пожелаете Hug

# 1 319
Едва ли ще останат хора с различно от вашето мнение.

Наистина всичко което има да се каже за Исус вече е казано!!!
Не се научихте да четете и по-стари постинги.
Ужасно е когато хора, които не признават Исус за Бог, смеят да се изказват кое е правилно и кое не за един християнин.
Приемете тази истина, че  ИСУС Е БОГ,  и ще рзберете как си говорим с НЕГО!!!
С приказки като тези, че ТОЙ е бил чародеец, екстрасенс, че е бил в Тибет и други подобни глупости нямате представа какво ще ви се стовари на главичките!!!
Знам от личен опит, че е трудно да се повярва в Исус! Но замислете се наистина.
Ако искате да тълкувате Библията правете го с нея до вас, като сверявате всичко. Същото се отнася и до трудовете на Татяна Микушина, Елена Блаватска и всякаква литература, която има претенциите, че тълкува Библията.
И когато говорите за Исус това трябва да става съобразно с нещата писани в Библията. Все пак за Него се знае именно от Библията.
Само чудото извършено в името на Исус, е чудо от Бог.
И, да има Бог - Исус и всичко останало (което е едно).
Наистина всеки има право сам да избере в какво да вярва, но спрете да се гаврите с името на Исус. Ако някой казва, че вярва в Бог, нека каже неговото име. Ако не е Исус пишете каквото искате. А Библията се чете не за норматив, кой колко пъти. Може дори да не си я чел и пак да повярваш в Исус. Аз когато повярвах не я бях чела. След това когато я прочетох разбрах много неща, които ме интересуваха. Библията е писана преди векове, но много актуална и днес. Когато я четеш трябва да молиш Исус да ти отвори очите, защото в противен случай четенето между редовете може да е много опасно.
Желая ви всичко най-добро и да бъде каквото вие си пожелаете Hug

Към коя църква принадлежите, прощавайте?

Общи условия

Активация на акаунт